مقامات چینی خشمگین از تحریم ZTE توسط آمریکا، سرمایه گذاری روی تولید چیپست و نیمه هادی ها در داخل این کشور را به دو برابر افزایش خواهند داد.
چین از مدت ها قبل به منظور رقابت با غول های صنعتی از قبیل آمریکا، ژاپن و اروپا، توسعه چیپ های پیشرفته را به عنوان بخشی از برنامه Made in China 2025 در دستور کار خود قرار داده که بر اساس آن تا هفت سال دیگر کمپانی های داخلی باید حداقل 40 درصد از نیاز صنایع این کشور به نیمه هادی ها را تامین کنند.با این وجود شرکت های چینی در پیاده سازی این طرح با چالش هایی از قبیل مشکل در خرید قطعات مورد نیاز از خارج، جذب نیروهای مستعد و موانع فنی دست و پنجه نرم می کنند. یکی از تامین کنندگان چینی در این باره می گوید:
قبلا تصور می کردیم می توان فناوری را از خارج وارد کرد یا حتی آن را به آسانی توسعه داد، اما حالا داستان فرق کرده و مشکلات فنی بیش از آن چیزی است که فکر می کردیم.
علی رغم پشتیبانی گسترده دولت پکن از این طرح، گفتگو با چندین تامین کننده چیپست، سرمایه گذاران تجاری و تحلیلگران حاکی از این است که توسعه چیپست های پیشرفته و حتی میان رده مطابق برنامه پیش نرفته است. از سوی دیگر تنش های اقتصادی اخیر با آمریکا باعث شده مقامات ارشد این کشور برای بحث در مورد راه های شتاب بخشیدن به روند توسعه چیپ های پیشرفته با یکدیگر مذاکراتی داشته باشند.
این مسئولان پس از تحریم ZTE توسط وزارت بازرگانی آمریکا، آماده دو برابر کردن میزان سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه چیپست های داخلی هستند. در جدیدترین سرمایه گذاری صورت گرفته روی توسعه چیپست 32 میلیارد دلار به طراحی مدارهای مجتمع اختصاص یافته که یک چهارم از بودجه تعیین شده در این زمینه را تشکیل می دهد.