سیدحسین نقوی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اقدام ترامپ برای تمدید «تعلیق دوره ای تحریم های هسته ای ایران» و تعیین شروط چهارگانه برای تداوم برجام اظهار داشت: آمریکایی ها در رابطه با برجام دچار یک پارادوکس شده اند؛ به گونه ای که نه می توانند از آن خارج و نه می توانند ادامه دهند.
وی در توضیح این مساله گفت: اگر از برجام خارج شوند باید هزینه بین المللی آن را پرداخت کنند، چون حیثیت شان زیر سوال می رود و اگر بخواهند در برجام باقی بمانند که از اساس با آن موافق نیستند و با رجزخوانی های قبلی آنها که صحبت از پاره کردن برجام می کردند تناقض دارد، لذا برای اینکه مفری برای خود پیدا کنند مدام برای ادامه برجام شرط های مضحک می گذارند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: به عنوان مثال موضوع بازدیدهای نامحدود از سایت های هسته ای ایران را مطرح می کنند، در حالی که تنها مرجع صلاحیت دار بین المللی برای بازدید، آژانس بین المللی انرژی اتمی است؛ آمریکا چه کاره است که بخواهد برای بازدید از اماکن هسته ای کشورها تعیین تکلیف کند؟
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: برای بازدید از اماکن هسته ای اسنادی همچون معاهده NPT، پروتکل الحاقی و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) وجود دارد و قدرت دیگری نمی تواند در این باره تعیین تکلیف کند.
وی همچنین به مطرح کردن حوزه دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران از سوی ترامپ به عنوان یکی از زمینه های قابل مذاکره مجدد برای برجام اشاره کرد وگفت: حوزه دفاعی ما یک مساله داخلی است و به هیچ کشوری ارتباط ندارد و ما برای دفاع از کشورمان در چارچوب قوانین بین المللی هر کاری بخواهیم انجام می دهیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: علاوه بر این موارد، ترامپ موضوع مذاکرات مجدد بر سر برجام را نیز مطرح کرده، در حالی که هر کسی مختصری عقل و سواد بین المللی داشته باشد می فهمد که یک توافق بین المللی که امضا و اجرا شده، هر گونه تغییر و مذاکره مجدد درباره آن باید در خود آن توافق پیش بینی شده باشد و از بیرون کسی نمی تواند تعیین تکلیف کند که این توافق تغییر کند یا کم و زیاد شود.
نقوی حسینی درباره نقش اروپایی ها در حفظ برجام در صورت خروج آمریکا از این توافق بین المللی نیز تاکید کرد: اگر آمریکا از برجام خارج شود دو وضعیت قابل پیش بینی است یا پنج کشور دیگر عضو 1+5 نسبت به تداوم اجرای برجام تاکید می کنند و خسارات خروج آمریکا از برجام را به ایران می دهند که در این صورت ما نیز به اجرای برجام ادامه می دهیم و یا پنج کشور دیگر عضو برجام در مقابل خروج آمریکا سکوت می کنند و یا حداقل بی تفاوت می مانند که قطعا در آن شرایط، جمهوری اسلامی ایران برنامه مفصلی خواهد داشت که همه آنها را پشیمان خواهد کرد.