به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از جیو تی وی روز گذشته پارلمان پاکستان باز هم شاهد مصاف احزاب موافق و مخالف نواز شریف بود، که نتیجه همانطور که پیش بینی میشد به سود حزب حاکم و نواز شریف رقم خورد.
گزارشها حاکی است لایحه پیشنهادی احزاب اپوزیسیون مبنی بر حذف مجوز رهبری حزب برای افراد رد صلاحیت شده، توسط نمایندگان حزب نواز که اکثریت را در اختیار دارند، رد شد .
نوید قمر نماینده عضو حزب مردم در دفاع از این لایحه عنوان کرد: یک فرد تا وقتی نمیتواند رهبری یک حزب را به عهده بگیرد که مشکلی برای نمایندگی در پارلمان پاکستان نداشته باشد، حال فردی که از سوی دادگاه عالی پاکستان برای همیشه رد صلاحیت شده و عضویتش در پارلمان را از دست داده است چگونه میتواند رهبری یکی حزب را به عهده بگیرد.
این نماینده عضو حزب مردم تصریح کرد پس از آنکه نواز شریف رد صلاحیت شد برای اینکه بتواند رئیس حزب شود، اصلاحیههایی برای قانون اساسی پاکستان تصویب شد، این برای کشوری که ادعا میکند نظام جمهوری در آن حاکم است یک فاجعه است که به خاطر یک نفر قانون تغییر کند.
پس از سخنان وی درگیریهای لفظی میان زاهد حامد وزیر قانون پاکستان و شاه محمود قریشی معاون عمران خان رخ داد و دو طرف یکدیگر را به عدم توجه به دموکراسی متهم کردند.
شاه محمود قریشی مدعی شد وزرای حزب حاکم برای اینکه این لایحه تصویب نشود دست به جنگ روانی زدهاند و اینک در پارلمان پاکستان نیز آرامش را به هم میزنند.
رایگیری برای رد یا تصویب این لایحه درحالی صورت گرفت که حزب نواز به تنهایی 183 نماینده در اختیار دارد و احزاب اپوزیسیون روی هم رفته 132 نماینده در پارلمان پاکستان دارند.
نتیجه انتخابات همانطور که پیش بینی میشد با پیروزی حزب نواز همراه بوده و این لایحه تصویب نشد، مخالفین این لایحه 163 نفر و موافقین آن 98 نفر بودند.
تصویب این لایحه میتوانست گامی مهم برای بازگرداندن حزب مردم به صحنه انتخابات باشد، ولی آنها موفق به این کار نشدند.
نواز شریف سه ماه پیش توسط دادگاه عالی پاکستان رد صلاحیت شده و تمام مناصب خویش از جمله عضویت در پارلمان پاکستان و به تبع آن نخست وزیری این کشور را از دست داد.
با وجود اینکه وی رد صلاحیت شده بود اعضای حزب او، با تصویب اصلاحیهای در قانون اساسی او را مجددا به عنوان رئیس حزب انتخاب کردند که با اعتراض احزاب اپوزیسیون همراه شد .