ماهان شبکه ایرانیان

خواص میخک و مزیت های این گیاه با ارزش

میخک از جمله گیاهان دارویی است که بدلیل دارا بودن مواد معدنی و ویتامین های فراوان در درمان بیماری های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب مهمترین خوص میخک معطر و خوشبو که در آشپزی نیز مورد استفاده قرار می گیرد را بررسی می کنیم.

میخک از جمله گیاهان دارویی است که بدلیل دارا بودن مواد معدنی و ویتامین های فراوان در درمان بیماری های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب مهمترین خوص میخک معطر و خوشبو که در آشپزی نیز مورد استفاده قرار می گیرد را بررسی می کنیم.

میخک از نظر اندازه کوچک می باشد، غنچه های گل میخک خشک شده که شبیه به ناخن می باشند از درخت میخک بدست می آیند. دارای طعمی شیرین می باشد که اغلب در آشپزی و پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد. جدا از کاربردهای آشپزی میخک، این گل نقش کلیدی در حفظ سلامت بدن شما دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب خواص میخک و فواید دارویی و درمانی آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

فواید درمانی گل میخک و همچنین روغن آن را می توان به دلیل وجود ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد قارچ، ضد باکتری، ویژگی های تقویت کننده غرایز جنسی، ضد ویروس، ضد عفونی کننده، ضد تورم و ویژگی های ضد درد در آن نسبت داد.

خاصیت های فراوان میخک



خواص میخک و کاربردهای دارویی گل میخک

میخک ها دارای 36 ماده مغذی مختلف می باشند، یکی از مهمترین آن ها روغن ضروری اوژنول می باشد. علاوه بر آن میخک غنی از پتاسیم، سدیم، فسفر، آهن، منگنز، فیبر محلول، ید، ویتامین K ,C، اسیدهای چرب امگا 3 ، کلسیم و منیزیم می باشد. در ادامه با بررسی مهمترین خواص میخک همراه ما باشید.

خواص میخک برای دندان

میخک و روغن آن یکی از داروهای طبیعی برای درمان موثر دندان درد می باشد. مولفه های ضد تورم و مسکن این گل تورم اطراف دندان عفونی شده را کاهش می دهد و درد را تسکین می بخشد. علاوه بر آن ویژگی های ضد عفونی کننده آن عفونت ایجاد شده در ناحیه مورد نظر را کاهش می دهد و از گسترش آن پیشگیری می کند. یک پارچه کتان را به روغن میخک آغشته کنید و روی دندان مورد نظر و لثه اطراف آن قرار دهید. همچنین می توانید دو عدد میخک را خرد کنید و آن را با مقداری روغن زیتون ترکیب کنید و این ترکیب را روی منطقه مورد نظر قرار دهید. اگر برگ های گل میخک را در دسترس دارید، یک برگ خرد شده را روی دندانی که درد دارد قرار دهید و برای چند دقیقه صبر کنید.

خاصیت های درمانی میخک

خاصیت های گل میخک برای پوست

میخک همچنین می تواند برای درمان اکنه و دیگر بیماری های پوستی مثل جوش های سر سفید و جوش های سر سیاه، جوش، زخم ها و پوسته پوسته شدن پوست مورد استفاده قرار بگیرد. علاوه بر این، خاصیت های ضد میکروبی گل میخک می تواند باکتری ها را بکشد و احتمال انتشار آکنه به نواحی دیگر پوست را کاهش دهد. برای درمان آکنه، روغن میخک را با روغن جوجوبا یا روغن نارگیل با نسبت یک به ده ترکیب کنید و با استنفاده از یک پارچه تمیز روزی دوبار روی محل مورد نظر بمالید تا نتایج مطلوب بدست آید.

خواص دارویی میخک

سلامت مو با میخک

از جمله خواص میخک یا روغن میخک استفاده آن برای پیشگیری از ریزش مو و همچنین برای ضخیم کردن مو است. چای میخک می تواند برای طراوت بخشیدن به رنگ مو استفاده شود. پس از رنگ کردن مو از چای میخک به عنوان شامپو استفاده کنید. قبل از استفاده از چای میخک برای مو حتما از خنک بودن آن مطمئن شوید. موهای شما کاملا با طراوت و شاداب می شود. عطر و بوی گل میخک باعث شادابی و طراوت موها می شود. ترکیب میخک با روغن زیتون می تواند به عنوان مرطوب کننده برای مو مورد استفاده قرار گیرد.

خواص میخک

خواص میخک در دوران بارداری

مصرف 4 گرم میخک در طول روز به طور مرتب باعث تقویت رحم می گردد. خانم های باردار اگر می خواهند زایمان راحت تری داشته باشند می توانند در ماههای اخر بارداری از چای میخک استفاده کنند. نوشیدن چای میخک در اتاق زایمان نیز می تواند زایمان را برای خانم های باردار آسان سازد.

خواص درمانی میخک

خاصیت درمانی میخک برای دیابت

جالب است بدانید میخک بدلیل دارا بودن مواد مغذی و ویتامین های فراوان در کنترل قند خون موثر است و به همین دلیل مصرف آن به بیماران مبتلا به دیابت توصیه می گردد. افرادی که بدنشان نسبت به انسولین مقاومت نشان می دهد می توانند از میخک استفاده کنند.

خاصیت های میخک

احتیاط در مصرف میخک

میخک دارای طبعی گرم می باشد از این رو مصرف آن توسط گرم مزاجان مناسب نیست و ممکن است ناراحتی کلیه و روده را به همراه داشته باشد. این افراد بهتر است میخک را همراه با صمغ عربی مصرف کنند.
امیدواریم پس از آشنایی با خواص میخک و فواید دارویی و درمانی آن بهره بهتری از این گیاه پرفایده ببرید. در صورت تمایل کسب اطلاعات بیشتر از خواص دیگر گیاهان دارویی می توانید به بخش خواص گیاهان دارویی رجوع کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان