ماهان شبکه ایرانیان

حل المسائل نماز

۱-چرا قبولی دیگر اعمال ما مشروط به قبولی نماز است؟ همانطور که می دانید و در احادیث اهل بیت(ع)آمده است، نماز کلید بهشت است

حل المسائل نماز
1-چرا قبولی دیگر اعمال ما مشروط به قبولی نماز است؟
همانطور که می دانید و در احادیث اهل بیت(ع)آمده است، نماز کلید بهشت است. ستون خیمه دین شمرده شده و از همین رو نماز ما نماد دینداری و میزان عبودیت و بندگی ماست. فرض کنید افسر راهنمایی و رانندگی جلوی ماشین ما را بگیرد و از ما گواهینامه بخواهد، ما اگر دهها مدرک علمی و تخصصی مانند گذرنامه و کارت پایان خدمت و کارت استاد دانشگاهی و اجازه اجتهاد و... را نشان بدهیم، آن افسر قبول نمی کند. او گواهینامه می خواهد، این قانون رانندگی است. قانون زندگی بر مدار دین، بر اساس و ملاک نماز است. اگر نماز ما خوب بود و مورد قبول واقع شد، دیگر اعمال ما هم پذیرفته است، اگر نه، اعمال دیگر فایده چندانی برایمان ندارد. ارزش کارهای ما به نماز است.نماز میزان اعمال است.
2-از کجا بفهمیم نمازهای ما مهر قبولی خورده یا مردود شده است؟
هر اندازه از نمازهایی که می خوانیم، اگر مانند پلیسی، ما را از ارتکاب به تخلفات (گناه و معصیت)باز داشت، و اراده ما را در مواجهه با گناه تقویت نمود، مورد قبول خداوند واقع شده است. چرا که قرآن فرموده است:«همانا نماز انسان را از فحشاء و منکر باز می دارد».
3-اگر طبق فرموده قرآن نماز باید انسان را از فحشاء و منکر باز دارد. پس چرا بعضی نمازگزاران مرتکب گناه و معصیت می شوند؟
باید توجه نمود:نمازی انسان را از گناه فحشاء و منکر باز می دارد که کامل و با شرایط خود باشد. مثلاً نماز بدون حضور قلب، مانند تخمه پوکی است که هیچگاه سبز نمی شود و یا با لباس ناپاک خوانده شود و... انسان را از گناه باز نمی دارد. البته نباید فراموش کرد که آن نمازگزاری که دست به خلاف می زند، اگر همین نمازش نبود، چه بسا دچار اشتباهات و گناهان بزرگتر هم می شد که او را از هستی ساقط می نمود. نماز مانند پوشیدن لباس سفید است که انسان را از نشستن بر زمین آلوده باز می دارد. مراعات بخشی از شرایط نماز مانند استفاده از مال حلال در لباس و مکان نماز، خود موجب جلوگیری از گناه حق الناس است. در خود نمازعوامل بازدارندگی فراوانی وجود دارد که با مراجعه به رساله های علمیه می توان به خوبی آن دریافت.
4-چرا بعضی از ما انگیزه ای برای نماز خواندن نداریم و نسبت به نماز احساس بی رغبتی می کنیم؟
بی رغبتی نسبت به نماز علل مختلفی دارد؛ از جمله: عدم آشنایی با فلسفه نماز، احساس عقب ماندگی، تنبلی و تن پروری، سهل انگاری، احساس خودنمایی و ریا کاری، احساس بی فایده بودن نماز به خاطر گناهکار بودن، تربیت نادرست خانواده، محیط و اجتماع فاسد، دوست بد، برخورد نامناسب اطرافیان با نماز و... اما علت اصلی اینکه نماز برای ما دلپذیر نیست و گران می آید، آن است که تواضع و خشوع لازم را نداریم. قرآن در آیه ای می فرماید:«نماز برای کسانی که خاشع نباشند، سنگینی می کند».به عبارت دیگر اهل کبر و غرور اگر باشیم، نماز ما، نماز نیست.
5-نماز خوب و کامل چه شرایطی دارد؟
نماز خوب دارای دو مرحله قبل و بعد نماز است
الف:مراحل قبل از نماز:
-توجه به شرایط مانند لباس و مکان پاک.
-وقت شناسی و دقت در وقت.
-انتظار برای نماز.
-تفکر و اندیشه.
-دقت و توجه کافی در هنگام وضو.
-گفتن اذان و اقامه.
-گفتن شش تکبیر پیش از تکبیر اصلی.
ب:در حال نماز؛ که همان خشوع است و بیان می گردد.
منبع:نشریه روشنان، شماره12
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی