فرادید؛ از بین 43 اتومبیل حاضر در گزارش کیفی اسفندماه96 هیچکدام موفق نشدند سطح کیفی خود را ارتقا دهند و وضعیت استاندارد آنها بدون تغییر ماند. در عین حال وانت قدیمی و ناایمن مزدا توانست در کمال تعجب با یک پله ارتقا در کنار پراید 151 وانت 2ستاره شود.
به گزارش فرادید، با اینکه عادت داشتیم با انتشار هر سری از جدیدترین گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران غافلگیر شده و شاهد رشد خزنده و بی دلیل کیفی در محصولات بیکیفیت داخلی باشیم اما این بار در آخرین برگ از بازرسیهای سال96 هیچ اتفاق خاصی برای هیچ کدام از محصولات رخ نداد. طبق آنچه شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از وضعیت تولید خودرو در اسفندماه96 "استنباط کرده"، در بین نمونههای سبک و سواری 43 محصول مختلف واجد حضور در ارزشیابی کیفی بودهاند که تنها 10 مدل خودرو موفق شده اند به سطح بالای کیفی یعنی 4 از 5 برسند.
جالبترین نکته اما عدم حضور محصولاتی مونتاژی نظیر وانت پراید، جیلی جیسی6، برلیانس 220، ام جی360 و هیوندای اکسنت در بین خودروهای ارزشیابی شده است و علیرغم تیراژ بالاتر از 1000 دستگاهی این محصولات هیچ گزارشی از وضعیت کیفی این خودروها توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران ارائه نمیگردد. در عین حال توجه به سطح استاندارد یک خودرو جالب توجه است.
وانت قدیمی مزدا بی2000 مدل 1982 در کالیفرنیای آمریکا
وانت قدیمی، ضعیف و کمکیفیت مزدا2 کابین به دلایلی نامشخص موفق شده نمره 2ستاره کیفی را دریافت کرده تا به شکلی عجیب همردیف محصولاتی مدرنتر نظیر دنا، چری315 و دانگ فنگ اچ30 قرار بگیرد. اینکه وانتی قدیمی و دمده با عمری 36ساله چطور در ایران تولید میشود مسئله عجیبی نیست اما اینکه این خودرو چطور در لیست محصولات با استاندارد 2 ستاره قرار گرفته جز یک تناقض بزرگ در شیوه گزارشگری و امتیازدهی معنای دیگری ندارد.
اما فارغ از این حواشی در بالاترین بخش، پژو 2008، نیومزدا 3 شرکت بهمن موتور و گرند ویتارا در سطح قیمتی بالاتر از 100 میلیون تومان با کسب چهار ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودروها را به دست آوردند. در سطح قیمتی 75 تا 100 میلیون نیز خودروهای هیوندای I20 و کیا سراتوی موفق به دریافت چهار ستاره کیفی شدند. چری تیگو 5، هایما S7 اتوماتیک و جک S5 نیز در این کلاس قیمتی با کسب سه ستاره کیفی در رتبه بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر در کلاس قیمتی 50 تا 75 میلیون خودروی B30 چهار ستاره کیفی به دست آورد و چانگان CS35، چری آریزو 5، برلیانس اچ330 پارس خودرو و آریواتوماتیک توانستند سه ستاره کیفی به دست آوردند. در این کلاس قیمتی لیفان ایکس60 تنها دو ستاره کیفی به دست آورد.
همچنین در سطح قیمتی 25 تا 50 میلیون تومانی خودروهای رنو ساندرو، پارس تندر، پژو 207 اتوماتیک و تندر 90 پلاس اتوماتیک با دریافت چهار ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودروهای تولید ساخت داخل را در این ماه به خود اختصاص دادند. خودروهای تندر 90، رانا، دنا پلاس، پژو 206 و پژو 206SD هم در کنار تندر 90 و آریو دندهای در این کلاس قیمتی سه ستاره کیفی به دست آوردند. در عین حال همچنین خودرو چری315، سورن، سمند، پژو پارس و پژو 405 با دریافت دو ستاره کیفی در این کلاس قیمتی در رده آخر جا خوش کردند!