ماهان شبکه ایرانیان

اصلاحات دارویی طرح تحول سلامت اعلام شد

نایب رئیس کنگره اروپایی و آسیایی فارماکو اپیدومولوژی به تشریح اصلاحات مهم دارویی برای طرح تحول سلامت پرداخت و گفت: اگر این اصلاحات در حوزه دارو به خوبی اجرا شود عوارض دارویی نیز گریبان بیماران را نمی‌گیرد

اصلاحات دارویی طرح تحول سلامت اعلام شد

نایب رئیس کنگره اروپایی و آسیایی فارماکو اپیدومولوژی به تشریح اصلاحات مهم دارویی برای طرح تحول سلامت پرداخت و گفت: اگر این اصلاحات در حوزه دارو به خوبی اجرا شود عوارض دارویی نیز گریبان بیماران را نمی‌گیرد.

به گزارش به نقل از تسنیم، جمشید سلام‌زاده در نشست خبری کنگره اروپایی و آسیایی فارماکو اپیدومولوژی درباره اصلاحاتی که باید در عرصه دارو در ادامه اجرای طرح تحول سلامت صورت پذیرد، اظهار داشت: یکی از مهمترین این اصلاحات میزان مصرف منطقی و تجویز صحیح دارو در کشور است.

وی ادامه داد: همچنین برای اصلاح مصرف دارو در کشور باید راهنماهای بالینی و دارویی نگارش و اجرا؛ و بر روی آن نظارت صورت پذیرد، زیرا اجرای "گایدلاین‌ها" بسیار در کاهش هزینه‌های سلامت کشور تاثیرگذار است.

نایب رئیس کنگره اروپایی و آسیایی فارماکو اپیدومولوژی تصریح کرد: متعاقباً اگر راهنماهای بالینی در حوزه دارو به خوبی اجرا شود عوارض دارویی نیز گریبان بیماران را نمی‌گیرد.

سلام‌زاده در ادامه اصلاحات دارویی که باید در ادامه اجرای طرح تحول سلامت صورت پذیرد، به مشکل مالی تولیدکنندگان دارویی نیز گریزی زد و بیان داشت: واقعا مشکل عدم پرداخت مطالبات تولیدکنندگان دارویی از سوی بیمه ها به یک درد چند ساله تبدیل شده است و این مشکل از دردهای همیشگی فعالان دارویی به حساب می‌آید.

همچنین فرزاد فرزاد پیرویان - رییس کمیته علمی کنگره اروپایی آسیایی فارماکو اپیدمیولوژی نیز درباره فارماکو ویژیلانس عنوان کرد: در سال 95 حدود 6 هزار گزارش عوارض دارویی به سازمان غذا و دارو واصل شد. این اطلاعات جمع آوری و تحلیل می‌شود و بر اساس مقررات تحلیل می‌شود که آیا این واکنش طبیعی است یا در رخداد طبیعی اتفاق افتاده یا غیرطبیعی است و در نهایت به بخش نظارتی اعلام می‌شود که دارو کنترل شده و از سطح بازار جمع شود.

وی ادامه داد: برای افزایش میزان گزارش دهی، چند ماه است که فرم گزارش دهی نیز ارائه شده و با نرم افزار می‌توانند روی تلفن همراه این فرم‌ها را پر کنند و این گزارش‌ها از طریق مرکز کشوری بررسی می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: وقتی دارویی به بازار وارد می‌شود، فاصله ارائه گزارش کم است و وقتی حالت نرمال در مصرف عمومی و جامعه داشت می‌توانند این گزارش را در فواصل بلندتر ارائه کنند. هم اکنون در سازمان غذا و دارو این گزارش‌ها جمع آوری و بازنگری می‌شود. کنار این موضوع بخش دیگر نظارتی نیز وجود دارد که به فارماکو ویژیلانس مرتبط است و به کنترل کیفی دارو بعد از ورود به بازار را انجام می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو سالانه تعدادی دارو را مشخص و همانند مصرف کننده آن را خریداری می‌کند و تست می‌شود و اگر مشکلی وجود داشته باشد از سطح بازار جمع آوری می‌شود. این موضوع بسیار مهم است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی