محققان دانشگاه استنفورد آمریکا موفق شدهاند با ایجاد یک شبکهی عصبی عمیق میان اسناد دو میلیون بیمارستان، یک هوش مصنوعی جدید بسازند که زمان تقریبی مرگ بیماران را تخمین زده و به آماده کردن آنها و خانوادهاشان کمک کنند.
این هوش مصنوعی جدید میتواند زمان تقریبی مرگ هر بیمار را با دقت 90 درصد تخمین بزند. البته چنین سیستمی می تواند دلهرهآور به نظر بیاید اما به اعتقاد تیم تحقیقاتی این تکنولوژی میتواند نحوهی مراقبت و پرستاری از مریضها را به دلخواهشان انجام داده و خانوادهیشان را نیز آماده کند.
با جدا کردن بیماران در حال احتضار از مریضهای وخیم میتوان به اولویت بندی درمان کمک کرده و موجب شد که بیماران در حال احتضار بتوانند به خواستهها و خداحافظیهای خود برسند، پیش از آنکه مهلت زندگیشان به پایان برسد.
در تحقیقات منتشر شده تیم دانشگاهی استنفورد آمریکا اشاره شده که 80 درصد آمریکاییها علاقه دارند که روزهای پایانی زندگی خود را در منزل سپری کنند اما تنها 20 درصد از آنها موفق میشوند به خواسته خود رسیده و 60 درصد باقیمانده مجبور میشوند ساعات پایانی خود را در تخت بیمارستان بگذرانند.
به منظور حل این مشکل، محققان این دانشگاه سعی کردهاند یک سیستم عصبی عمیق میان اطلاعات سوابق سلامت الکترونیک 2 میلیون بیمارستان معمولی و اطفال ایجاد کنند.
به گفتهی یکی از طراحان این هوش مصنوعی جدید ، حجم دادههای موجود در بیمارستانهای بررسی شده به محققان اجازه داده که مدلی بر اساس اطلاعات بیماران ساخته و درصد مرگ هر مریض را به دلایل گوناگون تخمین بزنند.
این سیستم می تواند درصد مرگ بیماران را تا 12 ماه بعد تخمین زده و پیشنهادات لازم برای اقدامات تسکین دهنده را ارائه کند چرا که به گفتهی متخصصان تشخیص بیمارن دم مرگ از دیگران آسان نیست.تنها چالش هوش مصنوعی جدید یاد شده این است که با روش مذکور تنها میتوان زمان مرگ را تخمین زد و علت مرگ همچنان ناشناخته میماند و نمیتواند به عنوان ابزار تشخیص بیماری به کار رود چرا که به گفته محققان دانشگاه استنفورد، روند تخمین زمان مرگ با پروسهی تشخیص بیماری، 180 درجه تفاوت دارد.
با این حال کسی از آینده خبر ندارد شاید در آیندهای نزدیک به مانند فیلمهای عملی-تخیلی بتوانیم در زمان به دنیا آمدن بیماریهای بالقوهی نوزادان و زمان تقریبی مرگشان را نیز مشخص کنیم.