کارگردان تئاتر به مناسبت اجرای تئاتر «چشم ها» برای نخستین بار ویژه ناشنوایان تاکید کرد: تئاتر، تاثیر مثبتی بر دسترسی ناشنوایان به رویدادهای فرهنگی و هنری و همچنین روحیه آنان دارد.
به گزارش به نقل از ایرنا،بهار محمود زاده روز سه شنبه افزود: برای نخستین بار طی هفته های گذشته ، تئاتری برای ناشنوایان با استفاده از دو رابط ناشنوا در پردیس تئاتر شهرزاد تهران به نمایش درآمد که با استقبال خوب ناشنوایان روبرو شد.
وی ادامه داد: حضور ناشنوایان در کنار افراد شنوا برای تماشای تئاتر موجب تقویت روابط اجتماعی آنان شد و آشکار بود که روحیه نشاط در آنان تقویت شده است .
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه ناشنوایان نمی توانند از بسیاری از برنامه های فرهنگی مانند کنسرت استفاده کنند و اجرای تئاتر برای آنان می تواند فتح بابی در این حوزه باشد.
وی اضافه کرد: تئاتر بطورکلی یک معضل جامعه را هدف قرار می گیرد و لازم است که فرهنگ سازی تماشای تئاتر در تمام اقشار از جمله ناشنوایان ، مورد توجه تمام دست اندرکاران امر قرار گیرد.
وی در ادامه به برخی شرایط تئاتر ناشنوایان اشاره کرد و گفت: برای اجرای تئاتر ناشنوایان باید از کاراکترهای کمتری استفاده کرد چراکه بطورمثال نمی توان 10 رابط ناشنوا را بکار گرفت.
این کارگردان تئاتر یادآور شد: در تئاتر چشم ها با بازی شبنم قلی خانی، مهدی ماهانی و الهه شهپرست ، دو رابط ناشنوا برای ترجمان تئاتر حضور داشتند.
محمودزاده تصریح کرد: در ابتدا قرار بود یونسکو و سازمان بهزیستی استان تهران برای کاهش قیمت بلیط های تئاتر برای ناشنوایان همکاری کنند که به دلایلی این همکاری انجام نشد.
تئاتر ناشنوایان، یک شکل هنری منحصر به فرد است که زبان گفتاری را بکار می گیرند که علاوه بر مخاطبان ناشنوا، مخاطبان شنوا را نیز جذب کنند و به گونه ای اجرا می شوند که روابط انسانی را با زبان بدن نیز نمایش می دهند. این تئاتر با چالش های زیادی از جمله محدودیت در بکارگیری رابط ناشنوا همراه است اما در سطح جهانی توانسته است موفقیت های زیادی را به دست آورد.
بهار محمود زاده بازیگر و کارگردان فارغ التحصیل رشته روانشناسی است و با سابقه تئاتری بیش از یک دهه،نمایش هایی نظیر زندگی دیگران و جامانده را در کارنامه کاری اش دارد و درصدد است که روند اجرای تئاتر برای ناشنوایان را ادامه دهد.
تئاتر «چشم ها» آسیب های تحمیل شده به زنی را به نمایش گذاشت که توسط سربازی بیگانه مورد تجاوز قرار گرفت.
هم اکنون 170 هزار ناشنوای شدید یا مطلق تحت حمایت بهزیستی قرار دارند.