به گزارش خبرگزاری مهر، شامگاه جمعه 27 بهمن ماه هفتمین جشنواره سینمایی ققنوس در حوزه هنری برگزار و برندگان این رویداد سینمایی معرفی شدند.
در اختتامیه جشنواره کلیپی از فرمایشات و انتظارات مقام معظم رهبری از سینما و سینماگران پخش شد و در ادامه مراسم محمد کوچک دبیر اجرایی جشنواره در سخنانی گفت: ما این رویداد را مقابل سینمای سیاهنما تعریف کردیم تا آثاری که امیدی در آنها وجود دارد، دیده شوند.
وی با اشاره به سخنان ابراهیم حاتمی کیا در اختتامیه سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر که گفت من فیلمساز وابسته نظامم، بیان کرد: ما اینجا جمع شدهایم که از فیلمسازان وابسته که دغدغه مردم را دارند نه دغدغه فرش قرمز جشنوارههای خارجی، حمایت کنیم.
کوچک در پایان اعلام کرد: رویکرد ما این است که شما را در زمان اکران هم تنها نگذاریم و در این حوزه هم ورود خواهیم کرد.
سخنران دیگر مراسم سردار علی اکبر پورجمشیدیان معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه بود. وی گفت: سوژههای دفاع مقدس بهترین سوژه ها برای سینما هستند و حتی در حوزه طنز هم این فضا بسیار قابل دیدن است.
وی ادامه داد: موضوع دفاع از حریم اهل بیت (ع) ظرفیت تولید آثار سینمایی را دارد ولی می بینیم وقتی فیلمسازی سراغ سوژه مدافع حرم می رود با او چگونه برخورد می شود و سخن او به درستی شنیده نمی شود و مظلوم واقع می شود.
این سردار سپاه با اشاره به جنایت های داعش و اینکه گفته می شود در برخی آثار سینمایی بزرگنمایی شده اند، عنوان کرد: من از نزدیک دیده ام که تکفیریها با شیعیان چه می کنند. آنها زنان مسلمان را به کنیزی میگرفتند و در بازار به فروش میرساندند و مردان را میکشتند.
وی ادامه داد: متاسفانه افرادی که دسترسی به تریبون دارند در این کشور مدافعان حرم را در مسیر دستیابی به مادیات معرفی میکنند. اگر در دفاع از حرم مادیات هست چرا شما نمیروید؟
پورجمشیدیان در پایان گفت: هنرمندی که در این عرصه فعالیت میکند به قدری مورد اذیت و فشار واقع میشود که روی صحنه اینگونه اعتراض میکند. کاش یک هشتگ ایجاد شود با این مضمون که «ما آدم نظام هستیم» زیرا ما افتخار میکنیم که از این نظام ارتزاق میکنیم. ما افتخار میکنیم که از آمریکا و اسراییل دستمزد نمیگیریم.
بخش دیگر مراسم شامل اهدای جوایز برندگان بود که حمید حیدری به عنوان منتقد برتر و شبکه رادیویی فرهنگ به عنوان رسانه برتر معرفی شدند.
همچنین هادی حجازیفر برای ایفای نقش در دو فیلم «به وقت شام» و «لاتاری» تجلیل شد.
احسان محمدحسنی رییس سازمان اوج نیز برای تولید آثار شاخص در سینمای انقلاب تجلیل شد.
وی پس از دریافت جایزه اش گفت: ما کاری نکرده ایم و آنچه کردیم حداقل وظیفه مان بوده است. تکرار میکنم همه ما وابستهایم به انقلاب و خون شهدای مدافع حرم.
محمدحسنی با تاکید بر اینکه افتخار میکنیم پول تولیداتمان را از سفارتخانههای حامی داعش نمیگیریم، ادامه داد: فرمایشات حاتمیکیا را شنیدیم و این آغاز مبارزه است.
رییس اوج در پایان گفت: نسل جوان دغدغهمند و انقلابی سر برآورده و در آینده شاهد تولد حاتمیکیاهای جوان و پرتلاش در عرصههای مختلف خواهیم بود.
مستند «زنانی با گوشوارههای باروتی» به کارگردانی رضا فرهمند و انیمیشن سینمایی «فیلشاه» به کارگردانی هادی محمدیان نیز جایزه قفنوس گرفتند.
رضا فرهمند گفت: من در طول کار به این جمله پیشوایمان امامحسین فکر کردم که میفرمایند اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید.
وی تاکید کرد برای ساخت این مستند جنگی سختی زیادی را تحمل کرده است.
هادی محمدیان نیز هنگام دریافت جایزه اش گفت: ما به عشق بچههای ایرانی این فیلم ها را می سازیم و امیدوارم بتوانیم فیلشاه را اکران نوروزی کنیم.
فیلم «به وقت شام» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا دیگر اثری بود که جایزه ققنوس را دریافت کرد.
محمد خزاعی تهیهکننده «به وقت شام» که در غیاب حاتمی کیا روی سن آمده بود، گفت: ابراهیم حاتمیکیا از من خواسته بود که در بخش رقابتی جشنواره فجر حاضر نشود اما من اصرار کردم که به خاطر عوامل فیلم در جشنواره حضور یابیم.
وی ادامه داد: در فضای مجازی درباره فریادهای حاتمیکیا آدرس غلط دادندو گفتند او دنبال جایزه است در حالیکه اینطور نبود.
این تهیه کننده سینما تاکید کرد: مدتهاست علیه بچههای انقلاب جو رسانهای راه افتاده و عنوان فیلمساز وابسته و ارگانی و سفارشی به ما میدهند اما حاتمیکیا خطشکن شد تا نسل بعدی برای ساخت فیلم در جهت انقلاب احساس حقارت نکند.
خزاعی اضافه کرد: آیا وقتی حاتکی کیا از شیار 143 در جشنواره فجر دفاع کرد، برای خودش بود؟
وی در پایان گفت: حاتمیکیا مسیر خود را ادامه میدهد و با حرف هایش کاری کرد که از این به بعد فیلمسازان انقلابی با این عنوان که فیلمساز وابسته هستیم در دفاع از انقلاب و شهدا احساس ترس نکنند.