با دیدن یک خانم باردار، اولین سوال همه ما این است: دختر است یا پسر؟ به مناسبت روز دختر میخواهیم از ویژگی های خارق العاده دختران و توانایی های آنها بگوییم. بی جهت نیست که ایرانیان، دختر را برکت خانه و نور چشم پدر و مادر میدانند. اول باید ببینیم چه اتفاقی میافتد که یک بچه با جنسیت دختر متولد میشود و بعد از آن، اندکی از ویژگی های این موجودات دوست داشتنی را خواهیم شناخت.
هیچ والدینی نمیتوانند تصمیم بگیرند که فرزندشان دختر باشد یا پسر. شانس تمام والدین برای داشتن دختر 50% و برای داشتن پسر هم 50% است.
آنچه که میتوانیم بگوییم این است که اسپرم پدر در جنسیت بچه تاثیرگذار است، چرا که نیمی از اسپرم توانایی ایجاد دختر و نیم دیگر آن توانایی ایجاد پسر دارد و جنسیت بچه، به این بستگی دارد که کدام بخش اسپرم ابتدا وارد تخمک شود. در شرایط کاملاً ایده آل، همه چیز به شانس بستگی دارد؛ هر دو بخش اسپرم برای ورود به تخمک شانس برابر دارند و به محض لقاح، هر دو بخش تخمک هم برای تبدیل شدن به بچه، شانس برابر دارند.
اما همانطور که میدانید، شرایط همیشه ایده آل نیست و عوامل متعددی بر جنسیت بچه تاثیر گذارند. به عنوان مثال، تعداد پسرانی که سالانه به دنیا میآیند، بیشتر از دختران است. یکی از تئوری های موجود در این رابطه، این است که کروموزوم Y (کروموزوم مردانه)، کوچکتر از کروموزوم X (کروموزوم زنانه) است، در نتیجه اسپرمی که حاوی کروموزوم Y است سریعتر حرکت کرده و شانسش برای ورود به تخمک بیشتر است.
اما واقعیت این است که سبک زندگی مادر و پدر هم بر جنسیت بچه تاثیرگذار است. مطالعات نشان میدهند عواملی همچون تغذیه، رفاه و حتی مکانی که والدین در آن زندگی میکنند، بر احتمال دختر یا پسر شدن فرزند تاثیرگذار است. اما تاثیر هیچ یک از این عوامل، چندان زیاد و عمیق نیست.
شاید بد نباشد نگاه دقیقتری به کروموزوم X و Y و شیوه ای بیندازیم که جنسیت جنین را تعریف میکنند.
X یا Y، مساله این است!
زنان و مردان دارای کروموزوم های جنسی هستند؛ مردان یک کروموزوم X و یک کروموزوم Y دارند، در حالی که زنان دو کروموزوم X دارند. هنگام تشکیل اسپرم یا تخمک، تنها یکی از کروموزوم های جنسی از والدین گرفته میشود؛ بدان معنا که زنان تنها میتوانند تخمک را با استفاده از کروموزوم X بسازند، اما مردان قادر به ساختن X (تخمک) و Y یا همان اسپرم هستند.
در حین انجام عمل لقاح، اسپرم های پدر به سوی تخمک حرکت میکنند. اگر اسپرمی با کروموزوم Y بر سایر اسپرم ها پیشی گرفته و وارد تخمک شود، حاصل این بارداری، یک فرزند پسر خواهد بود. در حالی که اگر اسپرم حاوی کروموزوم X وارد تخمک شود، حاصل بارداری فرزند دختر خواهد بود.
تقریباً شانس تمام افراد برای داشتن فرزند دختر و یا پسر، برابر است. اما با این وجود، خانواده هایی را میبینیم که تمامی فرزندانشان دختر یا تمامی فرزندانشان پسر هستند.
همگی دختر یا همگی پسر
پسر یا دختر بودن تمامی فرزندان یک خانواده تا حد زیادی ناشی از شانس است. ممکن است در اثر برخی عوامل بیولوژیکی، فرزندان یک خانواده همگی از یک جنسیت باشند. حتماً تا به حال برای انتخاب بین دو چیز، با سکه شیر یا خط انداخته اید. وقتی سکه را پرتاب میکنید، شانس شیر یا خط نشستن سکه 50% است. شانس دختر یا پسر شدن بچه نیز به همین منوال است.اما اگر ده بار سکه را پرتاب کنید و هر ده بار شیر باشد چطور؟ شانس شیر آمدن در پرتاب بعدی چقدر است؟ پاسخ ساده است: باز هم 50%.
در پرتاب سکه، نتایج قبلی مهم نیست، چرا که سکه به خاطر نمیآورد که بار قبل به چه شکلی نشسته است. در مورد جنسیت بچه هم همین طور است. بدن مادر جنسیت جنین های قبلی را به خاطر نمیآورد. در نتیجه جنسیت بچه، مستقل از بچه های قبلی خواهد بود. آنچه که مهم است، این است که کدام اسپرم زودتر به تخمک میرسد و در خانواده هایی که تمامی بچه ها از یک جنسیت هستند، هر بار یک اسپرم است که زودتر به تخمک میرسد؛ اسپرم حاوی کروموزوم Y.
حالا اگر این شانس را داشتید که اسپرم حاوی X زودتر به نتیجه رسید و فرزندتان دختر شد، باید بدانید که دخترتان، چه ویژگی های منحصربفردی دارد.
شما قرار است یک بانو را رشد و پرورش دهید. پس آماده گپ زدن با او باشید. دختر کوچولوی شما، خیلی زود با شما تماس چشمی برقرار میکند و نخستین واژه هایش را خیلی زودتر از فرزند پسرتان به زبان خواهد آورد. به طور کلی دختران، مایل به برقراری ارتباط بیشتری هستند و باید منتظر شکوفایی ویژگیه ای منحصربفرد آنها در این زمینه باشید.
این را هم بخوانید:
دختران استاد تقلید میمیک و رفتار هستند
از همان ساعات اولیه زندگیشان، دختران مستعد تقلید رفتارهایی هستند که میبینند. مطالعه ای که سال گذشته انجام شد، نشان میدهد که نوزادان دختر، حرکات دست و انگشت را بهتر از نوزادان پسر شبیه سازی میکنند. در کودکان نوپا نیز، دختران بسیار بهتر از پسران میتوانند رفتارهایی همچون مراقبت از کودکان را در بازیهای خود شبیه سازی کنند. اما خوشبختانه و به شکلی قابل توجه، تفاوتی بین دختران و پسران در کارهایی نظیر شبیه سازی رانندگی با ماشین اسباب بازی یا آب دادن به گیاهان وجود ندارد و این بدان معناست که دختران هم در اموری که در تعامل با سایر انسانهاست موفق هستند و هم در امور فردی.
در استفاده از دستان خود، بسیار تبحر دارند
خردسالان دختر در سنین پیش از دبستان، مهارت های حرکتی بهتری نسبت به پسران دارند. همچنین راحت تر و سریع تر از اسباب بازی هایشان استفاده میکنند، زودتر قاشق و چنگال به دست میگیرند و زودتر و صحیح تر مینویسند.
دختران شنونده های بهتری هستند
تحقیقات اخیر نشان میدهد که نوزادان دختر، توجه بیشتری به صداهای انسانی نشان داده و صداهای انسانی را بر سایر صداها ترجیح دهند. عکس العمل دختر و پسر نسبت به صدای جغجغه یکسان است، اما به محض اینکه صحبت کنید، تمایل دختر به شنیدن صدای شما و واکنش او، چشمگیر خواهد بود.
ارتباط چشمی را دوست دارند
دختران علاقه بیشتری به برقرری ارتباط چشمی و حفظ آن داشته و صورتهای انسانی، به ویژه صورت بانوان برایشان بسیار جذاب است. همچنین در تشخیص حالات و کنش های احساسی و عاطفی بسیار باهوشند. به عنوان مثال اگر صورتی ترسناک یا تهدیدآمیز ببینند، بلافاصله میترسند و به مادر خود نگاه میکنند، در صورتی که با دیدن یک صورت شاد، احتمالاً خواهند خندید.
دختران زودتر سخن میگویند
دختران، مزد این همه دیدن و شنیدن را خیلی زود خواهند گرفت؛ بررسی کودکان 8 تا 30 ماهه نشان میدهد دختران در مقایسه با پسران، زودتر از حرکات دست و بدن نظیر اشاره انگشت یا بای بای کردن استفاده میکنند. آنها زودتر از پسران حرف های شما را میفهمند و زودتر از پسران سخن میگویند (حدود 12 ماهگی در حالی که پسران در 13 تا 1 ماهگی به حرف میآیند) و تا سنین نوپایی، دایره لغات خود را تکمیل میکنند. در سن 16 ماهگی، دایره واژگان دختران حدود 100 واژه است، در حالی که پسران در این سن، حدود 30 کلمه بلدند.
از تمامی این تفاوت های بنیادین و اکتسابی که بگذریم، آنچه که این موجودات دوست داشتنی را متمایز میسازد، عشق و نیرویی است که در وجود آنها به ودیعه نهاده شده است و امروز، روز آنهاست.