باشگاه خبرنگاران: استدلال توکیو این است که تلاشش برای تقویت قدرت دریایی خود برای اهداف دفاعی است و قانون اساسی، آن را که پس از جنگ جهانی دوم تصویب شد، نقض نمیکند. این قانون، ژاپن را از داشتن نیروی نظامی تهاجمی منع میکند.
ژاپن قصد دارد ناوشکن هلیکوپتربر کلاس «ایزومو» را بروزرسانی کند تا آنها را با جنگندههای «اف-35 بی لایتنینگ» آمریکا تطبیق دهد.
از آنجاییکه سوار کردن این جنگندههای آمریکایی بر مدل بروزرسانی شده ایزومو به این معناست که ژاپن توانایی هدف قرار دادن پایگاههای دشمن را به دست میآورد، دولت مجبور است تغییر برنامههای دفاع ملی خود در پایان سال 2017 را بررسی کند.
چین خیلی سریع از برنامههای توکیو انتقاد کرده است. اما ژاپن که اخیراً کره شمالی و چین را تهدیدی برای خود میداند اصرار دارد که داشتن ناوهای هواپیمابر بر خلاف قانون اساسی این کشور نیست و این سلاحها کاملاً دفاعی هستند.
پکن که اخیراً بر صخرههایی در دریای جنوبی چین کنترل یافته است موجب نگرانی ژاپن شده است. ویتنام، فیلیپین و تایوان نیز ادعای مالکیت این دریا را دارند. ژاپن همچنین نگران است چین جزایر «سنکاکو» و «دیایو» که تحت کنترلش هستند را اشغال کند.