به گزارش خبرنگار مهر، پیش از ظهر امروز سه شنبه دهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی قروه با معرفی نفرات برتر در مجتمع فردوسی قروه به ایستگاه آخر رسید و به کار خود پایان داد.
در دهمین کنگره شعر عاشورایی قروه 310 شاعر و نویسنده و پژوهشگر با ارسال 650 اثر از سراسر کشور شرکت کرده بودند که از تعداد آثار ارسالی 522 اثر به مرحله نهایی راه یافتند.
از تعداد شرکت کنندگان در این کنگره 179 نفر را آقایان و 131 نفر را بانوان تشکیل می دادند که از این تعداد 29 نفر دارای مدرک تحصیلی دکترا، 83 نفر ارشد، 132 نفر کارشناسی و 67 نفر دیپلم و زیردیپلم بودند.
همچنین از تعداد آثار ارسالی به تفکیک سنی 216 نفر بالای 30 سال، 201 نفر زیر 30 سال، 203 نفر مربوط به بخش ویژه و 33 نفر در بخش مقاله می باشند.
داوری دهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی قروه را در بخش شعر فارسی (عبدالجبار کاکایی، مرتضی امیری اسفند دقه، جواد محدثی خراسانی)، در بخش مقاله (محمد نخعی، عثمان یوسفی)، در بخش شعر ترکی (منصور دولتی) و در بخش شعر کردی (شاه حسین سعیدی) بر عهده داشتند.
هیئت داوران در بیانیه ای نوآوری و ارائه یافته های نو، میزان اثرگذاری در خواننده، استدلال علمی نگارنده، چگونگی طرح موضوع و بیان مسئله، توزیع و پردازش متعادل مطالب، ارتباط منطقی با مخاطب، استفاده مطلوب از منابع اصلی و جدید و گستردگی آن، رعایت شیوه های نگارش و اصول ویراستاری علمی و به کارگیری مناسب اصطلاحات و واژگان را از جمله مؤلفه های منتخب برای بخش های مختلف کنگره دانست.
به انتخاب هیئت داوران برگزیدگان دهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی قروه از مجموع آثار ارسالی در دو بخش شعر بزرگسالان و جوان 6 اثر را حایز رتبه و شایسته تجلیل دانست که در بخش بزرگسالان محمد زارعی از دلیجان، علی فردوسی از اصفهان و سیده تکلم حسینی از قم به ترتیب مقام های اول تا سوم را از آن خود کردند و در بخش جوانان هم سید محمد جواد میرصفی از قم، مهدی حنیفه از زنجان و محمدرضا میرزازاده از گیلان به ترتیب حایز رتبه های برتر شدند.
هیئت داوران در بخش ویژه در زبان های محلی کُردی و ترکی دادیار حامدی از ساری و سید علی شکرالهی از نجف آباد را در مقام اول و دوم و مقام سوم را مشترکاً از آن رضا ابوذری از همدان، عزت اله شریفی از تهران و هادی مؤمنی از ایلام اعلام کردند.
در بخش مقالات با در نظر گرفتن پارامترهای تعیین شده مقام های اول و دوم به محسن پریوش از تهران و علیرضا کیانی از خراسان جنوبی رسید و مقام سوم به صورت مشترک به عباس سنتی از قروه، شهرزاد کتابی و گلنار عظیمی از هرمزگان اختصاص یافت.
در این دوره از کنگره از 8 شرکت کننده در بخش قرائت شعر و یک نفر در بخش قرائت مقاله تجلیل شد.
بدین ترتیب پرونده دهمین کنگره کشوری شعر عاشورایی قروه با ورود به یازدهمین دوره بسته شد.