برترین ها - ترجمه از هدی بانکی: لبخند زدن برای خیلیها سخت است، این افراد معمولا همانهایی هستند که همیشه از عکسهای خود ناراضیاند. اما عدهای هم هستند که دلیلی برای «لبخند نزدن» نمیبینند؛ جوانی، سلامتی، خانواده و دوستان و خیلی چیزهای دیگر میتوانند دلایل کوچک و بزرگی برای شاد بودن و بیشتر لبخند زدن باشند.
همهی ما اوقاتی را داریم که انگار هیچ چیزی حالمان را خوب نمیکند و به نظر میرسد اوضاع هرگز روبراه نخواهد شد، در چنین شرایطی لبخند زدن، محالترین کار ممکن به نظر میرسد، اما اگر جزو آنهایی هستید که معمولا چنین اوقاتی را تجربه میکنید و لبخند زدن برایتان از هر چیزی سختتر است، باید بدانید لبخند زدن خیلی بیشتر از آنکه فکرش را بکنید برایتان مفید است، حتی در شرایط دشوار. شاید کلیشه شده باشد، اما هر چه بیشتر لبخند بزنید، احساس شادی بیشتری خواهید کرد.
لبخند زدن، فورا روحیه را تقویت میکند و انگیزه بخش است. امتحان کنید! همین الان اگر در راه پلهها همسایهتان را دیدید با لبخند به او سلام کنید، قول میدهم نسبت به قبل از آن، حداقل 20 درصد حال بهتری پیدا خواهید کرد. در این مطلب برایتان 10 دلیل علمی میآوریم که چرا باید بیشتر لبخند بزنید.
لبخند زدن شما را شادتر میکند
همین الان به پهنای صورتتان یک لبخند بزنید، شما میتوانید! باور کنید لازم نیست کار دیگری انجام بدهید، فقط لبخند بزنید. شادتر نشدهاید؟ ببینید، امکان ندارد شما لبخند بزنید اما احساس شادی نکنید، یعنی از لحاظ علمی امکان ندارد. حالت صورت شما، احساساتتان را تحت تاثیر مستقیم قرار میدهد. اگر مدام با اخم این طرف و آن طرف بروید، احساس منفی خواهید داشت. اما اگر با لبخند باشید، احساس شادی خواهید کرد، به همین سادگی!
لبخند زدن، کارآمدیتان را بالا میبرد
دوست دارید کارآمدتر و خلاقتر باشید؟ پس بیشتر لبخند بزنید! طبق مطالعات انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا، شما هر چه شادتر باشید، کارآمدتر خواهید بود. منطقی به نظر میرسد، اینطور نیست؟ اگر احساس رخوت و بیحالی کنید، اصلا حسی برای خلق کردن چیزی نخواهید داشت و انجام یک کار درست، محالترین کار ممکن به نظرتان خواهد آمد.
لبخند زدن اضطرابتان را کم میکند
اضطراب، مشکل شایعی است که میلیونها نفر را در دنیا دچار خود کرده است. اما چون یک مشکل روحی و غیرقابل مشاهده است، دیگران نمیتوانند آن را ببینند، حتی خود فرد مضطرب هم آن را نمیبیند! اما به خوبی آن را حس میکند. مشکل اینجاست که گاهی دوستان بیملاحظه به ما میگویند:«اضطراب نداشته باش»، «آرام باش». این تقصیر آنها نیست، آنها نمیتوانند چیزی را که درون ما میگذرد درک کنند.
هر چند چنین توصیههایی بیفایدهاند، اما یک راه حل واقعا ساده وجود دارد که اضطراب را کم میکند: لبخند زدن! باور نمیکنید؟ اگر اضطراب دارید، سعی کنید لبخند بزنید، به موسیقی مورد علاقهتان گوش بدهید و لبخندی بزرگ روی صورتتان بیاورید، قدم بزنید و لبخند بزنید، آشپزی کنید و لبخند بزنید، ... ببینید چه اتفاقی میافتد. من قول میدهم کمکتان میکند.
لبخند شما دیگران را هم شاد میکند
لویی آرمسترانگ زمانی خوانده است: وقتی تو لبخند میزنی، تمام دنیا با تو لبخند میزند...
بله درست است لویی آرمسترانگ، دانشمند نبوده است، اما حرف او پشتوانهی علمی دارد؛ لبخند واگیر دارد.
لبخند زدن، جذابیت شما را دوچندان میکند
حتما برای شما هم پیش آمده که در نگاه کردن به تصویر افراد، جذب آنهایی شدهاید که با لبخندی باز، دندانهایشان معلوم بوده است. یا با وارد شدن به یک فروشگاه بزرگ، به سمت فروشندهای رفتهاید که به شما لبخند زده است. با لبخند خود میتوانید دیگران را ناخودآگاه جذب خودتان بکنید.
لبخند زدن باعث میشود دیگران به شما اعتماد کنند
بله درست است، منظور من آن لبخند حیله گرانهای نیست که حتما همهی شما آن را دیدهاید، همان لبخند فریب کارانهای که هیچکس نمیتواند به آن اعتماد کند. اما کسی که از صمیم قلبش لبخند میزند، لبخندش واقعی است و به آدمهای شاد و مثبت بیشتر میتوان اعتماد کرد تا آدمهایی که لبخند نمیزنند. در پژوهشی که در دانشگاه پترزبورگ انجام شده، دانشمندان رابطهی بین لبخند و اطمینان را مورد بررسی قرار دادند. طبق نتایج، ما به طور ذاتی بیشتر به کسی اعتماد میکنیم که مکررا لبخند میزند.
دلیلش هم این است که افرادی که لبخند به لب دارند، گرم و صمیمی و با محبت به نظر میرسند. چرا نباید به چنین آدمهایی اعتماد کنیم؟
رهبران خوب، لبخند میزنند
این طبیعی است که برای رهبر یا رئیسی که لبخند میزند بهتر کار میکنیم تا برای رئیسی که عبوس است و پرخاش میکند. همهی رهبران افراد سخت گیر و جدی هستند که میدانند چه زمانی باید بیشتر سخت گیری کنند، اما رهبران خوب آنهایی هستند که قدرت و ارزش لبخند زدن را میدانند. این رهبران با لبخند خود روی کارمندان تاثیر میگذارند و به آنها انگیزه میدهند.
لبخند زدن به مغزتان تعلیم می دهد که مثبتتر باشد
این حرف هم پشتوانهی علمی دارد اما شاید شما هم تجربه کرده باشید که لبخند زدن چگونه به شما کمک کرده مغزتان مثبتتر بیندیشد. یک سال پیش من کاملا خسته و بیانگیزه بودم، تمام مدت احساس رخوت میکردم و نمیتوانستم روحیهام را تغییر بدهم. زندگیام انگار به بن بست رسیده بود و نمیتوانستم کاری از پیش ببرم. احساس کِشتی به گل نشسته را داشتم. فکرم مدام منفی بافی میکرد و عمیقا قبول کرده بودم که هرگز چیزی درست نخواهد شد؛ کورسویی از امید هم وجود نداشت.
نهایتا فهمیدم خوشبختانه با تغییر رفتارهایم میتوانم از این حال رها شوم و این امکان وجود دارد که یک عادت یا نگرش را با عادت یا نگاهی دیگر جایگزین کنم. رمز این کار این است که با در پیش گرفتن الگوهای رفتاری و عادتهای جدید و درست، مغزتان را متقاعد کنید باید تغییر کند. یکی از عادتهایی که سعی کردم آن را در پیش بگیرم، لبخند زدن بود. شروع کردم به بیشتر لبخند زدن، کاری که قبلا به ندرت انجام میدادم! به مرور زمان، لبخند زدن من، من را به فضایی مثبتتر وارد کرد. به جای اینکه همیشه بدترین حالتها را تصور کنم، شروع کردم به تصور بهترین حالتها و مغزم را دوباره تعلیم دادم. شما هم میتوانید.
لبخند زدن، سیستم ایمنیتان را تقویت میکند
تحقیقات علمی نشان داده لبخند زدن واقعی، روی سیستم ایمنی تاثیر میگذارد. بنابراین اگر میخواهید هم از نظر روحی سالم بمانید و هم از نظر جسمی، به لبخند زدنتان ادامه دهید.
لبخند زدن استرستان را کم میکند
خیلی ساده است؛ استرس دارید؟ لبخند بزنید! چند نفس عمیق بکشید و سپس لبخند بزنید، شعف انگیز است، آرامتان میکند و به شما یادآوری میکند که اوضاع آنقدرها هم که فکر میکنید بد نیست.
شاد باشید!