به گزارش سلامتیسم در ادامه 5 ماده غذایی که بدن را قویتر میکنند میخوانید:
1. غلات صبحانه غنیشده
آیا به خوردن گوشت گوساله علاقهمند نیستید یا نمیتوانید از این گوشت قرمز استفاده کنید؟ اگر پاسختان مثبت است، باید بگوییم که استفاده از غلات صبحانه غنیشده با زینک میتواند جایگزین مناسبی برای شما باشد. مطالعات نشان میدهند آن دسته از غلات صبحانه غنیشده با زینک که از کیفیت بالایی برخوردار هستند، میتوانند به اندازه یک وعده 85 گرمی از گوشت گوساله، زینک به بدن برسانند.
مقدار مطلوب برای مصرف: روزانه یک کاسه غلات صبحانه غنیشده بخورید.
2. میوهها و سبزیهای نارنجی
شاید شما هم ندانید که پوست انسانها از نظر نقشآفرینی در سیستم ایمنی بدن تا چه اندازه مهم است. درواقع، این اندام حیاتی و وسیع بهعنوان اولین خط دفاعی در مقابل باکتریها، ویروسها و دیگر عناصر مخرب ایستادگی میکند. پوست برای اینکه بتواند قوی و سالم باقی بماند، به ویتامین A نیاز دارد.
ویتامین A، نقش مهمی در تولید بافتهای همبند ایفا میکند که عنصر کلیدیای برای پوست محسوب میشود. یکی از بهترین راهها برای دریافت ویتامین A از طریق رژیم غذایی نیز اضافه کردن مواد غذایی حاوی بتاکاروتن به برنامه غذایی است. این مواد غذایی عبارتاند از سیبزمینی شیرین، هویج، کدو تنبل و طالبی.
مقدار مطلوب برای مصرف: هر نصف فنجان از مواد غذایی ذکرشده فقط 170 کالری دارد، اما 40 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین A را تامین میکند.
3. قارچ
انسانها از قرنها پیش، قارچها را بهعنوان یکی از خوراکیهای طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن میشناسند. محققان در دوران معاصر نیز انواع قارچها را از این منظر مورد بررسی قرار دادهاند و به نتایج دقیقی رسیدهاند. یافتههای آنان نشان میدهند که قارچها، میزان تولید و میزان فعالیت سلولهای سفید خون را بیشتر میکنند و درنتیجه آنها را در حالت تهاجمیتر قرار میدهند. این حالت تهاجمی خصوصا در مواقع ابتلا به بیماریها اهمیت زیادی دارد.
مقدار مطلوب برای مصرف: متخصصان توصیه میکنند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه حدود 30 گرم قارچ بخورید. شما میتوانید انواع قارچهای خوراکی را به پاستا، ماکارونی و غذاهای دیگر اضافه کنید.
4. کفیر
یافتههای علمی نشان میدهند افرادی که روزانه از مکملهای لاکتوباسیلوس استفاده میکنند، شانس ابتلا به بیماریها را 33 درصد کاهش میدهند. لاکتوباسیلوس، نوعی پروبیوتیک است که فعالیت سلولهای خونی سفید را تحریک میکند. اگرچه همه انواع کِفیر حاوی لاکتوباسیلوس نیستند، اما کِفیرهای مرغوب و باکیفیت حتما لاکتوباسیلوس دارند.
مقدار مطلوب برای مصرف: حداقل چند بار در هفته از کِفیر استفاده کنید.
5. ماهیهای چرب
انواع ماهیهای چرب مانند قزلآلا، سالمون و خالمخالی، سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 هستند که التهاب را کاهش میدهند، قدرت تنفس را تقویت میکنند و از ریهها در مقابل سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی محافظت به عمل میآورند. یکی از مطالعات بر روی نمونههای حیوانی نشان میدهد که امگا-3 میتواند به دفع بعضی از انواع آنفلوآنزا نیز کمک کند.
مقدار مطلوب برای مصرف: حداقل هفتهای 120 گرم ماهی بخورید. در ضمن، اگر باردار یا شیرده هستید، باید از مصرف ماهیهای جیوهدار پرهیز کند.