موز سرشار از کربوهیدرات است و مثل بیشتر میوهها قند خون را بالا میبرد. به همین دلیل اغلب میگویند که مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست. اما اگر موز در حد تعادل مصرف شود دیابتیها میتوانند از این میوه بینظیر لذت ببرند.
بدن کربوهیدرات را به گلوکز تبدیل میکند تا برای بدن انرژی ایجاد کند. از طرف دیگر، پانکراس انسولین ترشح میکند تا گلوکز را توسط سلولهای بدن جذب کند.
شاخص قند خون یا گلیسمی یک ماده غذایی به شما میگوید که چه تأثیری بر میزان گلوکز خون دارد. غذاهایی که شاخص قند خون آنها بالاست منجر به بالا رفتن سریعتر گلوکز خون و انسولین نسبت به مواد غذایی شود که شاخص پایینتری دارند. مثلاً شاخص قند خون موز از سیب بالاتر است اما باز هم نسبتاً پایین هستند.
تحقیقاتی که در سال 1992 در دانشگاه آرهاس دانمارک انجام شد نشان داد که هر چه موز رسیدهتر باشد شاخص قند خون بالاتری دارد. این امر به این دلیل است که نشاسته 80 تا 90 درصد از کربوهیدراتش را میسازد و موزهای رسیده آن را به قند آزاد تبدیل میکنند.
با این که مصرف موز برای افراد دیابتی خوب است اما باید در حد تعادل مصرف شود.
خوردن غذاهایی که سرشار از پروتئین هستند، مانند ماست یا تخم مرغ، به همراه موز به پایین آوردن میزان قند خون کمک شایانی میکند.