مریم غواصه؛ کارشناس ارشد تغذیه، زهرا شکوری؛ کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی
همیشه در حالت نشسته و در یک مکان ثابت و دائمی غذا بخورید.
سر سفره غذا، تنها از یک نوع غذا میل کنید.
پس از صرف غذا و سیر شدن، بلافاصله سفره را ترک کنید.
یکساعت قبل از غذا یک لیوان آب بنوشید.
قبل از صرف غذا، سالاد (بدون سس مایونز و یا با سسهای کم چرب) میل کنید.
سعی کنید در هر وعده سر ساعت معینی غذا بخورید.
وعدههای اصلی غذا ( صبحانه، ناهار و شام) راحذف نکنید، زیرا ناچار به ریزه خواری خواهید شد.
از میوهها و سبزیهای تازه به عنوان میانوعده استفاده کنید.
غذا را در ظرف کوچکتری بکشید تا مقدار کمتری غذا بخورید.
موادغذایی را در جایی دور از معرض دید نگهداری کنید.
از خرید و مصرف تنقلات با ارزش غذایی کم، نظیر نوشابه، چیپس و ... خودداری کنید.
از خرید و نگهداری شیرینی و شکلات در منزل خودداری کنید.
غذا را آهسته و با آرامش بخورید.
تا حد امکان از سرخ کردن موادغذایی اجتناب کنید و در صورت لزوم ترجیحاً از روغن مخصوص سرخکردنی به میزان کم استفاده نمایید.
از خوردن آجیل و انواع تخمهها که حاوی چربی زیادی هستند پرهیز کنید.
فعالیت بدنی خود را متناسب با سن و شرایط جسمی افزایش دهید. به این منظور روزانه 30 دقیقه پیادهروی توصیه میشود (به شرط اینکه منع فعالیت نداشته باشید).