به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، محمد یونس رهنورد رئیس اداره اقتصاد هرات با اشاره به روند کند استفاده از بودجه عمرانی در هرات گفت: براساس امار این ریاست، با گذشت بیش از 9 ماه از سال مالی 1396 ، تاکنون 20 درصد از بودجه عمرانی هرات به مصرف رسیده است.
وی افزود: دلیل نرسیدن بودجه عمرانی هرات، زمانگیر بودن طی مراحل پروژه ها در کمیته تدارکات ملی است و به گفته وی متمرکز بودن بودجه در مرکز افغانستان باعث تاخیر در اجرای پروژه های توسعه و مصرف نشدن بودجه در هرات شده است.
رهنورد خاطرنشان کرد: تعدادی از پروژهها که هنوز عقد قرارداد نشده و مراحل تدارکاتی را پشت سر نگذاشتند بودجه ای هم برای آنها در نظر گرفته نشده است.
و ی گفت: اکثر پروژههای عمرانی هرات عقد قرارداد نشده و بودجه تاکنون برای اجرایی شدن آنها از سوی کمیته ملی تدارکات درنظر گرفته نشده است.
رئیس اداره اقتصاد هرات گفت: مشکل اساسی کندی کار در پروژههای توسعه نبود صلاحیت در ولایتها است و دولت مرکزی باید برخی از صلاحیت های تدارکاتی برای اجرایی شدن پروژه ها را به ولایات بدهد، نبود ظرفیت تدارکاتی درست در وزارتخانهها خود نیز سبب عقب ماندن کار پروژه ها شده است.
وی افزود: بودجه توسعه سال 1396 بیش از 7 میلیارد و 281 میلیون افغانی بوده که 1 میلیارد و 943 میلیون افغانی تا حال به هرات رسیده که از این مقدار بودجه 1 میلیارد و 501 میلیون افغانی در هرات به مصرف رسیده است تا هنوز هم 5 میلیارد و 337 میلیون افغانی تا هنوز از بودجه توسعه صادر نشده است.
رفیق شهیر کارشناس امور اقتصادی گفت: مصرف نشدن بودجه توسعه در هرات نگران کننده است و ازسوی دیگر سبب عدم اشتغالزایی، ایجاد فقر با گرانی و همچنین عقب ماندن هرات در افغانستان میشود.
تمرکز گرایی در کابل پایتخت افغانستان و تقسیم کارها در بخش پروژه های توسعه از وزارت خانه ها به ادارات دولتی در ولایات نگرانیهایی را در دیگر ادارات دولتی در پی داشته است.
/