ماهان شبکه ایرانیان

خطرات جدی نداشتن خواب کافی

طبق گفته کارشناسان خواب، ما باید هرشب حداقل ۷ ساعت خواب مفید داشته باشیم. اما بسیاری از افراد به طور روتین در روز خوابی کمتر از ۶ ساعت دارند. این روند می‌تواند پیامدهای جدی به همراه داشته باشد.

خطرات جدی نداشتن خواب کافی

طبق گفته کارشناسان خواب، ما باید هرشب حداقل 7 ساعت خواب مفید داشته باشیم. اما بسیاری از افراد به طور روتین در روز خوابی کمتر از 6 ساعت دارند. این روند می‌تواند پیامدهای جدی به همراه داشته باشد.

 

داشتن خواب ضعیف تنها در یک شب می‌تواند در فرد احساس بدخلقی و بد انگیزگی بوجود آورد. بعد از خواب ناکافی، ممکن است شما برای انجام کاری به طور موثر، ورزش کردن و حتی خوردن غذا بسیار خسته باشید.  در طول زمان ادامه دادن به خواب ناکافی و محروم ماندن از خواب درست ریسک بسیاری از مشکلات مزمن سلامتی را بالا می‌برد. این مشکلات می‌توانند شامل چاقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی باشند. خواب ناکافی علاوه بر مشکلت فیزیکی، موجب مشکلات روحی روانی مانند افسردگی و اضطراب نیز می‌شود. حتی شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد خواب ناکافی بدن را ضعیف می‌کند و اگر فرد در معرض ویروس سرماخوردگی قرار بگیرد، بسیار راحت‌تر به آن مبتلا می‌شود.

 

در موارد نادر، خواب ناکافی می‌تواند بسیار جدی و خطرناک‌تر باشد. کمبود خواب می‌تواند موجب خواب آلودگی روزانه و “میکرو اسلیپ یا خواب کوتاه” شود. میکرو اسلیپ، خوابی کوتاه در حد چند ثانیه است و زمانی اتفاق می‌افتد که شما شدیدا خسته باشید و دیگر نتوانید خود را بیدار نگه دارید. این نوع خواب معمولا تنها چند ثانیه به طول می‌انجامد ولی گاهی اوقات می‌تواند تا 10 الی 15 ثانیه ادامه داشته باشد و در صورت رانندگی خطر جدی برای فرد راننده ایجاد کند.

 

در حین میکرو اسلیپ یا خواب کوتاه، مغز شما آنقدر خسته است که به صدا، مناطق حساس بدن و اتفاقاتی که در اطراف شما می‌افتد هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد. برای مثال گزارش شده است که بسیاری از تصادفات رانندگان جاده به دلیل کمبود خواب آنها و رفتن به خواب کوتاه بوده است. برای مثال در ایالت متحده هر سال به دلیل خواب آلودگی رانندگان، حدود 1550 نفر کشته و 40 هزار نفر زخمی می‌شوند.

 

پس چگونه با خواب نادرست مبارزه کنیم؟ بهترین راه حل این است که ببینید در روز چند ساعت خواب برای شما مناسب است و بر روی آن بمانید و آن را کم و زیاد نکنید، حتی در آخر هفته ها و تعطیلات. همچنین تغییرات عادات بد در شیوه زندگی نیز می‌تواند کمک کننده باشد. برای مثال ورزش کردن، اجتناب از مصرف زیاد کافئین و … روش‌هایی هستند که می‌توانند برای شما خوابی خوب و مفید را به ارمغان آورند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان