ماهان شبکه ایرانیان

چگونه در ماه رمضان سالم و تندرست باشیم؟

امسال ماه رمضان از روز ۱۸ خرداد شروع شده و تا ۱۵ تیر ماه ادامه دارد. در این ماه مسلمانان در روز تنها دو وعده غذایی می‌خورند: وعده اول سحری است که تا قبل از طلوع آفتاب و اذان صبح باید میل شود و وعده دوم افطار که هنگام غروب آفتاب میل می‌شود.

چگونه در ماه رمضان سالم و تندرست باشیم؟
بهترین توصیه برای حفظ سلامت و تندرستی در ماه رمضان اعتدال در افطار است.

امسال ماه رمضان از روز 18 خرداد شروع شده و تا 15 تیر ماه ادامه دارد. در این ماه مسلمانان در روز تنها دو وعده غذایی می‌خورند: وعده اول سحری است که تا قبل از طلوع آفتاب و اذان صبح باید میل شود و وعده دوم افطار که هنگام غروب آفتاب میل می‌شود.

امسال ماه رمضان برای کشورهای واقع در نیمکره شمالی با فرا رسیدن فصل تابستان همزمان شده است که طولانی‌ترین روز‌های سال را به خود اختصاص می‌دهد. در نتیجه روزه‌داری طولانی‌تر می‌شود. این همزمانی هر 33 سال قمری یک بار اتفاق می‌افتد. امسال مسلمانان در برخی از کشورها حتی تا 17 ساعت در روز را روزه می‌گیرند. به همین دلیل حفظ سلامت در رمضان امسال اهمیت ویژه‌ای دارد. در ادامه چند توصیه مهم برای روزه‌داران ارائه شده است.

هنگام سحر و افطار زیاده‌روی نکنید
متخصصین تغذیه هشدار می‌دهند در هنگام سحر و افطار در خوردن زیاده‌روی نکنید.

پیام اصلی و هدف از روزه‌داری در ماه رمضان خود فرمانی و کنترل نفس است. این هدف نباید در سحر و افطار فراموش شود.
سحری باید شامل مواد غذایی باشد که هم سیرکننده هستند و هم انرژی بدن را برای ساعات زیادی تأمین می‌کنند، مانند کربوهیدرات‌ها. همچنین سحری باید سبک باشد و به صورت آهسته هضم شود، مانند نان پیتا، سالاد، غلات (به خصوص جو) یا نان تست؛ به طوری که بدن بتواند در طول روز به صورت یکنواخت انرژی مصرف کند.

بسیاری از وب‌سایت‌های فعال در زمینه سلامت، یک سری برنامه‌های غذایی برای افرادی که روزه می‌گیرند، پیشنهاد کرده‌اند. با این حال، همه آن‌ها با غذاهایی که حاوی چربی و شکر هستند و همچنین غذاهای سرخ کردنی به ویژه برای افطار مخالفند.

به اندازه کافی بخوابید و آب مورد نیاز بدن را تأمین کنید
طبق گفته یکی از متخصصین تغذیه، خواب کافی و تأمین آب مورد نیاز بدن نیز از اسرار تندرستی در ماه رمضان محسوب می‌شوند.
اگر در افطار غذاهای سرخ شده و سنگین مصرف کنیم، بیدار شدن در سحر دشوار می‌شود؛ زیرا بدن برای تجزیه چربی نیاز به تلاش زیادی دارد و یک روند طولانی را در پیش خواهد گرفت.

کم آبی بدن نیز بسیار خطرناک است و باعث نفخ معده می‌شود.

در جهان بیش از 1٫6 میلیارد مسلمان وجود دارد. اندونزی پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان در جهان است. 196 میلیون از 206 میلیون نفر از ساکنان آن مسلمان هستند. همچنین بیش از 3٫3 میلیون مسلمان در ایالات متحده آمریکا وجود دارد.

بسیاری از مسلمانان هر شب روزه خود را با خوردن یک خرما و نوشیدن یک جرعه آب افطار می‌کنند. این سنتی است که نزدیک به 1400 سال پیش توسط حضرت محمد (ص) آغاز شده است.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان