ماهان شبکه ایرانیان

نمایش یک مجموعه از چرکنویس‌های جیمزباند وکشف اسرار آن‌ها

مجموعه‌ای از چرک‌نویس‌های «جیمز باند» و کتاب‌های نادری که خالق این مجموعه عادت به جمع‌آوری آن‌ها داشت در قالب یک نمایشگاه در کتابخانه دانشگاه ایندیانا در معرض نمایش گذاشته شده‌اند.

نمایش یک مجموعه از چرکنویس‌های جیمزباند وکشف اسرار آن‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بوک‌نیوز، در حالی که جیمز باند مامور سرویس جاسوسی بریتانیا وفاداری بی‌نقصی نسبت به ملکه و کشورش دارد، این تصورایجاد می‌شود که خالق این مجموعه یعنی ایان فلمینگ باید مجموعه‌ای از نسخه‌های نایاب اولیه از دست نوشته‌های این مجموعه را در موسسه‌ای از بریتانیای کبیر در معرض نمایش می‌گذاشت. با این حال چنین نیست و دانشگاه ایندیانای آمریکا این کار را انجام داده است.

کتابخانه لیلی در دانشگاه ایندیانا نسخه‌های چرک‌نویس اولین چاپ از کتاب‌های «باند» را در معرض نمایش گذاشته است. این یادداشت‌ها همه با ماشین تحریر نوشته شده‌اند.

در عین حال مجموعه‌ای از کتاب‌های نادر خالق جیمز باند نیز که مربوط به زمانی است که او به تحقیقات دانشگاهی میپرداخت و هنوز به عنوان خالق این شخصیت داستانی شناخته نمی‌شد، در معرض دید قرار گرفته‌اند.

این نمایشگاه که تا 2 مارس 2018 ادامه دارد اطلاعات جالبی درباره «جیمز باند» ارایه می‌کند.

چطور شد این مجموعه به ایندیانا رسید؟

خیلی پیش از این که جیمز باند خلق شود، فلمینگ به جمع‌آوری کتاب می‌پرداخت و به کتابفروشی به نام پرسی میور کمیسیون داده‌بود تا برای او کتاب‌های باارزش را گردآوری کند. از همینجا همه چیزشروع شد.

دیوید رندال کتابفروشی در نیویورک بعدها سعی کرد این مجموعه را از او بخرد، اما فلمینگ نمی‌خواست تا زمانی که زنده است این کار را انجام دهد.

این نویسنده سال 1964 درگذشت و پس از مذاکره با همسر وی، کتابخانه لیلی که در آن زمان رندال مدیر آن شده بود، این مجموعه کتاب را خرید. در این میان یک نسخه از چاپ اول کتاب‌های فلمینگ و نسخه‌های چرکنویس آنها در سال 1970 به قیمت 150 هزاری دلار خریداری شد.

مجموع کتاب‌های نادری که فلمینگ جمع‌آوری کرده بود شامل800 هزار عنوان کتاب بود که تقریبا تمامی آنها اکنون در کتابخانه لیلی نگه‌داری می‌شوند.  

«پنجه طلایی» تقریبا عنوان دیگری داشت

چرکنویس‌های فلمینگ نشان می‌دهد آنها ابتدا تایپ شده‌اند و بعد با دست روی آنها اصلاحاتی انجام شده است. این یادداشت‌ها اطلاعات جالبی درباره روند تکمیل کتاب‌ها ارایه می‌کنند.

از جمله این که عنوان «پنجه طلایی» خط خورده بود وعنوان «ثروتمندترین مرد جهان» برای آن انتخاب شده بود. اما دوباره «پنجه طلایی» انتخاب شد.

کتابخانه اطلاعی از دلیل این امر نداد، تنها می‌توان گفت فلمینگ این عنوان را بهتر تشخیص داده بود.

یادداشت‌های از شخصیت ناآرام فلمینگ

فلمینگ یادداشت‌های زیادی در حاشیه رمان‌های باند نوشته است که درباره شرایطی است که در اطراف این مجموعه وجود داشت.

برای مثال، ماجراهایی که در زمینه نوشته شدن «الماس‌ها برای همیشه» در سال 1956 وجود داشت. در بخشی از این یادداشت‌ها آمده‌است: این کتاب به ایوار برایس، ارنست کوییت و بیلی وودوارد که همسرش به اودر لنگ‌ایلند شلیک کرد تقدیم می‌شود. او اضافه کرده: فلیکس لایتر از شخصیتی اقتباس نشده. باند از تیفانی در عرشه خیلی خوشش می‌آمد. من 500 دلار در لاس‌وگاس از دست دادم.

فلمینگ چه کتاب‌های را کلکسیون می‌کرد؟

او جمع‌آوری کتاب را از سال 1935 شروع کرد .آن زمان او در زمینه علوم، تکنولوژی، ادبیات، ورزش و جنبش‌های اجتماعی وسیاسی کار می‌کرد. در این مجموعه که بیشترش مربوط به قرن نوزدهم و بیستم است، نسخه‌های جالبی یافت می‌شود از جمله: کتابی درباره «بازی ملی اسکاتلند»، نسخه اولیه «مانیفست حزب کمونیست» نوشت مارکس وانگلس در سال 1848، «گلف‌بازها» مربوط به سال 1857 یا «هنر شنا کردن» مربوط به سال 1875.

ایان فلمینگ نویسنده انگلیسی و خالق داستان‌های مشهور «جیمز باند» خانواده ثروتمندی داشت و پدرش عضو پارلمان بریتانیا بود. فلمینگ در دانشگاه آیتون، دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ و دانشگاه ژنو تحصیل کرد. ایان فلمینگ پیش از این‌که به نویسندگی بپردازد چندین شغل و حرفه را تجربه کرد. وی سال 1953 نخستین کتاب از مجموعه «جیمز باند» را با عنوان «کازینو رویال» منتشر کرد. جیمز باند هم‌چنین با کد 007 نیز مشهور بود. داستان‌های باند در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخ قرار گرفت و بیش از 100 میلیون نسخه از آنها در سرتاسر جهان به فروش رفت. وی در مجموع نویسنده 14 کتاب از مجموعه «جیمز باند» بود.

سال 2008 روزنامه تایمز، فلمینگ را چهاردهمین فرد در فهرست 50 نویسنده برتر بریتانیا از سال 1945 قرار داد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان