نشانه‌های تیروئید غیر طبیعی

غده‌ی تیروئید یک غده‌ی درون ریز بوده که در ناحیه‌ی پایین تر گردن قرار دارد. این غده نقش مهمی در تنظیم متابولیسم ایفاء می‌کند

نشانه‌های تیروئید غیر طبیعی

غده‌ی تیروئید یک غده‌ی درون ریز بوده که در ناحیه‌ی پایین تر گردن قرار دارد. این غده نقش مهمی در تنظیم متابولیسم ایفاء می‌کند. در این مقاله، ما به بحث در رابطه با علائم تیروئید غیر طبیعی همراه با درمان این نوع تیروئید می‌پردازیم.
هورمون‌ها پیام رسان‌های شیمیایی بوده که بر روی سلول‌ها و بافت‌ها عمل کرده و به عنوان کاتالیزگر برای انواعی از واکنش‌های شیمیایی که برای بدن حیاتی هستند، عمل می‌کنند. هورمون‌ها توسط غده‌های درون ریز بدن انسان ترشح می‌شوند. غده‌ی تیروئید یکی از چنین غده‌های درون ریز بوده که هورمون‌هایی را ترشح می‌کنند که مسئول تنظیم متابولیسم و تسهیل فرایندهای مختلف بدن که برای رشد و نمو حیاتی هستند. این غده‌ی پروانه‌ای شکل در پایین ناحیه‌ی گردن قرار دارد. هورمون‌هایی که توسط این غده ترشح می‌شوند، به عنوان تیروکسین معروف می‌باشند. هورمون‌های ترشح شده توسط غده‌ی تیروئید به تنظیم دمای بدن کمک کرده و تبدیل انرژی موجود در بدن را نیز تسهیل می‌بخشند. هورمون‌های تیروئیدی تاثیر زیادی بر میزان انرژی که تولید و استفاده می‌شود، دارند. از آن‌جا که غده‌های تیروئید به تنظیم متابولیسم کمک می‌کنند، بر رشد و نمو کلی اثر گذاشته و در صورتی‌که این غده به صورت نرمال کار نکند، علائم مختلفی ممکن است بروز کند. در زیر برخی از اطلاعات در رابطه با علائم تیروئید غیر طبیعی و روش‌های کاهش این علائم ارائه شده است.

اختلالات تیروئیدی چیست؟

هنگامی که غده‌ی تیروئید به صورت طبیعی ترشح نمی‌شود، برخی علائم غیر طبیعی بروز خواهد کرد. هیپرتیروئیدیسم برای نشان دادن شرایطی که غده‌ی تیروئید بیش از حد فعال است استفاده شده و سطح مناسب تیروئید برای حفظ متابولیسم مناسب ضروری می‌باشد. هیپوتیروئیدی یکی از بیماری‌های دیگر تیروئیدی بوده که در آن غده‌ی تیروئید کند عمل کرده و قادر به ترشح مقادیر کافی هورمون‌های تیروئیدی نیست. این بیماری بوده که در آن آنتی بادی‌ها توانایی خود را جهت تمایز یابی سلول‌های بدن از مهاجمان خارجی از دست می‌دهند. بیماری گریوز و بیماری هشیموتو هر دو از اختلالات تیروئید خود ایمنی می‌باشند که در آن آنتی بادی‌ها فولیکول های تیروئیدی را مورد هدف قرار داده و بر ترشح هورمون‌های تیروئیدی اثر می‌گذارند. اختلالات تیروئیدی در کودکان ممکن است به بیماری تیروئیدی خود ایمنی نسبت داده شوند. ممکن است فردی با تیروئید دارای فعالیت پایین متولد شود و یا این که یک بیماری تیروئیدی بعدا در زندگی فرد توسعه یابد.

علائم اختلالات تیروئیدی

علائم تیروئید غیر طبیعی وابسته به نوع بیماری تیروئیدی می‌باشد. در صورتی‌که هورمون‌های تیروئیدی در مقادیر بیش از حد ترشح شوند، میزان انرژی تولید شده و همچنین مصرف آن افزایش می‌یابد. این امر منجر به بروز علائمی مانند کاهش وزن، افزایش حرکات روده و افزایش اشتها می‌گردد. غده‌ی تیروئید ممکن است به واسطه‌ی ترشح مقادیر بیش از حد هورمون‌های تیروئیدی بیش از حد فعال گردد. علائم غده‌ی تیروئید بیش از حد فعال شامل عدم تحمل به گرما، تولید عرق بیش از حد، لرزش، نگرانی، ضربان قلب سریع و خستگی می‌باشد.
در صورتی‌که غده‌ی تیروئید مقادیر ناکافی هورمون تیروئیدی تولید کند، میزان انرژی تولیدی و مورد استفاده آهسته‌تر می‌باشد. علائمی مانند یبوست و افزایش وزن نتایج مستقیم متابولیسم آهسته می‌باشد. از آن‌جا که غده‌ی تیروئید به تنظیم دمای بدن کمک می‌کند، ممکن است عدم تحمل به سرما را نیز توسعه دهد. علائم دیگر غده‌ی تیروئید ضعیف شامل تضعیف حافظه، افسردگی، خشکی پوست و مو، ناخن‌های شکننده، ریزش مو، ضعف عضلانی، گرفتگی عضلات و سطوح انرژی پایین می‌باشد.

درمان اختلالات تیروئیدی

در صورتی که پزشک متوجه شود که بیمار از فعالیت بیش از حد غده ی تیروئید رنج می‌برد، اولین کاری که انجام می‌دهند از بیمار می‌خواهند که آزمایش سطح تیروئید را انجام دهد. این کار می‌تواند به کمک آزمایشات خون صورت پذیرد. آزمایشات خون می‌تواند اطلاعاتی را در رابطه با سطوح T3، T4 و TSH ارائه دهد. TSH به معنای هورمون تحریک کننده‌ی تیروئید می‌باشد. TSH هورمونی بوده که توسط غده‌ی هیپوفیز آزاد می‌شود. این هورمون غده‌ی تیروئید را به تولید هورمون‌های تیروئیدی تحریک می‌کند. بنابراین، تست سطوح TSH می‌تواند بینش صحیحی را در رابطه با عملکرد غده‌ی تیروئید ارائه دهد. علاوه بر این آزمایشات خون، روش‌های تصویر برداری نیز می‌تواند به تشخیص دیگر مشکلات غده‌ی تیروئید کمک کند. این آزمایشات می‌تواند نشان دهنده‌ی حضور گره‌های تیروئیدی و یا رشد این گره‌ها در غده‌ی تیروئید باشد.
تا آن‌جایی که به درمان دارویی مربوط می‌شود، ماهیت داروها وابسته به نوع بیماری تیروئیدی بوده که بیمار به آن مبتلا می‌باشد. در صورتی‌که این غده قادر به ترشح مقادیر کافی هورمون نباشد، از قرص‌های لووتیروکسین سنتزی استفاده شده و در صورتی‌که این غده مقادیر بیش از حد هورمون‌های تیروئیدی را تولید کند، استفاده از داروهای ضد تیروئیدی توصیه می‌شود. گزینه‌ی دیگر درمانی که ممکن است در نظر گرفته شود، استفاده از ید رادیواکتیو می‌باشد. از آن‌جا که ید رادیواکتیو به تخریب بافت تیروئیدی کمک می‌کند، می‌تواند برای درمان سرطان تیروئید نیز مورد استفاده قرار گیرد. در موارد شدید که داروها تاثیرات مورد نیاز را بر بیماری اعمال نمی‌کنند، پزشکان ممکن است توصیه به برداشتن غده ی تیروئید می‌کنند. هنگامی که غده‌ی تیروئید برداشته شد، بیمار برای بقیه‌ی عمر خود متکی به تریروکسین سنتزی می‌باشد.
این مقاله بررسی مختصری در رابطه با عملکرد غده ی تیروئید و علائمی که ممکن است به واسطه‌ی اختلالات ناشی از غده ی تیروئید ایجاد شود، انجام داده است. از آن‌جا که اختلالات غده‌ی تیروئید ممکن است دارای اثرات جدی بر سلامت بشر باشد، هر کسی که علائم فوق الذکر را تجربه می‌کند، باید در ابتدای کار به دنبال استفاده از کمک‌های پزشکی باشد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان