در ماههای اخیر، شاغلان در مراکز پرتودرمانی و پرتوکاران مراکز درمان، نسبت به نگاه دولت در برنامه ششم به موضوع اشعه و پیامدهای آن معترض بودند.
به گزارش به نقل از همشهری، با این حال پس از پیگیریهای فراوان قرار شده اداره کل امور پرتوهای تشخیصی در وزارت بهداشت تشکیل شود تا پیگیر مطالبات این قشر باشد. در جلسهای که با پیگیری برخی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس و جامعه پرتوکاران کشور و با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، قاضیزاده هاشمی به 3خواسته پرتوکاران پاسخ مثبت داد. تشکیل اداره کل امور پرتوهای تشخیصی و درمانی در وزارت بهداشت و تاسیس واحدهای استانی این اداره کل در تمامی دانشگاهها و همچنین تهیه و ارسال نامهای از وزارت بهداشت به سازمان برنامه و بودجه و درخواست تأمین بودجه فوقالعاده کار با اشعه پرتوکاران سراسر کشور مهمترین محورهای این جلسه بود. همچنین مقرر شد تا دورههای جدید کارشناسی رادیولوژی با موافقت وزارت بهداشت طراحی و اجرا شود.
از مدتها قبل، سازمان مدیریت و برنامهریزی در اصلاحیه قانون مدیریت خدمات کشوری، بدون لحاظ نظر کارشناسی مراجع قانونی و نادیده گرفتن قوانین بالادستی، بند4 ماده20 قانون حفاظت در برابر اشعه کشور مصوب فروردینماه 1368را از لایحه برنامه ششم حذف کرد؛ اقدامی که در تضاد آشکار با قوانین بالادستی و قانون مرجع حفاظت در برابر اشعه کشور محسوب میشود. در قانون حفاظت در برابر اشعه کشور شاغلان مراکز پرتویی و پرتوکاران مراکز درمانی (رادیولوژی، سیتیاسکن، رادیوتراپی، رادیوایزوتوپ و بخشهایی که به هر نحوی با منابع پرتو و اشعه ایکس سرو کار دارند) جزو مشاغل خاص محسوب شده و براساس بند4 ماده20 این قانون تا 50درصد حقوق و مزایا، از فوقالعاده اشعه برخوردار میشوند و بهازای هر سال کار مستمر با پرتو، یکسال سنوات ارفاقی تا سقف 10سال به آنان تعلق میگیرد.
اگرچه در لایحه برنامه ششم که از سوی دولت تنظیم شده بود، این مواد قانون حذف شده بود با پیگیریهای فراوان، «ماده20 قانون حفاظت در برابر اشعه کشور مصوب سال68» به برنامه ششم افزوده شد. اعضای کمیسیون تلفیق با اکثریت آرا، در قالب ماده99 برنامه ششم در فصل14 این برنامه، این بند قانونی را جای دادند. پس از تصویب در صحن مجلس و تأیید شورای نگهبان، ماده99 از برنامه ششم به قانون تبدیل شد تا گام اول برای حمایت از پرتوکاران برداشته شود. براساس این ماده پرتوکاران شاغل در مراکز درمانی جزو مشاغل سخت و زیانآور محسوب و در صورت داشتن 20سال سابقه کار متوالی با اشعه بازنشسته میشوند.