-*نصرالله منصوری: باتوجه به تحقیقات روانپزشکان و آنانی که با آسیبهای اجتماعی از نزدیک در ارتباط هستند میگویند که در بسیاری از خانوادهها حتی 20 دقیقه هم بین مرد و زن گفتوگویی صورت نمیگیرد و متاسفانه اگر گفتوگویی ما بین زوجها وجود داشته باشد به متلک پرانی، فحش، تهمت، عصبانیت و... ختم میشود.
به گزارش به نقل از روزنامه وقایع اتفاقیه، متاسفانه با توجه به اطلاعات بهدست آمده از آمارها 80 درصد از خانوادههای ایرانی در شرایطی زندگی میکنند که زوجها در طلاق عاطفی به سر میبرند و این عدد نشان میدهد که تنها 20 درصد از خانوادههای ایران با یکدیگر ارتباط عاطفی دارند و در صلح و صفا با یکدیگر زندگی میکنند. «گاندی» رهبر انقلابی هندوستان در سخنی به همسرش میگوید «تو مرا با تمام کاستیهایم بپذیر و من هم تو را با همه کاستیهایت میپذیرم و با گفتوگو و تعامل با یکدیگر زندگی کنیم.»
برای یک زندگی موفقیتآمیز که با صلح و عشق و دوستی همراه باشد باید به این گفته گاندی توجه کنیم که متاسفانه اگر به جامعه ایران نگاهی داشته باشیم میبینیم که هرچه به جلو حرکت میکنیم ارتباط بین خانوادهها بحرانیتر میشود.
با توجه به گفته معاون رییسجمهور مبنیبر اینکه اکنون در خانوادهها 20 دقیقه در طول روز گفتوگو صورت میگیرد ولی در مقابل میبینیم که نزدیک به 80 درصد خانوادههای ایرانی با یکدیگر صحبتی نمیکنند و اگر هم گفتوگویی داشته باشند در جریان دعوا و حاشیهسازی و تهمت زدن به یکدیگر است. متاسفانه باید به این نکته نیز اشاره کنیم که مرد و زن در شرایطی با یکدیگر به زشتی و تندی صحبت میکنند که فرزندانشان شاهد این دعواها و تند مزاجیها هستند. نباید این نکته را فراموش کنیم که این فرزندان آنچه را که از والدینشان میبینند فرا میگیرند و در آینده همچنین رفتارهایی در خانوادهها ادامه خواهد داشت.
متاسفانه مسئولان کشور آنچنان که باید به این آسیبها رسیدگی نمیکنند. درحالحاضر فرزندان کشور ما در شرایطی زندگی میکنند که نهتنها از والدین خود الگوبرداری نامناسب میکنند بلکه با رها شدن در دنیای مجازی و استفاده از نرمافزارهای نامناسب که با سن نوجوانان ارتباطی ندارد دلیلی است که در آینده وضعیت بحرانیتر خواهد شد. متاسفانه در بیخبری و بهصورت خاموش در کشور ما نا امیدی کاملا ریشه کرده است و این احساس یاس و اینکه دنیا بهآخر رسیده است در بین همه مردم ایران در حال اپیدمی شدن است و مسئولانی که میتوانند دراینزمینه فعالیتهای مثبتی انجام دهند دست روی دست میگذارند و کاری انجام نمیدهند.
جامعه احتیاج به نگهداری دارد مانند خانوادهها و ارتباطات میان زن و مرد در خانواده ولی در مقابل میبینیم که خبر مثبتی دراینزمینه به گوش نمیرسد. در شرایطی بهسر میبریم که وقتی کسی دروغ میگوید یا پرخاشگری میکند مردم میگویند که وضعیت همه در جامعه همین است و همه دروغ میگویند و همه بدرفتاری میکنند ولی باید خود مردم به واقعیت بیشتر نگاه کنند و بهترشدن وضعیت جامعه را از خودشان شروع کنند در غیراین صورت باید منتظر باشیم که مسئولانی مانند معاون رییسجمهور هر سال این 20 دقیقه زمان گفتوگو در خانوادهها را با کاهش اعلام کنند.
* روانشناس