وبسایت دیجی کالا - سمیرا علی نژاد: «اصغر فرهادی» تنها کارگردان ایرانی است که قرار بود برای سومین بار بر فرش قرمز اسکار قدم بگذارد. اما پس از انتشار خبر «ممنوعیت ورود اتباع 7 کشور مسلمان از جمله ایران به آمریکا»، این کارگردان تصمیم گرفت در مراسم اسکار شرکت نکند.
فرهادی که برای فیلم «فروشنده» نامزد جایزهی اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شده است، با تصمیمی هوشمندانه، دو نماینده که هر دو از مهاجران موفق ایرانی به آمریکا بودهاند را برای حضور در مراسم اسکار 2016 معرفی کرد. این خبر بازخوردهای زیادی در رسانههای داخلی و خارجی داشته است.
مجلهی Time نوشت: «اصغر فرهادی با دو متخصص هوافضای ایرانی-آمریکایی معرفی خواهد شد.» سایت خبری Los Angeles Times نیز با عنوان «ایرانی-آمریکاییهای برجسته، اصغر فرهادی را در اسکار معرفی میکنند» این خبر را منتشر کرد.
پیش از این «ترانه علیدوستی»، «رعنا»ی جوان فیلم فروشنده در توییتر خود اعلام کرده بود حتی اگر این قانون برای حضور در رویدادهای فرهنگی استثنا قائل شود، او در مراسم اسکار شرکت نمیکند. این خبر در اوج بحث و اعتراضها درست پس از اینکه «ترامپ» رئیس جمهور آمریکا قانون منع ورود توابع 7 کشور مسلمان به آمریکا را امضا کرد، منتشر شد و بازتاب گستردهای بین هنرمندان و البته رسانههای مطرح آمریکا همچون گاردین و نیویورک تایمز داشت.
فیلم «فروشنده» علاوه بر اسکار، در «گلدن گلوب» نیز نامزد جایزهی بهترین فیلم خارجی زبان شد و در جشنوارهی کن 2016 جایزهی بهترین فیلمنامهی جشنواره را دریافت کرد. فرهادی کارگردان این فیلم موفق، جایزهی اسکار بهترین فیلم خارجی زبان 2011 را برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» و جایزهی گلدن گلوب بهترین فیلم خارجی زبان را نیز دریافت کرده است. او برای فیلم «گذشته» نیز نامزد جایزهی اسکار بود. مجلهی Time اصغر فرهادی را چهارمین شخصیت تاثیرگذار در میان 100 شخصیت برتر 2012 معرفی میکند.
اما جانشینان اصغر فرهادی در اسکار چه کسانی هستند؟
انوشه انصاری، اولین زن مسلمان که به فضا رفتانوشه انصاری نهتنها اولین زن ایرانی است که به فضا رفته، بلکه اولین کیهانگرد زن و از موفقترین کارآفرینان زن آمریکا نیز به حساب میآید. انصاری، شهریورماه 1345 در مشهد به دنیا آمد و همراه خانوادهاش در سال 1368 به آمریکا مهاجرت کرد. او تحصیلکردهی کارشناسی ارشد مهندسی برق در دانشگاه جرج واشنگتن و ستارهشناسی در دانشگاه سوئینبورن است. انوشه از بنیانگذاران شرکت مخابراتی TTI است و جایزهی کارآفرین برتر را در سال 2000 از طرف مجلهی «زن شاغل» دریافت کرده است.
انوشه انصاری، زن موفق ایرانی-آمریکایی، قرار است نمایندهی اصغر فرهادی در اسکار 2016 باشد. زنی که اگر سالها پیش هم قانون منع ورود مهاجران ایرانی به آمریکا وجود داشت، شاید سرنوشت دیگری داشت.
فیروز نادری، از مدیران موفق ناسا
دکتر فیروز نادری متولد فروردین 1325 در شیراز است که بعد از پایان دبیرستان به آمریکا مهاجرت کرده است. او تحصیلکردهی مهندسی برق در دانشگاه آیووا و کالیفرنیای جنوبی است. نادری پس از پایان تحصیلاتش به ایران بازگشت، سربازی رفت و مدتی در مرکز سنجش از راه دور ایران فعالیت کرد.
نادری 36 سال در «ناسا» مشاغل فنی و مدیریتی متفاوتی از جمله مدیریت «برنامه منشا حیات» و «پژوهشهای روباتیک منظومهی شمسی» ناسا را عهدهدار بود. ناسا تنها یک نام نیست، بلکه نمادی از پیشرفت علمی بشر است. فیروز نادری، مردی افتخارآفرین از کشور ایران است که سال 2005 بالاترین نشان سازمان فضایی ناسا را از آن خود کرده و یکی از موثرترین افراد ایالات متحدهی آمریکا شناخته شده است.
انتخاب فیروز نادری برای حضور در مراسم اسکار به نمایندگی از فرهادی پیامی برای مردم دنیا خواهد داشت. مهاجرت مرد موفق ایرانی به آمریکا، درخشش او در یکی از مهمترین سازمانهای این کشور را به دنبال داشته است.
فعالیتهای ارزنده و دستاوردهای علمی نادری، تحسین دانشمندان ناسا را برانگیخته تا آنجا که سیارکی را به نام «نادری» نامگذاری کردهاند و اینها همه حاکی از این است که انسانیت ورای مرزهای سیاسی، نژاد، زبان و قومیت است. نادری با انتشار پستی در فیس بوکش از اینکه فرهادی او را به نمایندگی خود در اسکار برگزیده ابراز خوشحالی کرد و گفت فروشنده باید جایزهی اسکار را ببرد. من به فرهادی به خاطر ایستادن پای اصولش افتخار می کنم.