شناسه : ۶۷۹۷۲۸ - جمعه ۱ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۳۱
پیشگیری و درمان «پرز پرز شدن» لباسها!
مطمئناً شما هم وقتی لباسهای زمستانی میخرید، به این امیدوارید که بتوانید آنها را چند سال بپوشید
مطمئناً شما هم وقتی لباسهای زمستانی میخرید، به این امیدوارید که بتوانید آنها را چند سال بپوشید. حتماً دوست ندارید که پلیور مورد علاقهتان بعد از چند بار پوشیدن پرز پرز شود و دیگر به درد نخورد، اما متأسفانه برای بیشتر لباسها این اتفاق میافتد. جای نگرانی نیست! در ادامه مطلب 5 نکته برای پیشگیری از پرز پرز شدن لباسها و یک راه برای درمان آن خواهید خواند.
پیشگیری:
- از الیاف ترکیبی استفاده نکنید
پارچههایی که از ترکیب نخهای مختلف، به خصوص الیاف مصنوعی و طبیعی در آنها استفاده شده است، نسبت به پرز پرز شدن حساسترند. برچسب لباس را قبل از خرید بخوانید و از خریداری لباسهایی که از چند نوع الیاف در آنها استفاده شده، خودداری کنید.
- از بافتهای محکمتر استفاده کنید
معمولاً میبینید که لباسهای معولی از پلیورهای بافتنی دیرتر و کمتر پرز پرز میشوند. هرچه بافت شلتر باشد، تمایل بیشتری به پرز پرز شدن دارد، در حالی که بافتهای محکم، نخ را به خوبی محافظت میکنند.
بیشتر اوقات پرز پرز شدن در اثر ساییده شدن دو پارچه به هم به وجود میآید. اگر لباس را قبل از شستشو پشت و رو کنید، امکان ساییده شدن آن با لباسهای دیگر کمتر میشود. برای محافظت بیشتر لباسها را قبل از تا کردن و آویزان کردن در کمد هم پشت و رو کنید.
- لباسها را با دور ملایم بشویید
اگر لباسی را خیلی دوست دارید آن را با دست، وگرنه با دور ملایم ماشین لباسشویی بشویید. هرچه لباس در طول شستوشو کمتر تکان بخورد و به اجسام دیگر کشیده شود، سالمتر میماند.
- لباس را با جریان هوا خشک کنید
حتی اگر برچسب لباس خشک کردن با خشک کن را جایز میدانست، بهتر است آن را آویزان کنید تا خشک شود. با این کار لباس را برای پرز پرز شدن کمتر تحریک میکنید.
درمان:
شما میتوانید با استفاده از یک وسیله آشپزخانه پرز لباسها را بگیرید! این وسیله اسکاچ است. سمت بافتدار اسکاچ را روی پارچه بکشید تا پرزها را بگیرد.