به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، نویسنده این گزارش در ابتدا عنوان میکند هیچ مدرکی دال بر اینکه سامانه موشکی عربستان توانسته هفت موشک بالستیک یمنیها را هدف قرار داده باشد وجود ندارد.
این نویسنده با انتقاد از کارآمدی سامانه پاتریوت ادامه میدهد، تصاویر و ویدیوهایی که در فضای مجازی منتشر شده نشانهای از موفقیت آمیز بودن موشکهای پاتریوت ندارند. یک موشک که به طور فاجعه باری در هوا منفجر میشود، موشک دیگر هم وسط هوا دور میزند و فریاد زنان به سمت ریاض باز میگردد و در زمین منفجر میشود.
در ادامه گزارش مفصل فارن پالیسی آمده است، شاید یکی از موشکها به هدف برخورد کرده باشد، اما در این مورد هم تردید وجود دارد.
نویسنده برای تایید این ادعا به مطالعهای که موسسه مطالعات بین الملل میدل بری درباره حملات موشکی به عربستان در سال 2017 انجام داده است اشاره میکند.
براساس این تحقیق عربستان علی رغم ادعاهای رسمی مقامات این کشور به احتمال خیلی زیاد نتوانسته است موشکهای یمنی را هدف قرار دهد.
یکی از موشکها در چند صد متری ترمینال سماره ومج فرودگاه ملک فهد به زمین خورده بود و دیگری هم که یک هفته بعد شلیک شد به یک فروشگاه هندا برخورد کرد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است پاتریوتی که آمریکا در عربستان نصب کرده است طراحی مناسبی برای مقابله با موشکهای بورقان 2 یمنیها ندارد. بورقان 2 ششصد کیلومتر برد دارد و سر جنگی آن از موشک جدا میشود.
نویسنده همچنین اعتقاد دارد سامانه پاتریوت هیچ موقع عملکرد مناسبی نداشته است. وی با استناد به یک گزارش منتشر نشده کمیته تحقیق عملیاتهای دولت آمریکا در سنا مینویسد: اسناد و شواهد کافی وجود ندارد مبنی بر اینکه پاتریوت توانسته باشد بیشتر از چند موشک اسکاد عراقی در جنگ خلیج فارس را گرفته باشد.
جفری لوییس نویسنده این گزارش و مدیر برنامه خلع سلاح آسیای شرقی در قسمتی از بخش پایانی مینویسد: اگر سامانه پاتریوت کارآمد نیست پس چرا مقامات آمریکایی و سعودی مواضعی متناقض اتخاذ میکنند؟ دولت سعودی تحت فشار شدیدی است که نشان دهد میتواند از شهروندان خود دفاع کند و باید تاکید کند که سامانه دفاع موشکی موفقیت آمیز بوده است.