ماهان شبکه ایرانیان

با رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری

کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور، مشمول قانون کار می‌شوند

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با ابطال یک تبصره از آیین نامه استخدامی اعضای غیر هیأت علمی دانشگاه پیام نور، کارکنان قراردادی این دانشگاه را مشمول قانون کار کرد.

کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور،مشمول قانون کار می شوندبه گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، به نقل از روابط عمومی دیوان عدالت اداری، به دنبال شکایت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه پیام نور مبنی بر در خواست ابطال تبصره ماده 8 آئین نامه استخدامی اعضای غیر هیأت علمی دانشگاه پیام نور مورخ 91/9/22، هیأت عمومی دیوان عدالت اداری پس از بحث و بررسی، با اکثریت آراء رأی به ابطال تبصره مذکور داد و به این ترتیب کلیه کارکنان قراردادی دانشگاه پیام نور، مشمول قانون کار می‌شوند.

در ادامه و در متن مقرره مورد شکایت آمده است که «کلیه افرادی که بر اساس این آیین نامه بصورت قراردادی به کار گرفته می‌شوند، به استناد ماده 188 قانون کار از شمول قانون مذکور خارج بوده و دعاوی آنان در هیأت عمومی تشخیص و حل اختلاف وزارت کار، قابل رسیدگی نمی‌باشد»

بر همین اساس شاکی مدعی شده است که:


اولاً: خروج پرسنل و کارگران از شمول قانون کار در صلاحیت مجلس شورای اسلامی است.

ثانیاً: مصوبه مورد اعتراض کلیه قرارداد‌ها را فارغ از شکل قرارداد و نوع شغل از دامنه شمول قانون کار خارج نموده است.

ثالثاً: تشخیص صلاحیت مراجع قضایی و شبه قضایی به عهده مراجع ذکر شده می‌باشد که در آراء 668 مورخ 85/9/19 و 309 مورخ 78/8/16 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری گردیده است.

در همین راستا طرف شکایت نیز در دفاعیات خود آورده است که:

اولاً: به موجب ماده 188 قانون کار اشخاص مشمول قانون استخدام کشوری یا سایر قوانین و مقررات خاص استخدامی و. مشمول مقررات قانون مذکور نخواهند بود.

ثانیاً: به استناد مفاد بند «ب» ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و ماده 1 قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور اختیار تدوین و تصویب آئین نامه استخدامی خاص اعضای غیر هیأت علمی به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی داده شده است.

ثالثاً: به موجب رأی 31 مورخ 95/2/6 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری اشخاص مشمول قانون استخدامی کشوری یا سایر قوانین و مقررات استخدامی کشوری یا سایر قوانین و مقررات استخدامی به موجب ماده 188 قانون کار و تأمین اجتماعی مشمول مقررات قانونی اخیر الذکر تلقی نشده اند لذا کلیه افرادی که به صورت قراردادی اعم از انجام کار مشخص، انجام کار معین و انجام کار موقت مشغول به خدمت بوده و می‌باشند به استناد ماده 188 قانون کار از شمول قانون مذکور خارج بوده و دعاوی آن‌ها در هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار قابل رسیدگی نمی‌باشد.

در نهایت پس از بحث و بررسی، هیأت عمومی دیوان عدالت اداری این چنین مبادرت به صدور رأی کرد: اگر چه قانونگذار، به موجب بند (ب) ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی را تابع مصوبات، آئین نامه‌های مالی، معاملاتی و اداری-استخدامی مصوب هیأت امناء که مورد تایید وزیر مربوطه می‌باشد قرار داده است و از شمول الزامات قوانین و مقررات عمومی حاکم بر دستگاه‌های دولتی مستثنی نموده است.
 
قانون کار صرفاً ناظر به دستگاه‌های دولتی و مستخدمین قراردادی ایشان نمی‌باشد و کلیه مشمولین قانون کار را در بر می‌گیرد و همچنین تشخیص صلاحیت مراجع ذکر شده با همان مراجع و تعیین حدود صلاحیت مراجع قضایی و شبه قضایی با قانونگذار است لذا به جهت خروج موضوع از حدود اختیارات مرجع تصویب کننده، مصوبه مذکور قابل ابطال می‌باشد.
 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان