شناسه : ۶۵۱۹۲۸ - یکشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۳:۳۴
گیاه بنجامین، کمی بیشتر هوای این درختچه زیبا را داشته باشید!
کسی نیست که منکر زیبایی و شادابی استفاده از گیاهان در خانه شود. آفتابی که بهملایمت از پنجره نشیمن خانه میگذرد، فرش زیبای کنار مبل را روشن کرده و درختچه آپارتمانی گوشه فضای اتاق را نیز غرق نور میکند
کسی نیست که منکر زیبایی و شادابی استفاده از گیاهان در خانه شود. آفتابی که بهملایمت از پنجره نشیمن خانه میگذرد، فرش زیبای کنار مبل را روشن کرده و درختچه آپارتمانی گوشه فضای اتاق را نیز غرق نور میکند. بنجامین مغرور باصلابت و استوار، زیبایی خود را به رخ میکشد و به همه ثابت میکند که میتوان در فضای خانه هم زندگی سالمی داشت. به فضای خانه اکسیژن بخشید و با برگهای سبز خود، طبیعت را هرچند کوچک به افراد خانه هدیه کرد.
شناسنامهای از جنس گیاهی
- نام: فیکوس بنجامین
- نام علمی: Ficus benjamina
- نام انگلیسی: Weeping fig
- خانواده: Moraceae- توت
مشخصات کلی گیاه استوایی، بنجامین
فیکوس بنجامین بومی جنوب و جنوب شرقی قاره آسیا و اروپا است و به دلیل شرایط مرطوب و استوایی این منطقه، نگهداری گیاه در پاسیو و فضای خانه انتخاب مناسبی است. برگهای این گیاه به رنگ سبز روشن و براق، بیضیشکل و نوکتیز بوده و شاخههای آن آویزان و آبشاری است. ارتفاع این گیاه در شرایط مساعد تا پنجمتر هم میرسد.
در فیکوس بنجامین ابلق، برگها به رنگ سبز روشن و سفید - کرم دیده میشود، آویزان بودن شاخهها در بنجامین ابلق بیشتر است و ریشهها توسعه کمتری دارند؛ به همین دلیل انواع ابلق را روی نوع برگ سبز پیوند میزنند.
مطلب مرتبط: 6 درختچه آپارتمانی زیبا برای دکوراسیون منزل شما
خاک، آب، نور و مواد غذایی موردنیاز
نور زیاد و غیرمستقیمی برای زندگی سالمتر بنجامین نیاز است. توجه داشته باشید که نور مستقیم باعث صدمه به برگها میشود. نور جنوبی برای آن بهترین حالت است. بنجامین گیاه حساسی است؛ بنابراین گلدان آن را جابهجا نکنید.
درجه حرارت محیط را در کمترین حالت به میزان 15 درجه سانتیگراد و در بیشترین دما به مقدار 24 درجه سانتیگراد تحمل میکند و به سرما حساس است.
در زمان آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود. بنجامین آب ولرم را ترجیح میدهد. در تابستان دو بار در هفته و در زمستان ده روز یکبار گیاه خود را آبیاری کنید. مقاومت آن به کمآبی، پایین بوده و دچار ریزش برگ میشود. برای تأمین رطوبت هر دو روز یکبار غبارپاشی و اسپری برگی را انجام دهید.
بهترین خاک برای این گیاه آپارتمانی، مخلوط خاکبرگ، خاک باغچه و ماسه است.
برای تغذیه بنجامین کوددهی را هر دو هفته و به میزان سه گرم در لیتر انجام دهید. در زمان سرما کوددهی را فراموش کرده و برای این منظور از اواخر زمستان تا مهرماه اقدام کنید.
نکات مهم در نگهداری بنجامین
- برگهای رنگپریده و با لکههای قهوهای دچار شپش آرد آلود شده است، آنها را با پنبه آغشته به حشرهکش نفوذی سمپاشی کنید. این روند را هر دو هفته ادامه دهید تا علائم از بین بروند.
- لکه سیاه و آبکی نشان میدهد که بنجامین شما دچار بیماری قارچی شده است. میتوانید آن را با آب و صابون رقیق تیمار کنید.
- برگهای زرد نشان از آبیاری زیاد دارد.
- اگر میبینید زیر برگها حالت تارعنکبوتی دارد، بدانید که کنه قرمزی در کار است! سمپاشی با کنهکش یا حشرهکش، آن را از بین میبرد.
- اگر برگ خشک و شکننده باشد، رطوبت محیط کم است.
- برگهای جدید کوچک و ریز به شما میگویند که فضای کمی برای رشد دارند و یا تغذیه آنها مناسب نیست. گلدان را بزرگ کرده و کوددهی را پیش بگیرید.
- برای تمیز کردن برگ، اسپری آب کافی است، بههیچوجه به سراغ مواد براقکننده نروید.
- چنانچه گلدان بنجامین شما جوان است، از قیم استفاده کنید تا زمانی که ساقه و شاخهها چوبی و سخت شود.
- اگر برگ سالم و سبز است و ریزش میکند، گلدان را به مکان پرنورتر منتقل کنید.
چگونه این گیاه را تکثیر کنید؟
فیکوس بنجامین را در بهترین حالت از اواسط بهار تا اوایل تکثیرکنید. تکثیر با قلمه از قلمه انتهایی ساقه به طول 10-8 سانتیمتر انجام میشود، ولی ریشهدار شدن آن بهسادگی صورت نمیگیرد. میتوانید از هورمون ریشهزایی برای سرعت بخشیدن به ریشه دادن قلمه استفاده کنید. برای قلمه گرفتن شاخه حداقل باید یک جفت برگ داشته باشد.
مطلب مرتبط: قلمه زدن گیاهان، چگونه گیاه خانگی خود را تکثیر کنیم؟
می توانید سوالات خود را در زمینه نگهداری و باغبانی در کادر افرودن دیدگاه در پایین صفحه با ما در میان بگذارید!
منبع: مجله منزل ؛ نویسنده: صدف حقیقت