ماهان شبکه ایرانیان

مستند ساز قزوینی:

ساخت مستند «سرزمین تشنه» در قزوین به پایان رسید

قزوین- مستند ساز قزوینی گفت: مجموعه مستند «سرزمین تشنه» با بررسی وضعیت بحرانی آب در دشت قزوین در چهار قسمت ۲۰ دقیقه ای به پایان رسید و آماده پخش شد.

ساخت مستند «سرزمین تشنه» در قزوین به پایان رسید

حامد کلجه ای در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: مجموعه مستند سرزمین تشنه، درباره وضعیت بحرانی آب دشت قزوین آماده نمایش شد.

تهیه کننده و کارگردان این مجموعه مستند تصریح کرد: مجموعه مستند سرزمین تشنه در چهار قسمت 20 دقیقه ای به سفارش شرکت آب منطقه ای قزوین آماده نمایش شده است.

وی اضافه کرد: در این مستند وضعیت آبهای زیرزمینی، شبکه آبیاری دشت قزوین، حفاظت کیفی منابع آب و نیز وضعیت رودخانه های استان سرفصلهایی هستند که در هر قسمت از زوایای مختلف به آنها پرداخته شده است.

کلجه ای درباره مراحل تولید این مجموعه تصریح کرد: تولید این مجموعه از سال 94 آغاز شد و ابتدا با برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان شرکت آب منطقه ای قزوین و جمع آوری نقطه نظرات کارشناسی فیلمنامه هایی نگارش و ارائه شد که پس از تائید کارشناسان، تصویربرداری مستند آغاز شد.

وی بیان کرد: تصویربرداری این مجموعه در الموت، زیاران، تاکستان، بوئین زهرا و دشت قزوین انجام شده تا از وضعیت بحرانی آب در استان قزوین
چشم اندازی کلی به تصویر کشیده شود.

بخش اول: وضعیت آبهای زیرزمینی قزوین

کلجه ای گفت:دربخش اول مستند برداشتهای بی رویه از منابع آب زیرزمینی که منجر به فرونشست زمین درمناطق جنوبی استان شده، کشت محصولات پر مصرف آبی نظیر هندوانه و خربزه در دشتهای ممنوعه، جلوگیری از حفر چاههای غیر مجاز، اقدامات انجام شده در راستای اجرایی کردن طرح تعادل بخشی بررسی شده و ضمن مصاحبه با کارشناسان و کشاورزان به آنها پرداخته شده است.

بخش دوم: شبکه آبیاری دشت قزوین

وی اضافه کرد: شبکه آبیاری دشت قزوین به عنوان شبکه ای پهناور که از سد زیاران آغاز شده و تا اراضی کهک تاکستان ادامه دارد در بخش دوم مطرح شده ودر کنار آن شنای غیرمجاز در کانالها، آب ربایی، آلوده کردن آب کانالها، نبود نظارتهای دقیق که منجر به فرسودگی این شبکه گسترده شده ونبودالگوهای صحیح کشت که باعث سردرگمی کشاورزان و اضافه برداشت از منابع آبی شده از جمله معضلاتی است که در این قسمت به آنها اشاره شده است.

بخش سوم: حفاظت کیفی از منابع آب

مستند ساز قزوینی یادآورشد: دفع پساب های خطرناک خروجی از کارخانجات و صنایع تولیدی از معضلات مهم عصر کنونی است و فاضلاب ها و پسابهای خروجی از صنایع که ممکن است حاوی مواد سمی و مقادیر بالایی از فلزات سنگین باشند که با تخلیه این ضایعات به روان آبهای سطحی و کشاورزی،
حجم زیادی از این فلزات، به محیط وارد می شوند و آلودگی دارند.

وی گفت: قزوین به عنوان یک استان صنعتی که دارای شهرک های صنعتی متعدد است با موضوع آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی به شدت درگیر است و دراین قسمت تلاش کرده ایم تاضمن به تصویر کشیدن مناطق آلوده کننده آبهای استان تلاش کارشناسان را برای جلوگیری از این آلودگی ها به تصویر بکشیم.

بخش چهارم: وضعیت رودخانه های استان قزوین
 
کلجه ای اضافه کرد: تعاریف مربوط به حریم و بستر و نشان دادن خطراتی که در نتیجه بی توجهی به آنها ایجاد می شود، ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه ها، استفاده بی رویه و آلوده کردن آب رودخانه ها توسط ساکنان بالا دست، احداث بیش از حد استخرهای تولید ماهی در کنار رودخانه ها از جمله معضلاتی است که در قسمت چهارم به آنها پرداخته ایم.

وی اظهارداشت: امروز بحران آب نخستین موضوعی است که در دستور کار دولت قرار گرفته و این مجموعه با رعایت استانداردهای پخش در رسانه ملی
تولید شده و برای پخش آنها از شبکه های استانی و ملی در حال هماهنگی هستیم.

این مستند ساز در خصوص عوامل تهیه این مستند اظهارداشت: تهیه کننده و کارگردان: حامد کلجه ای، پژوهش و نگارش: مریم طاهر خانی، کارشناسان: یدالله ملکی، محمد محجوب، محرمعلی کریمی، لشگری و خسروی، فراسذ خواجوی، مشاور کارگردان و مجری طرح: محمدرضا جباری، گروه تصویربرداری: حامد کلجه ای، سعید زرآبادی پور، مجتبی کوهی، مدیر تولید و برنامه ریز: مریم طاهرخانی، گوینده: عیسی زمانی، صدابردار: حسام ساروخانی از عوامل این مستند چهار قسمتی هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان