داشتن یک رابطه­‌ی سالم و شاداب اصول و ضوابطی دارد که هیچ کدام ما بدون تجربه یاد نگرفته‌ایم ولی برای این که نخواهید هزینه سنگین یک تجربه را بپردازید، 7 نکته کلیدی برای داشتن یک رابطه سالم و شاداب را یاد بگیرید.

  1. احترام دوجانبه

اگر احترام متقابل را نادیده بگیرید، در مسیر دشواری قدم گذاشته‌­اید. احترام دوجانبه به این معنا نیست که شما باید با تمام گفته‌های شریک زندگی خود موافقت کنید بلکه باید همدیگر را تحسین و جریان پایداری از عشق و صداقت را در سرتاسر رابطه­ خود حفظ کنید؛ یادتان باشد همواره هوای یکدیگر را داشته باشید.  سوء استفاده‌­های  فیزیکی، کلامی و احساسی، احترام دوجانبه را به چالش می­کشد. برای داشتن یک رابطه‌­ی سالم باید احترام متقابل را حفظ کنید.

 

احترام متقابل

  1. بحت منطقی، نه مشاجره !

زوج سالمی که بحث نکنند اصلا وجود ندارد، در واقع آنها از مشاجره پرهیز می­کنند نه از بحث. شما می­‌توانید بدون مشاجره با یکدیگر بحـث کنید. میِ‌­توانید دیدگاه‌های خود را با آرامش و بدون بالابردن صدای خود بیان کنید. حتی بهتر است گاهی اوقات برخلاف میل خود صحبت دیگری را بپذیرید! امیدواریم که ارزش‌های زندگی شما، با یکدیگر تطابق داشته باشد، چرا که باعث می­‌شود همه چیز بسیار ساده‌تر شود!

 

  1. داشتن تفاهم در روابط زناشویی

یک زوج  باید در چگونگی، مکان و زمان رابطه­  زناشویی با یکدیگر تفاهم داشته باشند، رابطه­ زناشویی نباید موجب آزار هیچ یک از طرفین شود. اگر در رابطه ­ زناشویی خود مشکلی احساس می­‌کنید حتما آن را با شریک زندگی خود درمیان بگذارید. مشکلات را بهانه نکنید و همواره زمانی را برای این روابط اختصاص دهید.

 

  1. داشتن تفاهم در شیوه تربیت فرزندان

سه سبک اصلی پدر و مادر وجود دارد:

الف) قانون مدار: قوانین همواره برقرار هستند وهیچ استثنائی وجود ندارد.

ب) مقتدر: می­‌توان آن را "دیکتاتوری خیرخواهانه" نامید. در این شیوه فرزندان نیز می­‌توانند نظر خود را بیان کنند اما نهایتا پدر و مادر تصمیم­ گیرنده خواهند بود.

ج) آسان گیر: در این شیوه قوانین در حداقل خود وجود دارد.

اگر شما در یک شیوه تربیتی مشترک تفاهم ندارید بهتر است با یکدیگر رایزنی کنید.  جالب است که گرایش شما برای پرورش فرزندانتان مشابه همان روشی است که خودتان بزرگ شده‌­اید. اگر شما هنوز بچه دار نشده­‌اید اما به این موضوع فکر می­‌کنید حتما در این رابطه با پدر ومادر خود گفتگویی انجام بدهید.

 

تفاهم در تربیت فرزندان

  1. برابری مالی

حتی اگر یکی از شما درآمد بیشتری نسبت به دیگری دارد، باز هم شما هر دو دارای حق برابر درباره چگونگی اداره و مصرف آن هستید. هیچ "حساب پنهانی" وجود ندارد، و قبل از هر خرید بزرگی با هم دیگر تصمیم می­‌گیرید که چه کاری انجام دهید. سعی کنید مسئولیت‌­های مالی خود را به درستی انجام دهید و اگر نمی­‌توانید آن را به عهده شریک زندگی خود بگذارید.

اگر حساب مشترک برای شما خسته­ کننده است از حساب جداگانه استفاده کنید. این موضوع به افزایش صمیمیت نیز کمک می­‌کند، چرا که دیگر هیچ مشاجره­ای در رابطه با پول میان شما شکل نخواهد گرفت.

 

  1. اهداف و ارزش‌های مشترک

 یک زوج با علایق، مذاهب و زمینه­ های فرهنگی مختلف می‌­تواند رابطه­‌ سالمی داشته باشند، آنچه مهم است این است که آنها اهداف و ارزش­‌های مشترک خود را با هم به اشتراک بگذارند.

اهداف مشترک شامل  اهداف ناملموس: مانند پرورش کودکان شاد و سالم و اهداف ملموس: مانند صرفه جویی و ذخیره­ سازی  برای خانه، هستند. شما می‌توانید با هم در تنظیم اهداف بلند مدت همکاری کنید و این گونه پیوند میان خود را مستحکم کنید.

 

  1. سرگرمی

زیبایی و جاذبه­‌ی جنسی بعد از مدتی کم رنگ خواهد شد، اما ازدواج با یک مرد که باعث می­‌شود شما هر روز خندان باشید مانند یک ماده­‌ی درمانی واقعی است. زمانی را برای لذت بردن از زندگی اختصاص دهید. بدون چاشنی طنز زندگی بیش از حد خشک و جدی می­‌شود.

 

طنز در روابط عاشقانه