ماهان شبکه ایرانیان

گاززدن به میوه های گاززده

این روزها پرتقال، نارنگی،خرمالو و انواع میوه های خوش رنگ را در میوه فروشی ها به وفورمی بینیم که با رنگ های چشم نواز خودنمایی می کنند و تقریبا همه مردم می دانند که این میوه ها با استفاده از گاز تغییر رنگ داده اند و رنگ آن ها طبیعی و نشانه رسیده شدن نیست

گاززدن به میوه های گاززده

این روزها پرتقال، نارنگی،خرمالو و انواع میوه های خوش رنگ را در میوه فروشی ها به وفورمی بینیم که با رنگ های چشم نواز خودنمایی می کنند و تقریبا همه مردم می دانند که این میوه ها با استفاده از گاز تغییر رنگ داده اند و رنگ آن ها طبیعی و نشانه رسیده شدن نیست.

به گزارش به نقل از ایرنا، فرایند تغییر رنگ این نوع میوه ها با گاز اتیلن رخ می دهد که با افشاندن این گاز، پرتقال و نارنگی سبز طی چند ساعت تا چند روز زرد و نارنجی می‌شود.
به عبارت دیگر میوه‌های کال با گاز اتیلن به شکل میوه رسیده درمی‌آیند و در فرایند رنگ‌آوری در دمای بالا حدود 75درجه ظاهری خوشرنگ می‌گیرند.
هر چند این نوع میوه ها مزه دلچسبی ندارند ولی مشتری پسند است، پرتقال تنها میوه‌ای نیست که نارس چیده و در فرایندی شیمیایی زودتر به بازار عرضه می‌شود. خرمالو نیز از میوه‌هایی است که مصرف‌کننده به جای زمستان در ابتدای پاییز مزه آن را می‌چشد.
گوگردی که به این میوه زده می‌شود، بافت درون میوه را به هم می‌ریزد و فقط کالبد بیرونی میوه را رسیده و خوشرنگ نشان می‌دهد.
این سئوال برای بسیاری از مردم مطرح است که هدف از این کار چیست و آیا گاز اتیلن می‌تواند تاثیر منفی بر سلامت میوه‌ها و کاهش ارزش تغذیه‌ ای آنها داشته باشد؟ رسیده شدن پیش از موعد میوه ها آیا تاثیری بر سلامت مردم دارد یا خیر؟
مهندس جمال رازقی جهرمی متخصص در رشته مهندسی غذایی از دانشگاه شیراز و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز دراین زمینه گفت: رسانیدن میوه و سبزی با گازهایی که معمولا و طی مراحل رسیدگی آنها به صورت طبیعی انجام می شود هیچ مشکلی ندارد مانند موز که الزاما بایستی سبز برداشت شود و در سردخانه نگهداری می شود و قبل از عرضه به بازار تحت تأثیر گاز نسبت به رسیده شدن آن اقدام می کنند.
رازقی جهرمی افزود: در سالیان اخیر خبرهایی مبنی بر استفاده از رنگ ها برای خارج کردن میوه ها از کال بودن به گوش می رسد که مثلا هندوانه در این مورد قابل ذکر است.
یقینا مصرف این محصول مشکل زا است، رسیده کردن مرکبات با گاز هم مشکلی ندارد ، گرچه طعم رسیدگی نخواهند داشت و فقط رنگ تغییر می کند.برداشت های عامه مردم دراین زمینه مبنی بر زیان آور بودن مصرف این میوه ها چندان اصالت ندارد.
برخی از استادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفته های دکترعباس یداللهی متخصص بیوتکنولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس را دراین زمینه تایید می کنند.
یداللهی متخصص بیوتکنولوژی می گوید: استفاده از گاز اتیلن برای تسریع فرایند رسیدن میوه ها خطری ندارد، گاز اتیلن نوعی هورمون گیاهی کاملا بی‌خطر است که به‌صورت طبیعی در خود میوه‌ها هم یافت می‌شود. تمام افرادی که نگران استفاده از این گاز در محصولات باغی هستند باید بدانند اتیلن گازی صددرصد طبیعی است و مشکلی برای مصرف‌ کننده ایجاد نمی‌کند.
وی معتقد است: زمانی که گاز اتیلن با میوه‌ها تماس پیدا می‌کند باعث تبدیل برخی قندهای نامحلول موجود در میوه به قندهای محلول می‌شود. ضمن اینکه در اثر این تماس، پوست میوه‌ها هم کمی نرم‌ تر خواهد شد. دلیل آن هم این است که اتیلن می‌تواند مقداری از پکتین سطح میوه را برساند و در نتیجه، بافت میوه را نرم‌تر کند.
یداللهی گفت:‌ درواقع هورمون اتیلن، با بازی کردن نقشی آنزیمی در تماس با میوه‌ها، باعث نرم‌ تر شدن آنها و افزایش قندهای مونوساکارید می‌شود. در این صورت، میوه‌ها قابلیت خورده و بازارپسندشدن پیدا می‌کنند.
این استاد دانشگاه زیاده روی در مصرف گاز اتیلن را تایید نمی کند و معتقد است اگر از این هورمون بیش از حد استفاده شود، میوه‌ها خیلی سریع‌تر از چیزی که فکرش را بکنیم، له می‌شوند و از بین می‌روند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین در باره اینکه آیا تفاوتی از نظر طعم یا حتی ارزش تغذیه‌ای بین میوه‌هایی که روی درخت می‌رسند و آنهایی که با کمک گاز اتیلن به مرحله رسیدگی کامل می‌رسند، وجود دارد گفته است : کیفیت، ارزش تغذیه‌ای، طعم و قابلیت خوراکی محصولاتی که روی درخت می‌رسند یا به کمک گاز اتیلن به میوه رسیده تبدیل می‌شوند، هیچ تفاوتی باهم ندارند.هورمون اتیلن، کاملا طبیعی و بی‌خطر است و مصرف میوه‌هایی که با این گاز رسیده‌اند، هیچ‌ ضرری نخواهد داشت و سلامت و کیفیت آنها هم به‌خطر نخواهد افتاد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان