ماهان شبکه ایرانیان

معرفی خانم های موفق ایرانی در سراسر دنیا؛ فریناز کوشانفر

همه خانم‌های جوان دوست دارند در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود به موفقیت برسند و لازمه‌ی رسیدن به آن، داشتن هدف مشخص، اعتمادبه‌نفس و تلاش فراوان است

همه خانم‌های جوان دوست دارند در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود به موفقیت برسند و لازمه‌ی رسیدن به آن، داشتن هدف مشخص، اعتمادبه‌نفس و تلاش فراوان است. همان‌طور که می‌دانید مسیر رسیدن به موفقیت، مسیر سختی است به‌گونه‌ای که بسیاری از افراد در نیمه‌های راه از رسیدن به اهدافشان دست می‌کشند و همه چیز را رها می‌کنند. اما باید بدانید که شما در این مسیر تنها نیستید و می‌توانید با الهام گرفتن از داستان زندگی افراد موفق، مسیر را برای خودتان هموار کنید. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چون خانم هستید نمی‌توانید بعضی از کارها را انجام دهید؟ ما در این سری از مجموعه مقالات سعی داریم تا با معرفی خانم‌های موفق ایرانی در سراسر دنیا، طرز تفکر شما را تغییر بدهیم و نشان دهیم که با داشتن یک روحیه‌ی تسلیم ناپذیر می‌توانید به همه‌ی اهداف خود در زندگی برسید. در این قسمت فریناز کوشانفر، یکی از 35 مخترع برتر سال را به شما معرفی می‌کنیم، پس در ادامه با بنیتا همراه باشید. 

فریناز کوشانفرCredit: cybersecurity

معرفی و تحصیلات

فریناز کوشانفر در سال 1355 در تهران متولد شد. او دوره‌ی راهنمایی و دبیرستان را در مدرسه فرزانگان تهران گذراند و مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ی برق از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کرد و برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. او همین رشته را ادامه داد و نهایتا در سال 1384 با مدرک دکترا از دانشگاه برکلی کالیفرنیا فارغ‌التحصیل شد و در حال حاضر استادیار دانشگاه رایس (Rice Uviversity) است.

افتخارات و جوایز

او حدود 9 سال پیش به خاطر طراحی نوعی از میکروتراشه‌ها که کاربرد گسترده‌ای در صنایعی همچون طراحی و تولید پخش‌کننده‌های چندرسانه‌ای دارد، موفق به دریافت جایزه‌ی مخترع جوان (TR35) شد، این جایزه هر ساله از سوی  دانشگاه‌ ام‌آی‌تی به یکی از 35 مخترع برتر جوان دنیا داده می‌شود. 

این میکروتراشه‌ها از نوعی فناوری نوین برخوردار هستند که ایمن‌سازی شده‌اند و می‌توانند با سرقت‌های سخت‌افزاری مقابله کنند. 

فریناز کوشانفرCredit: TR35

متن مصاحبه با فریناز کوشانفر

سایت cybersecurity.ieee در تاریخ 20 دی 1395 مصاحبه‌ای با فریناز کوشانفر در رابطه با ایمن‌سازی سخت‌افزارها داشته است که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید.

سرقت سخت‌افزاری چه نقشی روی آسیب‌پذیری سیستم‌ها داشته است؟

«سرقت سخت‌افزاری مسئله‌ی بسیار بزرگی است و حل کردن آن دشوار است. هرسال تعداد ترانزیستورهای جعلی نسبت به سال قبل بالاتر می‌رود. اگر بخواهم با مثال بگویم، تخمین زده شده است که تعداد تولید ترانزیستورهای جعلی در سال جاری میلادی به بیش از تعداد مورچه‌های موجود در سراسر جهان رسیده است و تعداد خیلی از کمی آن‌ها دارای پیش‌کدهای محافظت‌شده هستند. درحال حاضر متدهای تشخیص سرقت بسیار گران هستند.»

چه اقداماتی برای مقابله با سرقت سخت‌افزاری می‌توان انجان داد؟

«دو روش فعال و غیرفعال برای انجام این کار وجود دارد، اما روش‌های فعال مانند نظارت یا امتحان کردن آن‌ها بعد از تولید هزینه‌بر است، ما توانسته‌ایم برای اولین بار روشی را اختراع کنیم که با استفاده از این روش منحصر‌به‌فرد می‌توان تمام تراشه‌های تولید شده را کنترل کرد. تمام تراشه‌های جعلی برای اینکه هزینه‌ی کمی داشته باشند از روی یک الگو طراحی می‌شوند. تصور کنید شما یک استمپ دارید و هربار که آن‌ را روی کاغذ می‌زنید طرح تقریبا مشابهی روی کاغذ کپی می‌شود، ما این ایده را با عملکرد تراشه‌ها ترکیب کردیم و برای هر تراشه قفل منحصر‌به‌فردی تولید کردیم. ما از روشی استفاده کردیم که طی آن این تغییرات غیردیجیتال به کدهای دیجیتال تبدیل شده و به نوعی وارد عملکرد تراشه‌ها می‌شوند و فقط با کدهایی خاص رمزگشایی می‌شوند.»

آیا پروژه‌های دیگری در زمینه‌ی سخت‌افزار و نرم‌افزار دارید؟

«جالب است بدانید مشکلاتی در رابطه با حفاظت نرم‌افزاری و امنیت داده وجود دارند که می‌توانند وارد طراحی سخت‌افزار شوند و طراحی آن را شبیه‌سازی کنند و ما با استفاده از تکنیک‌های دیجیتال توانستیم این مشکل را نیز تاحدودی حل کنیم»

منبع: cybersecurity.ieee، ece.rice


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان