ماهان شبکه ایرانیان

مستندنگاری آثار تاریخی ایذه به‌صورت دیجیتال انجام می‌شود

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ایذه از مستندنگاری آثار تاریخی ایذه به‌صورت دیجیتال خبر داد.

مستندنگاری آثار تاریخی ایذه به‌صورت دیجیتال انجام می‌شود

به‌گزارش خبرگزاری مهر به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان، ایوب سلطانی رئیس اداره میراث‌فرهنگی ایذه امروز چهارشنبه 27 دی با اعلام این خبر اظهار کرد: پیمایش به وسیله فتوگرامتری برد کوتاه به‌عنوان یک روش ثبت و ضبط داده در باستان‌شناسی با محبوبیت فراوانی مواجه شده است. در نقشه‌برداری فتوگرامتری با استفاده از تعدادی عکس از یک شیء یا عارضه، می‌توان به مدل دقیقی از هندسه آن دست یافت. 

او افزود: مدل‌های فتوگرامتری ممکن است در حفاری‌ها، برای ثبت دنباله پیچیده‌ای از دیوارها یا حتی یک قبر یا یک پیمایش با مستندات محیطی و نیز در ویژگی‌های یک قطعه هنری نقش بسته بر یک صخره مورد استفاده قرار گیرد.

سلطانی ادامه داد: از مزایای بهره‌گیری از این سامانه در مستندنگاری یافته‌های باستان‌شناسی کاهش هزینه‌ها، عکس‌برداری با قدرت تفکیک بالا، امکان استفاده در مناطق صعب‌العبور یا خطرناک، استفاده و تولید تصاویر تخت و سه‌بعدی است.

رئیس پایگاه میراث‌فرهنگی آیاپیر ایذه با بیان این‌که نگارکندهای ایلام قدیم، ایلام نو و الیمایی در پیرامون دشت ایذه، جایگاه ویژه‌ای در مطالعات نگارکندهای صخره‌ای و دوره تاریخی ایران دارد، تصریح کرد: «پایگاه آیاپیر در راستای مستندنگاری دیجیتال این نگارکندها و سایت موزه‌های این مجموعه‌ها، اقدام به اجرای پروژه مستندنگاری با روش فتوگرامتری کرد.

سلطانی افزود: در این پروژه، نگارکندها و محوطه‌های مهم از جمله کول فرح، اشکفت سلمان، خنگ اژدر، یارعلی‌وند، کمالوند، شهسوار، عمارت اتابکی و کوشک نورآباد شهرستان ایذه با روش فتوگرامتری برد کوتاه و پهپاد فتوگرامتری با جزییات بالا، مستندنگاری شدند و با استفاده از دوربین توتال استیشن و جی پی اس دو فرکانسه مختصات لوکال و utm این محوطه‌ها ثبت شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان