ماهان شبکه ایرانیان

دلیل عدم نشت پوست انسان مشخص شد

دانشمندان دلیل عدم نشت پوست انسان را با توجه به از دست دادن روزانه ۵۰۰ میلیون سلول دریافتند.

دلیل عدم نشت پوست انسان مشخص شد

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، پوست ما ممکن است گاهی اوقات موجب رنجش ما شود، اما چیزی که ما همیشه می‌توانیم به آن تکیه داشته باشیم این است که با وجود این واقعیت که هر 24 ساعت حدود 500 میلیون سلول پوستی از بین می‌رود، هیچوقت خون و عرق از آن نشت نمی‌کند تا به همه جا پاشیده شود.

در واقع تمام لایه بیرونی پوست ما، هر دو تا چهار هفته به طور کامل عوض می‌شود، اما هرگز دچار نشتی نمی‌شود.

دانشمندان فکر می‌کنند دریافته‌اند که چرا پوست ما چنین است. پوست از ترکیب منحصر به فردی از اشکال به نام "تتراکایدکاهدرونز"(tetrakaidecahedrons) ساخته شده است که هرگز دچار شکاف نمی‌شود.

"ریکو تاناکا" از کالج امپریال لندن که یکی از اعضای تیم تحقیقاتی است، گفت: مطالعه ما همچنین به ما کمک می‌کند تا ببینیم که چگونه سلول‌هایی که پوست ما را تشکیل می‌دهند، می‌توانند یک مکانیسم ایجاد کنند تا یک نوع چسب که سلول‌ها را با یکدیگر متصل می‌کند، بسازند تا اطمینان حاصل شود که پوست ما یکپارچگی خود را حفظ می‌کند.


"تاناکا" و همکارانش تصمیم گرفتند تا لایه‌های مختلف و محافظتی پوست را که پوست(اپیدرم) پستانداران را تشکیل می‌دهند، بررسی کنند.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که اپیدرم پستانداران دارای دو مانع اصلی فیزیکی در دو لایه بالایی پوست است.

در نزدیکی سطح پوست، یک مانع هوا-مایع توسط لایه خارجی پوست تشکیل شده است که "لایه شاخی"(corneum stratum) نام دارد و در زیر آن یک مانع مایع-مایع توسط اتصالات محکم در مناطق فوق‌العاده باریک بین سلول‌های موزاییک شکل پوست که عملا نشت‌ناپذیر هستند، تشکیل شده است که "لایه گرانولوزوم"(granulosum stratum) نام دارد.

در حالی دانشمندان به مدت طولانی در حال مطالعه لایه‌های خارجی پوست هستند که به طور مداوم سلول‌های پوست از بین می‌روند و با سلول‌های جدیدتر و سالمتر جایگزین می‌شوند.

لایه گرانولوزوم برای اطمینان از نشت نکردن پوست بسیار مهم است، زیرا این لایه‌ای است که اتصالات محکم در آن شکل می‌گیرند و لایه خارجی پوست بدون آن نمی‌تواند ایجاد شود.

این لایه همچنین نقش مهمی در فرایند پوست‌اندازی دارد.

این مقاله در پایگاه elife منتشر شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان