خبرگزاری ایسنا: در بیانیه وزارت کشور یمن وابسته به انصارالله بر "پایان حضور شبه نظامیان خائن و کشته شدن علی عبدالله صالح، رهبر این شبه نظامیان و شماری دیگر" تاکید شده است.
همچنین این وزارتخانه با اعلام اینکه تمامی پایگاهها و مواضع شبه نظامیان خائن در صنعا و اطراف آن و دیگر استانها در کنترل کامل انصارالله است، پایان بحران صنعا را اعلام کرد.
تلویزیون العربیه عربستان نیز خبر کشته شده صالح در درگیریهای صنعا را تایید کرده است.
علاوه بر صالح، یاسر العواضی، معاون دبیرکل کنگره مردمی نیز کشته و عارف الزوکا، دبیرکل کنگره مردمی صالح زخمی شده است.
همچنین منابعی در حزب صالح اعلام کردند وی زمانی که در میان اعضای حزبش در شهرک "سنحان" در نزدیک صنعا بوده هدف حمله قرار گرفته است. برخی منابع نیز گفتهاند وی هدف گلوله تکتیراندازها قرار گرفته و کشته شده است. همچنین به گفته این منابع خالد عبدالله صالح، پسر عبدالله صالح و خانوادهاش نیز در جریان این حمله زخمی شدهاند.
در همین حال، شبکه روسیا الیوم گزارش داد که اخباری مبنی بر به اسارت گرفته شدن خالد صالح توسط انصارالله مطرح است.
علاوه بر این گزارش شده زمانی که صالح در مسیر شهر سنحان، زادگاهش در حرکت بود، به رگبار گلوله بسته شده و او و همراهانش کشتهاند. بر اساس تصاویر منتشر شده گلولهای که با سر صالح اصابت کرده باعث مرگ وی شده است.
تصویر جسد عبدالله صالح
پیشتر احمد الحبیشی، مشاور رسانهای شورای عالی سیاسی یمن اعلام کرد که اخباری درباره کشته شدن صالح در مسیر فرارش از صنعا به استان مارب در منطقه تحت سلطه هوایی امارات منتشر شده است اما المیادین گفته بود که او در اثر انفجار خانهاش در صنعا کشته شده است.
المیادین گزارش کرده بود نیروهای حوثی امروز به منزل علی عبدالله صالح، رئیسجمهور پیشین یمن در محله "الکمیم" صنعاء حمله و خانه وی را منفجر کردند.
همزمان گزارش شده عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن به نیروهای ارتش دستور داده وارد صنعا شوند. همچنین گارد ریاست جمهوری در تعز از نیروهای خود خواست برای لغو محاصره صنعا و رویارویی با حوثیها وارد عمل شوند.
در همین حال ائتلاف متجاوز عربی از ساکنان و غیرنظامیان صنعا خواست تا حداقل 500 متر از تجمعات و مقرهای حوثیها فاصله بگیرند.
صنعاء طی روزهای اخیر شاهد درگیری میان نیروهای عبدالله صالح و نیروهای انصارالله است.
علی عبدالله صالح از پنج روز پیش همپیمانی خود را با حوثیها به هم زد و در صنعا بین نیروهای وفادار به او و حوثیها جنگ در گرفت.
صالح گفته بود که اگر ائتلاف به رهبری عربستان سعودی حمله به اهداف غیرنظامی را متوقف کند، او آمادگی دارد "صفحهای جدید" در روابط خود با عربستان بگشاید.
علی عبدالله صالح که بود
علی عبدالله صالح اولین رئیسجمهور "جمهوری یمن" بود که از سال 1990 تا 27 فوریه 2012 بر این کشور حکم راند. او پیشتر رئیس جمهور "جمهوری عربی یمن" (یمن شمالی) بود و جنگ شمال و جنوب را از جانب یمن شمالی رهبری کرد که در نهایت با پیروزی در این جنگ به عنوان اولین رئیسجمهور یمن متحد انتخاب شد.
با شروع انقلابهای بهار عربی در سال 2011، صالح اعتراضات مردمی در کشورش را ابتدا سرکوب کرد اما در نهایت با فشارهای خارجی و ادامه اعتراضات داخلی در ژانویه 2012 و پس از اعطای مصونیت قضایی از سوی پارلمان از قدرت کنارهگیری کرد اما همچنان یکی از پرنفوذترین چهرهها در عرصه سیاسی و نظامی یمن محسوب میشد.
عبدالله صالح در جریان حملهای که روز 3 ژوئن 2011 میلادی و در جریان تظاهراتهای مردمی به مسجد مجتمع ریاست جمهوری یمن انجام شد به شدت دچار سوختگی و جراحت شد که با هزینه عربستان و در بیمارستانهای این کشور معالجه شد.
او پس از کنارهگیری درحالی که بسیاری از مولفههای قدرت را برای خود نگه داشته بود به مخالفت با عبدربه منصور هادی، رئیسجمهور جدید یمن پرداخت که معاون خود وی و از اعضای ارشد حزب کنگره بود. این اختلاف در نهایت به آنجا انجامید که در سال 2014 ائتلافی میان او و حوثیها که دشمنان سابق صالح محسوب میشدند شکل گرفت و هر دو وارد جنگی با منصورهادی و حامیان خارجی او بهویژه عربستان و امارات شدند.
علی عبدالله صالح از پنج روز پیش این همپیمانی خود را با حوثیها به هم زد و در صنعا بین نیروهای وفادار به او و حوثیها جنگ در گرفت که در نهایت به کشته شدن وی در یکی از درگیریهای پس از حوادث صنعا انجامید.
صالح گفته بود که اگر ائتلاف به رهبری عربستان سعودی حمله به اهداف غیرنظامی را متوقف کند، او آمادگی دارد "صفحهای جدید" در روابط خود با عربستان بگشاید.