اساساً ادامهدادن فیلمها یا سریالها در دو یا چند فصل، با خطراتی همراه است. کمنبودند فیلمها یا سریالهایی که ابتدا خوش درخشیدند و در ادامههایی که برای آن ساختهشده، عملاً مخاطب را مأیوس کردهاند. مخاطبان باتجربهتر هم میدانند که «مشتاقماندن» برای دیدن ادامۀ هر فیلم یا سریالی، قدری محتاطبودن مستحب مؤکد است! فصل دوم سریال شهرزاد تعدادی از مخاطبانش را مأیوس کرد، گرچه عوامل سریال، در قسمت آخر شهرزاد جمعبندی نسبتاً موفقی داشتند.
فصل دوم شهرزاد، ترمز بریدن در سرازیری
خلاف فصل اول شهرزاد که روابط نقشآفرینان نسبتاً منسجم و شکلگرفته بود، در فصل دوم این روند حفظ نشد و خط سریال برهمریخته و پریشان بود. مانند خودرویی که در سرازیری ترمز بریده، سریال در پیشبرد داستان خود لغزان و نامطمئن حرکت میکرد. در طول داستان، خردهداستانهای زیادی پیش میآمد و گاه داستان اصلی فراموش میشد. در قسمتهایی، جادهخاکی بر جادۀ اصلی اولویت یافت و سکانسهای بیربطِ نچسبِ نسبتاً زیادی بر بدنۀ سریال سنگینی میکرد.
در چنین حالوهوایی، یک ماه پیش و قبل از انتشار قسمت آخر شهرزاد ، درست زمانی که قسمت یازدهم سریال به بازار آمد، روابط عمومی سریال اعلام کرد که این فصل تنها 15 قسمت دارد و دوستداران برای دیدن ادامۀ داستان، باید منتظر فصل سوم باقی بمانند. همان زمان تعداد زیادی در صفحات خودشان در شبکههای اجتماعی اعلام کردند که وقتی هنوز «گرهای» در داستان ایجاد نشده و جوشوخروشی در سریال رخ نداده، چه عجلهای برای پایان سریال شهرزاد و خاتمه زودهنگام این فصل است؟
این ضعف از چشم سازندگان سریال نیز دور نمانده بود. محمد امامی (تهیهکننۀ سریال) در گفتوگویی اشاره کرد:
شما اگر به سریالهای بزرگ دنیا هم نگاه کنید، گاهی ممکن است شاهد یک فصل افت باشیم و پس از آن سریال در فصل بعدی احیا شود. مثلا سریال بازی تاج و تخت در فصل چهارم دچار افت شد، اما در فصل پنج سازندگانش آن را احیا کردند و شاهد شکستهشدن رکوردهای متعددی توسط این سریال بودیم. حال ما هم باید به آینده نگاه کنیم و در فصل سوم سریال شهرزاد، ایرادهای فنی، گرافیکی، محتوایی و پخش را برطرف کنیم
این گفته به زبان بیزبانی به این نکته اشاره داشت که روند سریال در فصل دوم، به کام سازندگان هم خوش نیامده و منتظرند نفسی بگیرند تا فصل سوم را بهتر شروع کنند.

قسمت آخر شهرزاد در فصل دوم
در مقام نکتهای محرز، برای سریالهایی که قرار است چندین فصل ادامه داشته باشند، روکردن و بهسرانجامرساندن تمامی داستانها و خردهداستانهای جاری، سبب بیانگیزگی مخاطب برای دیدن ادامۀ داستان میشود. ازسویدیگر، کوتکردن تمامی اتفاقات و موکولکردن همه آنها در قسمت آخر (حرکت موردعلاقۀ سریالهای وطنی) درعمل بیش از آنکه التهاب را فرو بنشاند، دلزدهشدن مخاطب را در پی دارد.
قسمت آخر شهرزاد، سوای تمامی نقدهایی که بدان وارد است، در واردکردن خودروی بهشانهخاکیزده به مسیر اصلی، نسبتاً موفق بود.
در دو قسمت پایانی این سریال، برخی کاراکترها توانستند جایگاه خود را در سریال تثبیت کنند. از خلل موقعیتهای مشخص، برخی شخصیتپردازیها عمق بیشتری گرفت. برای نمونه، سرنخهایی به دستمان آمد که کاراکتری مثل آپرویز چه خصائصی دارد، در موقعیتهای مختلف (مثل بازجویی از عمه بلقیس) چگونه رفتار میکند، چه جایگاهی در بدنۀ سریال دارد و در پیشبرد داستان چه نقشی میتواند ایفا کند.
جدای از روشنتر شدن سویههای تاریکی از کاراکتر قباد، درنهایت رابطۀ احساسی قباد و شهرزاد دوباره وارد کانون سریال شد و میتوان امید داشت که بازیهای توانمند شهاب حسینی و ترانه علیدوستی، مجدداً سریال را به روزهای خوبش بازگرداند.
زوایای بیشتری از آرمانگرایی (و البته خیالبافی) فرهاد روشن شد و بخشی از مسیری که داستان سریال بدان سو میرود، ترسیم شد. با برخی وقایع، نظیر مرگ عمه بالقیس و زن نصرت، تکلیف شماری از کاراکترها مشخص شد و میتوان تصور کرد که سریال (اگر خردهداستان دیگری به سریال بسته نشود) در فصل آتی منسجمتر شود.

آمدن فصل سوم شهرزاد
دیروز خبر فصل سوم شهرزاد را نوشتیم و اینکه در صفحۀ شخصیاش نوشته «… اگر همهچیز طبق برنامه پیش رود و پیشامد غیرمنتظرهای روی ندهد، قرار است پخش آن از اواسط زمستان 96 باشد». این «اگر» البته اگری مهم است و به زبان بیزبانی یعنی احتمال «سنگاندازیها» کم نیست.
درهرصورت، خوب یا بد قسمت آخر شهرزاد در فصل دوم تمام شد و اگر بدبینیهای مرسوم را به کناری بگذاریم، میتوانیم امید داشته باشیم که در میانۀ زمستان، فصل سوم شهرزاد را ببینیم که خاطرۀ خوش فصل اول شهرزاد را تداعی کند.