به گزارش ایسنا، همچنین مرتضی الویری در همایش «طرحهای توسعه شهری از ایده تا عمل» که به همت کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران برگزار شد، افزود: در سند چشمانداز 20 ساله شهر تهران، پایتخت باید در سال 1404 به شهری با هویت، دانشپایه، سرسبز، امن و مقاوم در برابر آسیبها، پایدار و منسجم، روان و با عملکرد ملی، جهانی و دارای اقتصاد مدرنی تبدیل شود.
وی با طرح سوالاتی گفت: آیا اقدامی در راستای مقاومسازی انجام شده؟ یا در زمینه مبارزه با آلودگی هوا و حل مسائل زیستمحیطی اقدامی انجام شده است؟
شهردار اسبق تهران با بیان اینکه یکی از چالش اساسی شهرداریها سرفصل درآمدهزینهها است که با چالش مواجه است، گفت: در 10 ماه سال 95 میزان درآمد شهرداری تهران 10 هزار و 800 میلیارد تومان بوده که 5046 میلیارد تومان آن از محل ساخت و ساز به دست آمده و این نشان میدهد که درآمد شهرداریها ناپایدار و شکننده است و جالب است که با این درآمد ناپایدار پروژههای زیادی متوقف شده و به سرانجام نرسیده که موجب اعتراض اعضای شورا شده است که پروژههای شهری در اولویت نیستند و حتی مطالعه لازم را ندارند و با این حال شاهد سیر صعودی جذب نیروی انسانی در شهرداریها بودیم به گونهای که در سال 82 کل نیروی انسانی شهرداریها در مناطق 22 گانه و سازمانها 41 هزار نفر بوده اما در سال 95 این تعداد به 63 هزار و 400 نفر رسیده که جدیدا گزارش سازمان بازرسی نشان داده که در سالهای 91 و 92، 4200 نفر تنها در شرکت مترو جذب شدهاند که این مساله بسیار نگرانکننده است.
الویری تاکید کرد: باید بازنگری در سندهای بالادستی شهرداری صورت گیرد و جایگاه شورای شهر نیز به عنوان نهاد بالادستی تقویت شود.
شهردار اسبق تهران گفت: در انتخابات پیش رو شورای شهر تهران باید مردم را دعوت کنیم که به افراد متخصص که تجربه لازم را در زمینه مسائل شهری دارند، انتخاب کنند و همچنین افرادی که پاکدست هستند، باید به پارلمان محلی وارد شوند چراکه بعضا مدیران در معرض خریده شدن هستند و این آفت، شورا و مجلس را تهدید میکند.