به گزارش خبرنگار مهر، امیر دریادار حبیب الله سیاری در دیدار هیات بلند پایه اعزامی دانشگاه جنگ دریایی ارتش پاکستان، ضمن خوشامدگویی به این هیات اظهار داشت: 80 درصد مردم در کنار دریا و یا در فاصله 200 کیلومتری آن زندگی می کنند و 90 درصد تجارت جهانی هم از طریق دریا انجام می شود.
وی افزود: ایران و پاکستان بدون واسطه به اقیانوس راه دارند؛ آبهای جهان از طریق 9 گذرکاه راهبردی به هم ارتباط دارند که 5 مورد آنها در اقیانوس هند که در مجاورت ایران و پاکستان قرار دارد، هستند.
فرمانده نداجا گفت: وجود چهار گذرگاه مهم در شمال اقیانوس هند، وزن ژئوپلتیکی منطقه را بالا می برد. جمهوری اسلامی ایران در جایگاهی قرار گرفته که 6 حوزه ژئوپلتیک مهم در کنار آن قرار دارد.
امیر سیاری ادامه داد: در بیضی انرژی جهان، ایران و پاکستان در حوزه انرژی قرار دارند و این موضوع وزن ژئوپلتیک دو کشور را بالا می برد؛ ایران و پاکستان بازیگران کلیدی منطقه هستند و موقعیت ژئوپلتیکی این دو منطقه بسیار پر اهمیت است.
وی با بیان اینکه 15 درصد مرزهای پاکستان مرز دریایی است و 4 حوزه ژئوپلتیک در اطراف پاکستان قرار دارد، به اهمیت دریای عمان و شمال اقیانوس هند اشاره کرد و گفت: این منطقه برای هر دو کشور ایران و پاکستان با اهمیت است. حدود یک سوم حمل نقل کالا در جهان از طریق همین اقیانوس انجام می شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین خاطرنشان کرد: یکی از تهدیدات آن منطقه، دزدان دریایی هستند؛ به گونه ای که بیشترین تراکم دزدی دریایی را در سواحل سومالی و تنگه باب المندب شاهد هستیم.
سیاری با اشاره به اهمیت دریا برای دو کشور ایران و پاکستان، اظهار داشت: مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند، جنبه های اقصادی، سیاسی، دفاعی و امنیتی و گسترش خطوط مواصلاتی دو کشور در این منطقه از موارد مشترک بین ایران و ماکستان است. ما باید اقتدار داشته باشیم تا بتوانیم امنیت را در این منطقه برقرار کنیم. برای داشتن اقتدار هم باید قدرت دریایی داشته باشیم.
فرمانده نداجا با اشاره به 3 بعد قدرت تصریح کرد: ناوگان نظامی خوب، ناوگان تجاری و صنایع دانش پشتیبان 3 بعد قدرت هستند.
وی اظهار داشت: در آینده میزبان یکی از ناوگروههای کشور پاکستان هستیم و در گذشته هم تمرینات مشترک دریایی داشته ایم. مدت هاست منتظر میزبانی فرمانده نیروی دریایی پاکستان و آنها منتظر میزبانی ما هستند اما هنوز انجام نشده است.
سیاری با بیان اینکه استکبار جهانی تلاش می کند با ناامن جلوه دادن منطقه حضور خود را توجیه کند، گفت: برای مقابله با این راهبرد باید با ایجاد محیط همکاری و به اشتراک گذاشتن ظرفیت های موجود، امنیت منطقه را برقرار سازیم.