1. نشانهها و علائم مسمومیت غذایی ممکن است چند ساعت یا چند روز پس از این که غذای آلودهای خوردید، شروع شوند. این علائم با توجه به موجود زنده یا میکروبی که باعث بروز مسمومیت غذایی شده، متفاوت هستند.
از جمله باکتریهای رایجی که باعث مسمومیت غذایی میشوند، میتوان به سالمونلا، لیستریا، کامپیلوباکتر، شیگلا که از طریق مدفوع و توسط دست یا مگسهای آلوده گسترش مییابد و اشریشا کلی اشاره کرد.
اگر باکتری سالمونلا باشد، احتمالاً دچار درد در شکم، تب یا اسهال خواهید شد. اگر باکتری باسیلوس سرئوس یا استافیلوکوک باشد، احتمالاً بیشتر دچار استفراغ و اسهال خواهید شد.2. پس از گذشت 48 الی 72 ساعت از مسمومیت غذایی، احساس بهتری خواهید داشت. در نتیجه اگر شرایط زیر را تجربه کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید:
– پس از 2 روز بهبودی در شرایط دیده نشود.
– اگر درد شکم بسیار شدید است.
– اگر در روز بیش از 5 بار دچار اسهال یا استفراغ هستید.
– اگر به همراه علائم دیگر، تبی بالای 38 درجه سلسیوس داشتید.
– اگر در یکی از گروههایی که در ادامه آورده شده، قرار دارید.
در برخی موارد، اشریشیا کلی ممکن است باعث آسیب جدی به کلیه شود. اگر تشخیص باکتری سالمونلا داده شود، تجویز آنتیبیوتیک ممکن است مؤثر واقع شود.3. بسیاری از افراد سالم میتوانند باکتریها را تحمل کنند و دچار بیماریهای خطرناک نشوند؛ اما برخی افراد ممکن است مستعدتر باشند یا بیمارتر شوند. افرادی که در گروههای زیر قرار دارند، بایستی در صورت بروز مسمومیت غذایی هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نمایند:
– کودکان و افراد مسن
– افرادی که ایدز دارند
– افرادی که تحت درمان سرطان هستند
– زنان باردار
– افرادی که دیابت دارند
– افرادی که به تازگی جراحی داشتهاند