به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، احمد اسدیان مدیرکل اسناد و امور مترجمان رسمی قوه قضائیه در گردهمایی یک روزه مدیران و مسئولان طرح ساماندهی اسناد و پروندههای مختومه قضایی که با حضور معاونان و نمایندگان دادگستری های کل کشور و سازمان ها و واحدهای تابعه در مجتمع شهید بهشتی برگزار شد، گفت: در قوه قضاییه حدود بیست میلیون پرونده ضروری داشتیم و از مجموع 133میلیون پرونده غیر ضروری در این مدت 114 میلیون پالایش شده و 18میلیون باقی مانده است. در پروندههای ضروری نیز 9 میلیون پرونده پالایش شده و 15میلیون پرونده باقی مانده است.
وی گفت: از حدود 159 میلیون پرونده حدود 88 میلیون آنها در رایانه ثبت شده و در رابطه با اسکن پروندههای ضروری طبق آمار شش میلیون انها اسکن شده و 18میلیون باقی مانده است.
وی در رابطه با امحای پروندهها گفت: امحای پرونده های غیر ضروری که توسط سازمان اسناد انجام شده و 94 میلیون پرونده امحا شده است. در خصوص فرآیند انتقال مجموعا 3275812 پرونده منتقل شدهاند.
اسدیان افزود: کل مساحتی که توسط بایگانیها اشغال شده بود حدود 84 هزار متر مربع بود که بعد از این فرایند 64541 متر آن آزاد شده و این فضا در اختیار دادگستری قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در خصوص نهادهای قوه قضاییه هم کارهای خوب صورت گرفته است.
اسدیان با اشاره به مشکلات موجود گفت: کمبود امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده از اهم مشکلات ما است. مثلا در تهران که باید غنی ترین استان باشد هم اکنون 10 مجتمع فاقد متصدی بایگانی راکد است و در سی ناحیه دادسرای تهران چند ناحیه فاقد بایگانی راکد هستند و در 14حوزه قضایی استان تهران برخی حوزه ها فاقد بایگانی راکد هستند.
مدیرکل اسناد و امور مترجمان رسمی قوه قضائیه گفت: این مشکلات وجود دارد اما کار بخوبی پیش می رود. برای پیش برد طرح حدود 110میلیارد تومان بودجه برای تجهیز بایگانی ها نیاز داریم.
وی خاطرنشان کرد: بحث بعدی جمع اوری اسناد مهم و ملی است که مشغول این کار هستیم. شناسایی فرآیند پالایش باید با شناسایی اسناد مهم و ملی همزمان باشد و برای این منظور آموزش هایی در استان داده شده است.