کاهش و درمان درد بعد از جراحی لوزه در کودکان

دستورات و آگاهی های لازم برای بیماران پس از عمل جراحی لوزه اگر کودکتان جراحی لوزه انجام داده است و اکنون درد دارد با این بخش از دلگرم همراه باشید تا باراه های مناسب برای کاهش درد لوزه بعد از جراحی لوزه آشنا شوید

دستورات و آگاهی های لازم برای بیماران پس از عمل جراحی لوزه

اگر کودکتان جراحی لوزه انجام داده است و اکنون درد دارد با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با

راه های مناسب برای کاهش درد لوزه بعد از جراحی لوزه آشنا شوید.

http://www.delgarm.com/health/151943-%D8%B9%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%85-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%84%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%B3%D9%88%D9%85

جراحی لوزه

بعد از جراحی، پزشک برای کاهش درد کودک، داروهای مسکن برای او تجویز خواهد کرد. بایستی سر ساعت این داروها را به کودک خود بدهید.لوزه ها در دو طرف عقب گلو قرار دارند. لوزه سوم در جایی که ته بینی به گلو می رسد، وجود دارد.اگرچه لوزه ها بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند ( دفاع بدن بر علیه میکروب ها)، ولی وجود آن ها در بدن ضروری نیست و در آوردن آن ها، ضرری به سیستم ایمنی نمی رساند.در قسمت اول این مطلب درباره علائم و عوارض ناشی از مشکلات لوزه و طرز عمل جراحی لوزه برای شما صحبت کردیم.حالا اتفاقات بعد از جراحی لوزه و راه های مراقبت از کودک در خانه را می گوییم.

مایعات، مهم‌ترین غذایی است که کودک در 3 روز نخست پس از عمل باید مصرف کند و همین مساله می‌تواند تب و یبوست را کاهش دهد و بهبود را حاصل کند. بکوشید در 2 روز اول، هر ساعت حدود 100 گرم یا 100 میلی لیتر به کودک خود مایعات بدهید. مایعات سبک، آبمیوه، شربت و ژله، غذاهای مناسبی هستند که کودک می‌تواند در طول این مدت از آنها تغذیه کند. در این میان، غذاهای نرم و مایعات خنک راحت‌تر بلعیده می‌شوند.

جراحی لوزه

با بهبود اشتهای کودک، او را تشویق به خوردن غذاهای سفت‌تر کنید. محدودیتی برای دادن غذا به کودک وجود ندارد و با این کار آسیبی به گلوی او وارد نمی‌کنید. بگذارید کودک غذایی را که می‌خواهد انتخاب کند.تا زمان بهبودی کامل کودک نباید از طریق نی غذا بخورد، چرا که خطر خونریزی را افزایش می‌دهد.کودک ممکن است پس از عمل، در معده خود احساس ناراحتی کند، حالت تهوع و خستگی و بدخلقی داشته باشد، ولی پس از چند ساعت این حالات بهبود می‌یابد. حالت تهوع به دلیل کدئین موجود در داروی مسکن است.

التهاب لوزه‌ها

التهاب لوزه‌ها علاوه بر عفونت در این ناحیه می‌تواند سبب عفونت گوش یا سینوس‌ها هم شود. اگر لوزه بر اثر حمله ویروس‌ها و میکروب‌ها چرکی شود و سبب تورم بیش از حد لوزه شود با درد شدید در کودکان توأم است.

درمان التهاب لوزه

با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها تا قسمتی قابل درمان است. در زمان تورم لوزه‌ها باید هنگام غذا خوردن از آب استفاده شود و به‌طور کلی مصرف آب افزایش یابد. در صورت تورم و چرک مکرر لوزه در کودکان باید جراحی لوزه انجام شود و این غدد از دهان خارج گردند. جراحی لوزه در کودکان به نام تونسیلکتومی است.

در جراحی قسمت برش داده شده رها می‌شود و بخیه نمی‌شود تا خود به خود بهبود یابد. تا یک هفته با کمی درد توأم می‌باشد ولی بعد از یک هفته بهبود کامل می‌یابد. جراحی لوزه 300 سال قدمت دارد و جزء جراحی‌های ساده محسوب می‌گردد. در کودکان لوزه سوم نیز همراه با دو لوزه برداشته می‌شود. باید عفونت لوزه‌ها به بیش از 7 بار در سال برسد و این جراحی یکی از 24 دلیل شایع بستری در بیمارستان محسوب می‌شود.

جراحی لوزه

مشکلات پس از عمل

گوش درد و گلودرد از علائم شایع پس از برداشتن لوزه است. گوش درد به دلیل تحریک اعصاب مشترک گوش و لوزه‌ است. در این مواقع 4 تا 5 بار در روز به کودک داروی مسکن دهید.هرگز برای تسکین درد از آسپرین و ایبوپروفن استفاده نکنید، چون باعث افزایش خونریزی می‌شوند. می‌توانید برای راحتی بیشتر کودکتان، از کمپرس‌های خنک یا بسته‌های یخ روی گلوی او استفاده کنید.تب کردن مشکل دیگری است که پس از عمل طبیعی است و امکان دارد درجه تب به 37 تا 38 درجه سانتی‌گراد نیز برسد. تب کودک می‌تواند به دلیل نخوردن مایعات کافی هم باشد، بنابراین در صورت رسیدن تب به 39 درجه با پزشک مشورت کنید.

تنفس سخت، یکی دیگر از علائم طبیعی پس از عمل است و به دلیل زخم‌های سفید یا زرد رنگی که در محل عمل لوزه‌ به وجود می‌آید، ایجاد می‌شود.این وضعیت می‌تواند با غرغره کردن آب نمک ملایم بهتر شود. زخم‌ها پس از 5 تا 10روز بهبود می‌یابند و مشکل تنفس کودک حل می‌شود.پس از مرخص شدن کودک، خونریزی از ناحیه دهان و بینی رخ نمی‌دهد، ولی والدین باید شب اول پس از عمل، چندین بار وضعیت کودک را کنترل کنند و در صورت خونریزی او را به اورژانس ببرند.بهتر است کودک شما تا 48 ساعت پس از عمل جراحی در منزل استراحت کند. با بهتر شدن قوای بدنی کودک، فعالیت او هم بیشتر می‌شود.تا 14 روز پس از عمل لوزه‌، ورزش‌های سخت توصیه نمی‌شود.پس از عمل جراحی ممکن است به دلیل رعایت نکردن اصول تغذیه در دوران بهبودی، فرد مجددا دچار عفونت شود.

به همین دلیل نیم ساعت پیش از غذا باید از مسکن استفاده شود تا بلع کودک با درد همراه نباشد.بزاق دهان، حاوی آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی است که ناحیه عمل را تمیز می‌کند. جویدن و بلعیدن نوعی فیزیوتراپی برای گلو به حساب می‌آید. عمل خوردن را با غذاهای نرم و ملایم آغاز کنید. از ادویه‌های تند، سرکه یا مرکبات استفاده نکنید و بیشتر از غذاهای جویدنی استفاده کنید.جویدن آدامس در بین وعده‌های غذایی بسیار مفید است.سعی کنید کودک خود را پس از عمل، از محیط های پُر جمعیت، یا افرادی که سرماخورده‌اند و دچار هرگونه عفونتی هستند و نیز از محیط‌های حاوی دود سیگار و گرد و خاک دور نگه دارید.

جراحی لوزه

مراقبتهای پس از عمل جراحی لوزه

1- 12 تا 14 ساعت پس از عمل از انجام فعالیت بدنی شدید اجتناب ورزید. استحمام مجاز است.
2-مصرف داروهای تجویز شده که شامل آنتی بیوتیکها و مسکن (استامینوفن) میباشد.
3-شستن مرتب دهان با سرم شستشو.
4- تا 6 ساعت پس از عمل نباید چیزی بخورید و یا بیاشامید.
5-بهتر است دستگاه بخور سرد در مجاورت بیمار قرار داده شود.
6-تا دو هفته پس از عمل از مصرف آسپرین خودداری ورزید.
7-از صاف کردن گلو و سرفه مکرر تا 2 روز پس از عمل خودداری کنید.
8-دو تا سه روز در خانه استراحت کنید.
9-تا 10 روز پس از عمل باید مایعات و غذاهای نرم مصرف کنید.
10- از مصرف چیپس، پفک، آجیل، نان تست، ذرت بو داده، بیسکوئیت، غذاهای داغ و ادویه دار، غذاهای اسیدی (مثل آب پرتغال و یا گوجه فرنگی) و هرگونه غذای ترد و سفت تا دو هفته پس از عمل خودداری ورزید.
11- جویدن آدامس (با افزایش ترشح بزاق)، آب نبات، بستنی، شیر سرد، آب ولرم و ژله توصیه میشوند.
12-برای جلوگیری از کم آب شدن بدن به میزان کافی آب بنوشید.
13-از استعمال سیگار اجتناب ورزید .

14- روز عمل یا فردای عمل مدفوع بیمار میتواند سیاه رنگباشد که این بعلت خونی است که حین عمل قورت داده و یا بیمار میتواند به رنگقهوه ای تیره استفراغ نماید، نگران نباشید

-------------------------------------------------------------------------------------------

تغذیه بعد از عمل لوزه در کودکان


* بعد از 24 ساعت از عمل جراحی و رفع تهوع در کودکان باید مواد غذایی مایع و نیمه جامد به مدت 4-3 روز به صورت سرد و یا ولرم مصرف شود.

* به هیچ عنوان از غذای داغ استفاده نشود. بهترین مواد غذایی بستنی ساده بدون طعم، ژله و پودینگ‌های ساده بدون شکلات یا مواد افزودنی است که باعث تحریک پذیری و ایجاد سرفه نگردد.

* به هیچ عنوان مواد غذایی قرمز مصرف نشود که در صورت استفراغ با خون اشتباه نگردد.

در 2-1 درصد بیماران امکان خونریزی وجود دارد که باید سریع به پزشک معالج اطلاع‌رسانی شود. برای کاهش خطر خونریزی بعد از عمل جراحی لوزه از بستنی به دلیل رفع گرگرفتی استفاده کنید. بستنی یکی از مواد غذایی ارزشمندی است که کالری و چربی این نوع بستنی‌ها به نوع خامه، زرده تخم‌مرغ، شیر یا مواد شیرین‌کننده مصرفی در آن بستگی دارد که این مواد غذایی در بردارنده ویتامین B2 و کلسیم است.

بستنی از انرژی خاصی برخوردار است که بر پایه لبنی حدود چهار برابر بیشتر از شیر چرب بوده است. اهمیت تغذیه‌ای بستنی وابسته به میزان مصرف آن است. زیاد کردن شکر یا چربی به بستنی عامل کاهش قابل ملاحظه‌ای در شاخصه سنجش مواد مغذی است. به افرادی که عمل انجام داده‌اند توصیه می‌شود بعد از عمل از چندین وعده بستنی استفاده کنند تا بدنشان خنک شود و از گرگرفتی جلوگیری کند.

* باید هیداتاسیون کامل انجام گردد یعنی روزانه 8-6 لیوان آب مصرف شود، زیرا کم‌آبی می‌تواند باعث افزایش گلودرد شود.

* سوپ‌های ولرم ساده و بدون ادویه نیز مناسب است.

* آب پرتقال یا آبمیوه ترش به کودکان تجویز نمی‌گردد، زیرا سبب سوزش می‌گردد. بهترین آبمیوه‌ها برای کودکان عزیز بعد از جراحی آب هویج، آب سیب و آب‌لیمو شیرین است و بعد از 3 روز تا دو هفته شیر برنج و پوره سیب‌زمینی و گوشت توصیه می‌گردد.

* بهترین غذا آب ماهیچه ولرم است که دارای ویتامین‌های گروه B و آهن بوده و خون‌سازی و تشکیل بافت جدید در ناحیه گلو را تقویت می‌کند.

بچه ها بعد از عمل لوزه چندین وعده بستنی استفاده کنند تا بدنشان خنک شود

  • تهیه مواد غذایی مورد نیاز کودک بعد از جراحی لوزه
  • سوپ ماهیچه: ماهیچه گوسفند را به مدت 3 ساعت با گوجه‌فرنگی پخته و از صافی رد کرده و بعد از ولرم شدن به کودک خود بدهید.
  • ژله شیر: 1 لیوان شیر را با یک قاشق عسل و یک ورق ژلاتین به مدت 5 دقیقه جوشانده و بعد از خنک شدن در یخچال بگذارید.
  • شیر برنج: برنج را از شب قبل خیسانده و با شیر، خامه، عسل و کمی گلاب 40 دقیقه جوشانده و بعد از ولرم شدن مصرف کنید.
  • پوره سیب‌زمینی با بروکلی: سیب‌زمینی و بروکلی پخته را با کره و کمی خامه مخلوط کرده و به فرزند دلبندتان بدهید.
  • پوره مرغ: مرغ را با عدس و پیاز 1 ساعت پخته و با خامه له کرده و بعد از ولرم شدن به کودک خود بدهید.

-------------------------------------------------------------------------------------------

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر