ماهان شبکه ایرانیان

توسط نشر ورا؛

«نیروی شاعرانه» به کتابفروشی‌ها آمد

کتاب «نیروی شاعرانه شعر پس از کانت» نوشته کوین مک لاکلین با ترجمه فردین توسلیان توسط نشر ورا منتشر و راهی بازار نشر شد.

«نیروی شاعرانه» به کتابفروشی‌ها آمد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «نیروی شاعرانه شعر پس از کانت» نوشته کوین مک لاکلین به تازگی با ترجمه فردین توسلیان توسط نشر ورا منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب یکی از عنواین مجموعه «نقدهای بهنگام» است که توسط این ناشر با دبیری محمد میلانی چاپ می شود.

«نیروی شاعرانه شعر پس از کانت»، کتاب برگزیده سال 2015 اروپا در زمینه ادبیات تخصصی و فلسفه بوده است. به تعبیر نویسنده این اثر، چیزی که ما آن را نیروی شاعرانه می نامیم، در برگیرنده فقدان موجود در بی نیرویی است. این مقوله از یکی شدن گریزان است. اما همزمان مجموعه ای متناهی یا حتی نامتناهی از نیروهای منفرد در زبان است؛ مساله ای که به همان اشاره هایدگر در مورد افتراقِ نیرو و بی نیرویی در اندیشه ارسطو مربوط است.

همان طور که کوین مک لاکلین در ابتدای کتاب توضیح داده، نیروی مورد بحث در این کتاب، از یکی شدن گریزان است. این نیرو بیش از آن که نوعی توانایی باشد، گونه ای عجز و ناتوانی است؛ عجزی که با تکثر تقلیل ناپذیر زبان، به عنوان یک ابزار ارتباطی آشکار می شود. تنش دائم میان نیرو و بی نیرویی که هایدگر آن را از میان آراء ارسطو بسط می دهد، اصلی ترین بخش رویکرد نیچه به هنر و به ویژه شعر غنایی است.

نیروی زبانی و ارتباطش با شعر در یکی از تزهای فلسفه کانت قابل ردیابی است: توان پیشین یا ماتقدم زبان در رهاسازیِ خود از محتوای تجربی.

عناوین اصلی کتاب «نیروی شاعرانه شعر پس از کانت» به این ترتیب اند: توانایی پیشین نیرو و ایماژ از کانت تا بنیامین، صلح هولدرلین، منطق دولت شاعرانه بودلر و توده ها، استعفای آرنولد، کلام آخر جاباز کردن برای ورود عقل.

در قسمتی از این کتاب می خوانیم:

نکته ای که والری و بنیامین از قلم انداخته اند، مطالعه و تحسین بودلر از اثری است که آن را «فلسفه تاریخ» می نامد. اثری که در سال 1860 با عنوان تاریخ منطق دولت منتشر شد. مولف این اثر فیلسوفی ایتالیایی به نام جوزفه فِراری است که احتمالا آثار اولیه اش در زمینه نقد آرمان گرایی اجتماعی به رویت بودلر رسیده بود. مطالعه تاریخ منطق دولت توسط بودلر هم زمان با سرایش مجموعه نُه شعر کوتاه منثوری بود که در نوامبر 1861 با عنوان اشعار منثور در مجموعه فانتزی نقد منتشر شده بود. او در نامه به یکی از دوستانِ ناشرش در آگوست 1860 پیشنهاد می کند که حتما کتاب فراری را به عنوان پادزهری برای پیوست طولانی اش برای «بقایای فلسفه 1848» مطالعه شود. نکته اصلی کتاب فراری احیای «دکترین مرموزی» است که در نظام مدرن فلسفه سیاسی و تحت سلطه خیالی به نام عدالت، «محو» شده بود. فراری معتقد است که شناخت دکترین منطق دولت نمایان گر این مسئله است که تمام اصول فراگیری که در طول تاریخ توسط دولت ها و حکومت ها پدید آمده با هدف حفظ منافع شخصی است.

این کتاب با 218 صفحه، شمارگان 500 نسخه و قیمت 20 هزار تومان منتشر شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان