ماهان شبکه ایرانیان

فوت و فن پرورش نخل کاریوتا در خانه

نخل کاریوتا یکی از جذاب ‌ترین نخل ها است. اگر یک نخل را در گلدانی بکارید و شرایط مناسبی برایش فراهم کنید، بعد از مدتی دسته‌ای در گلدانش تشکیل می‌دهد و خانه‌تان را حسابی سبز می‌کند.

فوت و فن پرورش نخل کاریوتا در خانه

به این نخل “نخل دم ماهی” هم می‌گویند چرا که برگ‌های آن به راستی مانند دم ماهی است! قول می‌دهم این گیاه یکی از زیبا ترین گیاهانی باشد که در خانه دارید، چرا که ظارهش به راستی بی‌همتا است!

نخل کاریوتا یکی از جذاب ‌ترین نخل ها است. اگر یک نخل را در گلدانی بکارید و شرایط مناسبی برایش فراهم کنید، بعد از مدتی دسته‌ای در گلدانش تشکیل می‌دهد و خانه‌تان را حسابی سبز می‌کند.

این نخل را می‌توان در بیرون از خانه هم کاشت اما در درون خانه رشد بهتری دارد. به علاوه اگر در منطقه‌ای با آب و هوای سرد زندگی می‌کنید، همان بهتر که آن را در درون خانه نگهدارید.

کاریوتا را در مکانی باز و در گلدانی بزرگ قرار دهید تا رشد دلخواهش را داشته باشد. نخل کاریوتا گیاه زیبایی است اما زنده نگه داشتن آن برای مدت طولانی درون خانه سخت است چرا که معمولا نیازهایش برآورده نمی‌شود. این نخل به آفتاب زیاد و قوی نیاز دارد وگرنه خواهد مرد.

شرایط رشد

– نور

نخل کاریوتا به آفتاب زیاد و مستقیم نیاز دارد. پس گیاه را در روشن ترین قسمت خانه بگذارید تا رشد و طول عمرش افزایش یابد.

– آبیاری

خاک گیاه باید همیشه اندکی مرطوب باشد (نه خیس). می‌توان خاک گیاه را در بین دو آبیاری اندکی خشک نگه داشت اما به جای آن بهتر است گیاه را کم و به دفعات بیشتر آبیاری کنید.

قبل از آبیاری مطمئن شوید سوراخ‌های زهکش گلدان باز و به اندازه کافی هستند. اگر سوراخ‌ها ناکافی بودند، به وسیله میخ، دریل یا هر شئ دیگری، تعدادی سوراخ به کف گلدان اضافه کنید.

– خاک

هر خاک استانداردی که پایه پیت یا الیاف نارگیل دارد و زهکشی خوبی فراهم خواهد کرد، برای کاشت کاریوتا مناسب است. اگر می‌خواهید نخل تان را زمان زیادی نگه دارید، مقداری از عناصری که زهکشی بیشتری به خاک می‌بخشند، به خاک اضافه کنید. مثلا پرلیت یا پوسته درختان. به این ترتیب خاک گیاه به سرعت از بین نمی‌رود و تجزیه نمی‌شود.

– کود دهی

گیاه را در طول فصل رشد با کودهای مایع ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید. اگر هر ماه مقداری سولفات دو منیزیمی به خاک گیاه اضافه کنید، گیاه دچار کمبود منیزیم نخواهد شد.

تکثیر

نخل کاریوتا را می‌توان از طریق کاشت دانه تکثیر کرد. این نخل گل‌ها نر و ماده را تولید می‌کند، پس یک گیاه تنها هم می‌تواند دانه تولید کند. اگر گیاه خودتان دانه تویلد نکرد می تواند دانه این نخل را از گلفروشی‌ها تهیه کنید.

برای کاشت دانه ابتدا آنها را از گیاه جدا کنید. سپس گلدانی را پر از خاک مخصوص جوانه زنی کرده و دانه‌ها را در آن بکارید. گلدان را در مکانی گرم و مرطوب به مدت 6 تا 8 ماه نگهداری کنید. بعد از این مدت جوانه زنی را مشاهده می‌کنید.

روش دیگر تکثیر گیاه، جدا کردن شاخه‌ها و جوانه‌های جانبی است که از پایه گیاه مادر رشد می‌کنند. بعد از تولید این جوانه‌ها به آنها فرصت دهید اندکی رشد کنند، سپس آنها را با احتیاط به وسیله تیغ یا چاقویی تمیز و استریل از گیاه مادری جدا کنید. حواستان باشد که برای هر جوانه مقداری ریشه هم جدا کنید. این جوانه‌ها را به صورت جداگانه در گلدانی دیگر بکارید. بعد از چند ماه جوانه‌ها رشد جدید خود را شروع خواهند کرد.

تعویض گلدان

زمانی که نخل جوان است گیاه را هر سال یا یک سال درمیان در فصل بهار تعویض گلدان کنید. نخل کاریوتا گیاهی آرام رشد است و به تعویض گلدان مرتب نیاز ندارد و همان تعویض گلدان یک سال در میان یا بیشتر، برای آن کفایت می‌کند. ممکن است بعد از مدتی که گیاه‌تان رشد زیادی می‌کند و بزرگ می‌شود تعویض گلدان آن به راحتی انجام نگیرد. در این هنگام تنها کافی است چند سانتی متر ابتدایی خاک گلدان را بردارید و جای آن خاک تازه بریزید.

برای تعویض گلدان ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه اندکی خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. گلدانی تنها یک سایز بزرگ‌ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید. در خاک جدید مقدار زیادی مواد افزایش دهنده زهکشی خاک بریزید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان