چندبار برای شما پیش آمده که اطلاعاتی را که پیش از این از بر بودهاید در گوگل جستجو کنید؟ در گذشتهای نه چندان دور افراد مجبور بودند اطلاعات زیادی در حافظه خود حفظ کنند ولی هم اکنون با گسترش اینترنت و دستگاههای کامپیوتری حافظه انسان جای خود را به گوگل داده است!
شعری در دهه 60 میلادی به واقعیتی تکرار شونده اشاره میکرد که قسمتی از آن در زیر آمده است:
هرچه بیشتر بخوانی بیشتر میآموزی،
هرچه بیشتر بیاموزی بیشتر میدانی،
هرچه بیشتر بدانی بیشتر فراموش میکنی،
هرچه بیشتر فراموش کنی کمتر میدانی،
پس چرا بخوانی؟!
به دور از ماهیت ساده و طنز آمیز این شعر در دهه 60، در زندگی بشر امروزی این شعر میتواند بسیار جدی بررسی شود.
به راستی امروزه نیازی به یادگیری وجود دارد؟
در 25 سال گذشته با تولید دستگاههای الکترونیک مختلف، راههای بسیاری برای ما به وجود آمده است که اطلاعات را دریافت و ذخیره کنیم. این دستگاهها سبک زندگی افراد را نیز تغییر دادند. هنگامی که قابلیت ارسال پیام کوتاه به تلفنهای همراه اضافه شد؛ راهی جدید به جای مکالمه تلفنی برای افراد ایجاد شد و این روند همچنان در دنیای فناوریهای نو ادامه دارد.
آیا گوگل آگاهی جمعی انسانها است؟
این طور به نظر میرسد، اینترنت هم اکنون نقشی موازی آگاهی جمعی افراد جامعه بشری را بازی میکند؛ اطلاعاتی از افرادی که ما نمیشناسیم. تاریخ، هنر، ادبیات و هزاران موضوع دیگر در این دنیای مجازی وجود دارد که بین همه ما به اشتراک گذشته شدهاست و هر آنچه شما بخواهید بدانید یا به یاد بیاورید را در مغز تکنولوژیکی به نام شبکه جهانی وب میتوانید پیدا کنید.
آیا جستجو در گوگل میتواند مضر باشد؟
در تحقیقی که در سال 2011 انجام شد به این موضوع پاسخ داده شد: استفاده مداوم از موتورهای جستجو باعث میشوند فرد تلاشی برای به کار انداختن حافظه و قابلیت حل مسائل نکند.
بنابر نتایج تحقیقات، استفاده همیشگی از گوگل برای حل کردن مشکلاتمان باعث تحلیل رفتن قابلیتهای مغزی ما میشوند. یادگیری سخت، و حافظه ضعیف خواهد شد. دلیل آن هم کاملا مشخص است؛ زیرا راه ساده و تکیه بر کمک دیگری مانع از رشد مغزی افراد میشود. جالب است بدانید مغز همانند ماهیچه است اگر از آن استفاده نکنیم؛ آن را از دست خواهیم داد.