ماهان شبکه ایرانیان

پاهایتان را قوی کنید

ضعف پاها ممکن است در اثر گردش خون ضعیف، آسیب عصبی، فعالیت بیش‌ازاندازه، عدم ورزش، آرتروز، جراحی، عوارض جانبی داروهای تجویزشده، کمبود آب در بدن، دیابت، آنمی، کمردرد، کمبود مواد مغذی و بیماری‌های خاص ایجاد شود

پاهایتان را قوی کنید

ضعف پاها ممکن است در اثر گردش خون ضعیف، آسیب عصبی، فعالیت بیش‌ازاندازه، عدم ورزش، آرتروز، جراحی، عوارض جانبی داروهای تجویزشده، کمبود آب در بدن، دیابت، آنمی، کمردرد، کمبود مواد مغذی و بیماری‌های خاص ایجاد شود.

ضعف ماهیچه‌ها ممکن است یک پا یا هر دوپا را تحت تأثیر بگذارد. شدت مشکل از خفیف تا شدید متغیر است. ممکن است علائمی همچون سستی یا درد در قسمت پایین پاها، گرفتگی عضلات، احساس سوزن‌سوزن شدن یا سوزش، سرخی، تورم، کمردرد، بدن‌درد، عدم هماهنگی ماهیچه‌ها و از دست دادن تعادل را تجربه کنید.
برای این که پاهای خود را قوی کنید، به یک رژیم غذایی متعادل، مایعات، ورزش روزمره و استراحت مناسب نیاز دارید.
در ادامه چند روش ساده و خانگی برای تقویت پاها آورده شده است.

1. ماساژ
پاهای خود را مرتب ماساژ دهید تا گردش خون را در پاها افزایش دهید. بدین طریق مواد مغذی به ماهیچه‌های ضعیف می‌رسد و آن‌ها را تقویت می‌کند. شما می‌توانید به هنگام ماساژ پا از روغن‌زیتون یا نارگیل یا خردل استفاده کنید.
2. پیاده‌روی
پیاده‌روی ورزشی ملایم است که به ساخت ماهیچه‌های پاها کمک می‌کند. همچنین پیاده‌روی گردش خون را نیز بهبود می‌بخشد. حداقل 5 بار در هفته و هر بار 30 دقیقه پیاده‌روی کنید.
3. ورزش‌های مختص تقویت پاها
شما می‌توانید با انجام برخی ورزش‌ها در خانه، پاهای خود را تقویت کنید. در ادامه نحوه انجام برخی از این ورزش‌ها توضیح داده شده است.

  •  لیز دادن پاشنه: روی زمین یا تختخواب دراز بکشید و پاها را صاف نگه دارید. سپس به آرامی پاشنه یک پا را به سمت باسن خود بکشید. پاشنه را از روی زمین بلند نکنید. در این حالت زانو باید خم شود. تا جایی که کمی احساس ناراحتی کنید، پاشنه را بالا بکشید. سپس 6 ثانیه منتظر بمانید و پا را به حالت اولیه برگردانید.
  • فشار چهارتایی: در حالت شنا قرار بگیرید؛ اما پاها را به سمت زانو جمع کنید تا زانوها خم شوند و شما به سمت قفسه سینه خم شوید. سعی کنید کمر خود را بالا نگه دارید و پاشنه‌ها را به زمین نزنید.
  • بلند کردن پا به صورت صاف: روی کمر دراز بکشید و پاها را صاف نگه دارید. سپس هر بار یک پا را بلند کنید. به هنگام بلند کردن پا نباید زانو خم شود.
  • چمباتمه با توپ: پشت به دیوار بایستید. یک توپ بزرگ بین کمر و دیوار بگذارید. سپس بدون افتادن توپ، به حالت نشسته دربیایید و بعد دوباره بایستید.

4. نور خورشید
کمبود ویتامین دی با ضعف ماهیچه‌ها ارتباط دارد. همچنین ویتامین دی به تنظیم سطح دو ماده معدنی یعنی کلسیم و فسفر که برای سلامت استخوان‌ها ضروری هستند، کمک می‌کند. اگر مدت بیشتری در معرض نور خورشید قرار بگیرید، بدن ویتامین دی بیشتری تولید می‌کند.
5. مایعات
کمبود آب یکی از علل اصلی ضعف پاها و گرفتگی عضلات است. اگر آب موردنیاز بدن را تأمین کنید، مشکل ضعف پاها به راحتی رفع می‌شود.
6. سیاه شیره
ملاس یا سیاه‌شیره  عصاره‌ای غلیظ، تیره و چسبناک و یک محصول جانبی در روند تهیه شکر از چغندرقند یا نیشکر است. این شیره منبع خوبی از آهن، ویتامین‌های ب، کلسیم و پتاسیم است. در نتیجه به تقویت پاها کمک می‌کند.
7. سرکه سیب
سرکه سیب نیز بر روی تقویت ماهیچه‌های پا تأثیر مثبت دارد؛ زیرا سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم و ویتامین‌های گروه ب است.
8. شیر
شیر سرشار از کلسیم، پروتئین و مواد مغذی دیگری است که به ساخت ماهیچه‌ها کمک می‌کنند.
9. گیاه دم‌اسب
گیاه‌شناسان معمولاً مصرف دم‌اسب را برای تقویت پاها توصیه می‌کنند. محتوای سیلیکای این گیاه قدرت ماهیچه‌ها را افزایش می‌دهد، به ماهیچه‌ها کمک می‌کند منقبض شوند و تراکم استخوانی را بهبود می‌بخشد.
10. رژیم غذایی سالم
یکی از دلایل اصلی ضعف پاها، تغذیه نامناسب است. کمبود مواد مغذی به گردش خون آسیب می‌رساند و باعث خستگی، ضعف ماهیچه‌ها و گرفتگی عضلات می‌شود.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان