ترکیبات رایحه عطر در تشابه با نت‌های موسیقی، به سه نت‌ طبقه‌بندی می‌شوند که یک رایحه واحد را تشکیل می‌دهند. این نت‌ها با گذشت زمان احساس می‌شوند. اولین رایحه که بلافاصله بعد از بو کردن عطر به مشام می‌رسد، نت بالایی است. پس از آن نت میانی، و در نهایت نت پایه باقی می‌ماند. احساس کردن این سه نت، نیازمند دقت و توجه کامل به فرایند تبخیر عطر است.

نت بالایی:

رایحه‌ای است که بلافاصله پس از استفاده عطر به مشام می‌رسد. نت‌ بالایی ملکول‌های کوچک و سبکی دارد، که سرعت تبخیر آن بالا است. این نت به دلیل آن‌که به محض بو کردن عطر احساس می‌شود، تاثیر به‌سزایی در فروش و جذب مشتری دارد.

نت میانی:

این رایحه، هنگامی که نت بالایی در حال محو شدن است، کم‌کم آشکار می‌شود. نت میانی در واقع قلب یا بدنه اصلی یک عطر را تشکیل می‌دهد و مانند یک پوشش برای از بین بردن بوی ناخوشایند نت پایه عمل می‌کند؛ این بوی نامطبوع، در نت‌ پایه به مرور زمان مطبوع و دل‌پذیر می‌شود.

نت پایه:

پس از محو شدن رایحه نت میانی، نت پایه خود را نشان می‌دهد. اساس ترکیب یک عطر را، نت پایه و میانی آن تشکیل می‌دهند. نت‌ پایه ماندگاری و دوام هر عطر را به وجود می‌آورد.

ترکیبات این نت سرشار از اسانس و رایحه‌است که در نهایت و پس از گذشت زمان باقی می‌ماند. این رایحه، معمولاً تا 30 دقیقه به مشام نمی‌رسد و رایحه‌‌ی نت‌های بالایی و میانی تحت تأثیر رایحه نت پایه است. به دلیل وجود این طبقات نت‌هاست که به شما توصیه می‌شود بلافاصله بعد از استشمام یک عطر اقدام به خرید آن نکنید چون تحت تاثیر نت بالایی هستید و باید صبر کنید تا نت پایانی خودش را نشان دهد.