به گزارش خبرنگار
حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمود قدیری معاون پیشگیری و ایمنی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در نشست دومین همایش ملی آتش نشانی و ایمنی شهری که امروز (چهارشنبه) در مرکز پژوهش های شرکت ملی نفت برگزار شد، با بیان اینکه ریسک خطر در جامعه به شدت افزایش یافته است، اظهار داشت: بحث ایمنی و آتش نشانی در جامعه امروز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی با بیان اینکه امروزه مواد صنعتی و تکنولوژی بسیار پیشرفت داشته اما نمی دانیم از چه تجهیزاتی برای ساخت آنها استفاده می شود، افزود: بدون شک با تغییر فناوری و به روز شدن تجهیزات ریسک خطر زندگی نیز به شدت افزایش یافته است.
معاون پیشگیری و ایمنی سازمان آتش نسانی شهرداری تهران با بیان اینکه در 30 سال اخیر میزان خطرات با توجه به رشد فناوری 3 برابر افزایش یافته، تصریح کرد: این امر سرعت توسعه حریق و میزان خطر پذیری را افزایش می دهد.
قدیری با بیان اینکه بر اساس آمار به دست آمده استنشاق گاز در آتش سوزی های جدید در 5 ثانیه می تواند جان یک انسان را بگیرد، گفت: در حوادثی مانند حادثه سعادت آباد و غیره مشاهده کردیم که حریق در طبقات زیرین ساختمان رخ داده، اما ساکنان طبقات بالایی به دلیل استنشاق گاز جان خود را از دست دادند.
وی تاکید کرد: مهندسی حریق یکی از پیچیده ترین رشته های دنیا است، چراکه ترکیبی از انواع مهندسی ها از جمله مکانیک، عمران، معماری و غیره است.
معاون پیشگیری و ایمنی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران با بیان اینکه کشته های حریق 2 درصد کشته های حوادث را شامل می شوند، تصریح کرد: باید توجه ویژه ای به محیطهای پیرامونی خانه های مسکونی داشته باشیم و همچنین باید به خلأهای موجود دسترسی پیدا کنیم.
قدیری با اشاره به لزوم اجرای سیاست های مدیریت ایمنی یکپارچه شهری، تاکید کرد: اگر مدیریت ایمنی یکپارچه شهری در کشور اجرایی شود، می توانیم بسیاری از مشکلات را از بین ببریم، چراکه تنها یک نهاد قادر به اجرای مسئولیت ها نیست.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر بسیاری از ساختمانها و پاساژها از جمله پاساژ علاءالدین بعد از گذشت 20 سال هنوز پایان کار ندارد، گفت: این پاساژ بدون بهره برداری آغاز به کار کرده اما طی این سال ها پایان کار دریافت نکرده، به همین دلیل از جمله موضوعاتی است که باید به آن رسیدگی شود.
معاون پیشگیری و ایمنی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران با بیان اینکه باید شرایطی فراهم شود که ساختمان های نیمه کاره مجوز فعالیت دریافت کنند، تصریح کرد: تنها نباید به ایمنی ساختمان ها توجه کنیم، چراکه ایمنی تنها مربوط به ساختمان ها نیست، به همین دلیل باید به ایمنی معابر، پارک ها، رودخانه ها و غیره نیز توجه داشت.
قدیری تاکید کرد: معتقدیم که در بحث مدیریت یکپارچه شهری یک نفر باید حرف اول و آخر را بزند.
وی گفت: درخواست داریم وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه ها در خصوص مباحث فرهنگی و موضوع ایمنی ورود پیدا کنند.