به گزارش ایرنا حمید رضا طیبی چهارشنبه در آئین تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید جهاد دانشگاهی خوزستان در اهواز اظهار کرد: تولید فناوری در کشور به عنوان بخشی از کار، زمان بر است و بسیاری از مدیران به نخبگان داخلی اطمینان نمی کنند به همین دلیل آسان ترین روش این است که بازار کشور مسیری برای انتقال فناوری ها باشد.
طیبی گفت: بازار کشور نباید رایگان در اختیار خارجی ها قرار گیرد بلکه بخشی از بازار باید تجمیع شود و در مقابل امتیاز انتقال تکنولوژی در اختیار خارجی قرار گیرد و بقیه کارها را باید خودمان انجام دهیم.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور ادامه داد: این موضوع در دنیا مرسوم است و بخش عمده انتقال تکنولوژی در چین و کره به وسیله بازار آنها انجام می شود.
وی اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید، تصمیمات خوبی در زمینه انتقال تکنولوژی در تجمیع خریدهای خارجی گرفته شده است.
طیبی بیان کرد: همچنین کارهای فرهنگی در زمینه ملتزم بودن مردم و مدیران در استفاده از تولید مرغوب ملی باید انجام شود.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور گفت: افراد بیکار تحصیل کرده زیادی را می توان با برنامه ریزی صحیح جذب بازار کرد در غیر این صورت رشد معضلات اجتماعی و نبود امنیت به وجود می آید.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به وفاق ملی بین سیاسیون کشور برای تعیین مصالح ملی و برنامه ریزی درازمدت نیاز مندیم.
طیبی با اشاره به اینکه در حال حاضر با 2 مشکل در اجرا مواجه هستیم افزود: هنوز در کشور برنامه ریزی جامعی برای پیشرفت دانش بنیان وجود ندارد و برای این برنامه ریزی باید مصالح ملی کشور تعیین تکلیف شوند.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور گفت: برای برنامه ریزی جامع نیاز به ارتباط با دنیا داریم و باید از تجربیات کشورهای دیگر استفاده شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه اساس تاسیس جهاد دانشگاهی، الگو سازی توان پیشرفت در کشور است ادامه داد: شاخص های اصلی پیشرفت، توسعه فرهنگی و علمی و فناورانه و آموزش است که انسان مولد پیشرفت را تربیت می کند.
طیبی اضافه کرد: الگوسازی خوبی در حوزه های مختلف از جمله پزشکی در بخش ناباروری انجام شده و نیز از فعالیت های خوب داروئی شرکت رویان برای درمان سکته قلبی استفاده شد.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور بیان کرد: 2 دارو در حوزه داروهای نوترکیب و گیاهی برای دیابت و بیماری های کبدی و درمان نوعی از آلزایمر هم رونمایی شدند.
وی در خصوص فعالیت های حوزه مهندسی گفت: جهاد دانشگاهی در زمینه ساخت فرستنده های رادیویی بسیار خوب کار کرده و سال گذشته پرقدرت ترین فرستنده FM را تحویل صدا و سیما داده است.
طیبی افزود: در حوزه نفت و دکل های حفاری نیز اقدامات خوبی انجام شده و خوزستان آخرین مرحله ساخت مته های حفاری را با دانش کاملا ایرانی با موفقیت به پایان رساند.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور اظهار کرد: جهاد دانشگاهی برنامه دارد بر اساس مزایای نیازهای ملی و مزیت های استانی در همه واحدها فعالیت های شاخص داشته باشد.
وی گفت: کمتر از 20 درصد منابع از بودجه عمومی و بقیه از راه تجاری سازی فعالیت های پژوهش و فناوری و فعالیت های آموزشی به دست می آید.
طیبی بیان کرد: برای تامین منابع پروژه های جدید نیاز به کمک از مدیران استانی و سایر منابع برای اجرای پروژه ها داریم.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور اضافه کرد: توصیه مقام معظم رهبری این است که جهاد نقش خود را در اجرای خط جامع علمی مشخص و در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده و با دولت مذاکره کند که این ماموریت ها به آن محول شوند.
وی افزود: این سند در هفت بند در شورای عالی تصویب شد که اکنون دارای هفت ماموریت است که به دنبال اجرایی کردن ماموریت ها هستیم و در برنامه ششم توسعه این مسئولیت به عهده سازمان برنامه و بودجه گذاشته شده است.
در این آئین که با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری در سرسرای آمفی تاتر جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد از قدرت الله شاکری نژاد به عنوان رئیس پیشین جهاد دانشگاهی خوزستان تقدیر و سید علیرضا علوی به عنوان سرپرست جدید معرفی شد.
جهاد دانشگاهی خوزستان حدود پنج هزار دانشجو و 500 عضو هیات علمی دارد.
3004/6002/6064
خبرنگار: خاطره غفاری**انتشاردهنده: محسن بهاروند