به گزارش سرویس بازار ایسنا، بنابر اعلام بانک مسکن، در جلسهای با حضور معاون وزیر راهوشهرسازی و مدیرعامل بانک مسکن تفاهمنامهای به امضا رسید که در قالب آن توافق شد بانک عامل بخش مسکن با پشتیبانی از ایدهها، حمایت مالی و همچنین اجرای شهرهای جدید هوشمند، به این حوزه ورود کند.
با توجه به اینکه بانک مسکن به عنوان یک نهاد مالی تخصصی و توسعهای در حوزه مسکن یکی از مهمترین عوامل سیاستگذاری در حوزه مسکن و شهرسازی محسوب میشود، هماکنون با این تفاهمنامه و با قبول «پشتیبانی از ایدهها و استارپها برای استقرار در شهرهای جدید (از طریق مرکز کارآفرینی بانک مسکن)»، «کمک به تامین مالی شهرهای جدید هوشمند» و همچنین «ساخت شهرهای جدید هوشمند (از طریق شرکت سرمایهگذاری مسکن)»، به این حوزه ورود کرده و ایفای نقش میکنند.
در این تفاهمنامه علاوه بر ایجاد زمینه همکاری مشترک میان شرکت عمران شهرهای جدید و بانک مسکن، سازمان زمین و ساختمان کشور کرهجنوبی نیز مشارکت دارند و تجربیات این کشور در ساخت شهرهای جدید هوشمند به عنوان یکی از موفقترین کشورها در ساخت این شهرها به خدمت ساخت شهرهای جدید هوشمند در ایران درمیآید. قرار است در راستای انتقال این دانش از کشور کرهجنوبی، اولین شهر جدید هوشمند در یکی از شهرهای جدید نسل دوم ساخته شود.
مهمترین ویژگی ساخت شهرهای جدید در کشور کرهجنوبی به عنوان یکی از کشورهای سرآمد در تامین مالی، برنامهریزی و ساختوساز در این شهرها، «نظام برنامهریزی دقیق، منسجم، بلندمدت و با صرف بازه زمانی قابل توجه در مقابل ساخت شهر با سرعت بالا» و همچنین «اولویت ساخت مراکز اشتغال و خدماترسانی نسبت به احداث واحدهای مسکونی» است.
همچنین در این نشست اعلام شد: ایده ایجاد شهرهای جدید ایران با اقتباس از نمونه اروپایی خود از سالهای میانی دهه 60 آغاز و تاکنون ادامه یافته است . در واقع، تجربه این کشور در احداث شهرهای جدید نشان میدهد کرهجنوبی قبل از تعریف و طراحی نظام اجرایی مشخص، وارد مرحله ایجاد شهر جدید نمیشود.
شهر هوشمندی که قرار است در آیندهای نزدیک از طریق همکاری مشترک بین بانک مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید و سازمان زمین وساختمان کشور کره جنوبی ساخته شود، با هدف ارتقای کیفیت زندگی و شادمانی مردم، حل مسائل شهری، رشد اقتصادی پایین، نرخ کم موالید، پیری جمعیتی، بیکاری جوانان و مسائل امنیتی و حملونقل، همچنین پاسخ به گرمایش جهانی و نگرانیهای تغیرات اقلیمی طراحی دارد. همچنین شهر هوشمند، بنا بر راهحلهای مختلف سیستمی، زیستمحیطی و اجتماعی تعریف میشود.
این شهر همچنین در قالب شهر پایداری که به طور موثر عملکردهای شهری آن مانند مدیریت، حملونقل، لجستیک (تدارکات)، جلوگیری از بلا و جرم و جنایت، مدیریت انرژی، محیطزیست و آب، مسکن، و رفاه و حل چالشهای شهری را با اتخاذ تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات و تکنولوژیهای سبز برای فضاهای شهری بهبود میبخشد، تعریف میشود.
در حال حاضر کشورهای در حال توسعه، به مدل توسعه شهری کشور کرهجنوبی، که دارای رشد فشرده در مدت زمان کوتاه و توسعه شهری موفق است، علاقهمند هستند تاکنون کرهجنوبی در کشورهای مختلف این انتقال دانش را به صورت عملیاتی انجام داده است و پیشبینی میشود تا سال 1400 در قالب نسل نو شهرهای جدید، این انتقال دانش در کشور ما نیز محقق شود.
در پایان این نشست همچنین در خصوص تدوین مشوقها به منظور استقرار استارت آپها و همچنین جانمایی پردیسهای علم و فنآوری در شهرهای جدید و همچنین ایجاد صندوق زمین و ساختمان در شهرهای جدید اندیشه، بهارستان و صدرا مواردی طرح و در دستور کار کمیته مشترک طرفین قرار گرفت.